בישולי שישי-שבת

s u c a r i a

New member
מהמם!! במה השתמשת בסוף במקום

ה-oat cream?
אני זוכרת שכשניסיתי פעם להוסיף שמנת אלפרו לשוקולד מומס יצאה לי יציקה
 
T

tapa4ik

Guest
השמנת בישול של אלפרו,

הרתחתי אותה עם 20 גרם מרגרינה,שפכתי על השוקולד,נמס,ערבבי ,נתתי לו איזה רבע שעה וזהו :) זה התייצב מ-ד-ה-י-ם על העוגה
 

הודיה 6 1

New member
הכנתי:

משו שניקרא "דביך" טעים למדי
תפוחי אדמה וטופו בתנור
ואורז בר
 

הודיה 6 1

New member
הכנתי גם נקניקיות

על בסיס של מתכון של טום מהמאמרים להמבורגר (והכלבה שלי גנבה לי את ה"משה בתיבה" שהכנתי מהן והנחתי על המיטה שלי...)
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אפונה יבשה

בדרך כלל אני אוכל שעועית מש או עדשים
הפעם החלטתי להכין אפונה יבשה עם אורז וכוסמת כמנה חלבונית.
ודלעת וסלט ופרי כתוספת עם כף גרגרי שומשום מלא
 

RSPA

New member
אני עושה ניסוי


מנסה לטבען את המתכון של מיקי שמו "מעויני גבינה - עוגיות מלוחות עם שמן זית" שמתפרסם היום ב-YNET.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4238695,00.html
החלק הראשון, הבצק - הוכן כבר והוכנס למקרר.
מחר ננסה להמשיך ונראה לאן נגיע.
 

RSPA

New member
שאלה למבינים בבצקים

איך מרדדים בצק שהוא כולו נוטף שמן ושמנוני. ניסיתי משהו וזה ממש סיוט.
איך צריך לעשות את זה נכון ??????????????
 

gs1234

New member
זו שיטה צרפתית סודית

מתוך ספר הפסטה של השף ג'יימס ברד:

בבישול הצרפתי יש שיטה מיוחדת ללוש בצק מלא שומן, שנקראת fraisage. יוצרים כדור מהבצק. עובדים על משטח נקי. מושכים מהבצק חתיכה בגודל של אגוז ומורחים אותה על הצד הרחוק של משטח העבודה בעזרת שורש כף היד. ממשיכים ככה עם כל כמות הבצק.

לאחר מכן אוספים את כל חתיכות הבצק בחזרה, בעזרת "קלף" מפלסטיק שמיועד לעיבוד בצק. יוצרים שוב כדור מחתיכות הבצק. ה-fraisage מערבב את הקמח והשומן בצורה אחידה וגורם לבצק להיות קל יותר לרידוד. זה הזמן ללוש את הבצק 1-2 דקות ולרדד.

 

RSPA

New member
תודה. למדתי עוד משהו. אגב, הנסיון הצליח !!!

הבעיה אולי לא נכתבה על ידי נכון. הבצק היה מצוין ומוכן לרידוד אבל הכל היה שומני כזה ובכל מה שנגעתי בו היה שמן. זה התחיל במשטח העבודה ובמערוך וכמובן בידיים.
לתומי חשבתי שאולי יש דרך להימנע מכל ה"לכלוך" הזה בצורה יותר נוחה ונעימה.
מה שעשיתי בסופו של דבר זה שחילקתי את הבצק לשלושה חלקים וכל חלק רידדתי על נייר אפיה. הכנתי כך את הכל עד שלב ההכנסה לתנור שבו פשוט העברתי את נייר האפיה עם מה שעליו לתבנית. הרידוד על נייר אפיה לא פשוט כי הכל זז כל הזמן וצריך להחזיק ביד אחת "קונטרה" לנייר וביד שניה לגלגל מערוך על הבצק. אבל זה עבד.
בקשר למה שיצא בסוף - משהו טעים ברמות שעושה רצון לנשנש עוד ועוד. מזכיר טעם של עוגיות עבאדי.
והטבעון של המתכון - סופר מוצלח שנתן ממש בצק טוב.
היתה לי קצת בעיה לקחת תמונות עם הידיים המשומנות, אבל יש לי כמה שאח"כ אני אעלה אותן.
 

RSPA

New member
טוב, ככה נראית התוצאה

מצרף תמונה של מה שיצא.
לסיכום: הניסוי הצליח.
אם מישהו היה מתענין הייתי מעלה את מתכון הפטנט.
אבל בינתיים, לא נראה לי.
 

gs1234

New member
רידוד בנייר אפייה

כשאני רוצה לרדד בצק ממש דק, אני מרדד אותו בין שני ניירות אפייה. המערוך נשאר נקי, והבצק מרודד לעובי דק ואחיד.
 

בילי28

New member
תבשיל כל טוּב (פרטים בפנים)

תבשיל שעשוי מ: טופו מטוגן עם בצל + ירקות קפואים (גזר, אפונה, שעועית ירוקה ותירס) + ירקות טריים (פלפלים אדומים ונבטים) + חיטה מלאה מבושלת. תבלינים - מלח, פפריקה, רוטב סויה ושמרי בירה. כמובן שניתן להחליף את סוגי הירקות והתבלינים לפי בחירתכם/טעמכם האישי. יצא מדהים, גם בטעם וגם במראה - שלל צבעים.
 

noa555555

New member
אני הכנתי

תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור ממושכות - עם שמן זית, שום , עשבי תיבול טריים ישר מהגינה (רוזמרין ועוד), עם אבקת מרק בצל פרווה שהוסיפה המון, יצא מדהים ונימוח , חוסל מהר שלא האמנתי פה. יאמייייי.

קערת ירקות במיקרו , מתובלים קלות בלבד , על סטייל אידוי - עם שמן שומשום ומלח, למי שאוהב טעמים מעודנים יותר :

קישוא חתוך לעיגולים גדולים , נבטים סיניים, נבטי מאש, כרובית , (מתה על זה במיקרו .. ממש הכי טוב) עלי מנגולד, - על זה מעט שמן שומשום שנמסך רק אחרי המיקרו ולא תוך כדי , ומלח ופלפל טרי שחור.

טעים נטו כזה.

ולצערי הכנתי גם מנה אחת לא טבעונית או צמחונית ,לאנשים בבית שהם לא צמחוניים .


השולחן היה צבעוני וטעים מאוד,
שבת שלום.
 

ladybug6

New member
אורז עם עדשים כתומות ולביבות ירוקות

מתרד, פטרוזיליה, עירית ונענע.
וחומוס קנוי + זיתים כי ממש התחשק לי

ונראה איזה שאריות נצוד מחר מהארוחה המשפחתית...

אה, ואתמול גם אפיתי את העוגיות של גלעדא
מתאפקת עם התמונה עד שהוא יחזור ויפתח שרשור מרוכז.
 
למעלה