נאו פרובלמו
לעוגה:
375 גרם קמח
300 גרם סוכר
כפית מלח
2 כפיות סודה
60 גרם קקאו
3 כפיות תמצית ווניל
160 מ"ל שמן
2 כפות חומץ
480 מ"ל מים קרים
לחמם תנור ל180 מעלות משמנים תבנית גבוהה של 8 אינץ(שזה 20 סנטימטרים שלנו),לערבב את המצרכים היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד,לעשות בור ביבשים ולשפוך לתוך זה את הרטובים,לערבב היטב.לאפות כשעה ו10 דקות (העוגה עצומה).עוגה זו בדרך כלל נאפת כחצי שעה אבל בגלל שהמתכון המקורי מוכפל ונאפה בתבנית אחת,לוקח יותר זמן.אחריי חצי שעה הייתי צריכה לכסות בנייר אלומניום כדי לוודא שהעוגה לא תאפה יותר מדי למעלה,הייתי צריכה לבדוק עם קיסם את המצב.אחריי האפיה,לשים על משטח לצינון עד התקררות מלאה (בתוך התבנית)הכי טוב להשאיר ללילה.
יום למחרת להוציא מהתבנית ולהורי את הלמעלה עם סכין אם רוצים בשביל מראה ישר יותר,בעדינות לחתוך את העוגה ל3 חלקים שווים .
למוס:
300 גרם שוקולד
1 וחצי כפיות תמצית ווניל
3 כפות אבקת סוכר
300 מ"ל שמנת להקצפה
3 כפות קאהולה (לפי מה שהבנתי זה ליקר שוקולד,אישית לא השתמשתי)
להמיס את השוקולד ולתת לו להגיע לטמפ' החדר.להקציף את השמנת עם האקבת סוכר עד מרקם אוורירי.כשהשוקולד כבר לא חם ובערך בטמפ' של השמנת המוקצפת,לערבב לתוכו את השמנת במהירות כדי למנוע מהתערובת להפוך לגוש(אם הבנתי נכון...הכוונה היא למנוע מכל התערבות להפוך למשהו לא ברור..)
לבסוף להוסיף את הווניל והקאהולה
להרכבה: לקחת התבנית שבה אפינו,לשים לתוכה ניילון נצמד (כמו שרואים בתמונה)לשים שיכבת עוגה,עליה חצי מהמוס,שוב עוגה שוב מוס ושוב עוגה.לעטוף בניילון נצמד שנותר,ללחוץ על העוגה בעדינות כדי להוציא בועות אוויר מיותרות. לשים מקרר לכ-3 שעות.
לאחר מכן,לשחרר את העוגה מכל הבלאגן.
לגנאש-
200 גרם שוקולד
170 מ"ל קרם שיבולת שועל (אני השתמשתי בשמנת לבישול של אלפרו )
20 גרם שמן קוקוס מוצק או מרגרינה
2 כפיות קאהולה (שוב ליקר)
לשבור את השוקולד לקערה.להרתיח את השמנת עם השמן קוקוס/מרגרינה,לשפוך על השוקולד ,לחכות כמה שניות ולערבב עד מרקם מבריק.להוסיף קאהולה.להשאיר בטמפ' החדר ולערבב מדי פעם עד קבלת מרקם פחות נוזלי כדי שזה לא סתם ינזול אלה יעטוף את העוגה יפה.
ויש בהמשך הסבר לאיך לעשות תלתלי שוקולד לבן,פשוט לקחת 300 גרם ,להמיס לתוך תבנית מרובעת,לקרר לגמריי להביא לטמפ' החדר ,אם השוקולד קר מדי לא יצאו תלתלים אלה מן שלג כזה ואם הוא רך מדי התלתלים יצאו עבים מדי.לקבלת תלתל מעבירים על הפלטת שוקולד שיצרנו מגרד גבינה (נראה לי גם קולפן רגיל יעשה את העבודה)