אוכל לסוף השבוע

flaming june

New member
ארטיקים ביתיים


איך מכינים?
אני כמובן לא מחפשת את גרסת התרכיז+מים ולמקפיא.
יש משהו שאפשר להכין עם פירות, שייצא מתוק וטעים?
תודה.
 

wondering about

New member
במה אפשר להחליף את בקבוק הבוקר לבת שנה וחמישה

בוקר טוב,

הקטנה החליטה סופית שהיא לא רוצה מטרנה יותר - שותה אולי שני שלוקים וזהו.
מה אפשר לתת לה במקום? בערב אני רוצה לתת דייסה (שבינתיים היא עוד לא מסכימה לאכול), אבל מה כדאי לתת בבוקר?
בגן היא אוכלת ארוחת בוקר מלאה (חביתה/כריך עם גבינה וירקות).
אשמח להצעות (ולמתכון טוב לדייסה)

תודה
 

liveandLOVEit

New member
אנחנו מאד אוהבים להכין

בננה היא תחליף טוב לבסיס חלב, נותנת מרקם שמנת מעולה למי שמנסה להמנע ממוצרי חלב.

אנחנו אוהבים לנסות הכל, אבטיח לטחון ולהקפיא, יוצא קרטיב טעים ומתוק
אפשר גם לחתוך פירות כמו אפרסק ונקטרינה כשהם כבר יחסית רכים ולהקפיא כמו שהם, זה ממש נחמד לאכול כנישנוש כשחם

כל פרי שאתם אוהבים אפשר לטחון ואז לשדרג עם מיליון דברים

להמתקה נוספת אפשר להוסיף תמרים טחונים.

אבל באמת שפשוט כדאי לנסות ולגלות מה הכי טעים לכם
 

POOH*

New member
אנחנו בגיל הזה נתנו ארוחת בוקר

לא היה כבר בקבוק בכלל.
ארוחת בוקר בבוקר וארוחת ערב בערב.
לא הפריע לה שבגן יש ארוחת בוקר - היא אכלה לפני כן גם בבית או צ'יריוס עם חלב/יוגורט או לחמניה עם משהו.
 
דייסה

אצלנו היתה דייסה מגיל שנה עד שנה וחצי לפחות (הילדה מאד אהבה לאכול דייסה),
מתכון טוב:

2 כוסות מים, 4 כפות קווקאר, 4 כפות סולת מלאה, כפית אמרנט (לא חובה)
מבשלים על אש קטנה - בינונית 8-10 דקות ובוחשים תוך כדי.

אחרי הבישול מוסיפים שקדיה, קינמון ואפשר גם לרסק פרי לתוכו.
 

wondering about

New member
ניסיתי את המתכון

ותוך שתי דקות הדיסה הסמיכה מאוד. הייתי אמורה להמשיך לבשל בכל זאת?
תודה
 
זה אמור להיות סמיך

אם נראה לך יותר מדי סמיך, תוסיפי מים.
אצלנו היא אכלה את זה עם כפית לבד ואהבה סמיך.
 

wondering about

New member
כן, אבל זה נהיה ממש סמיך תוך 2 דקות

ולא 8-10, כמו שכתבת. לא ידעתי אם להפסיק או להמשיך לבשל. פחדתי שזה ישרף אז הפסקתי. השאלה היא אם הסולת מוכנה בכל כך מעט זמן.

תודה
 
זה נהיה סמיך מהר וממשיכים לבחוש

כל הבישול הוא על אש קטנה כמובן.
הסולת והקווקאר מתבשלים מהר,
אבל לא כל כך מהר...
תמשיכי לבחוש ותורידי כשאת רואה שכבר ממש אין מים.
אם זה נראה לך שזה נשרף, תוסיפי עוד מים.

(המתכון הזה הוא לא תורה מסיני, את יכולה לעשות עליו אדפטציות לפי מה שטוב לכם)
 

wondering about

New member
תודה, אנסה שוב מחר

בד"כ אני מכינה דייסה רק מקוואקר וזורקת אותה או אוכלת בעצמי, כי הקטנה אוכלת כפית ומסרבת (אפילו אם אני שמה שוקולד).
בגלל זה חשבתי לנסות גם סולת. אם גם זה לא ילך, נוותר על הדייסות לכמה זמן...
 
אחר כך חשבתי שאולי אני כבר לא זוכרת

וצריך יותר מים או פחות כפות קוואקר/סולת...
זה כבר היה לפני יותר מחצי שנה...
 

MamaHen

New member
בימים שהם לא בגן, אוכלים בבית

ארוחת בוקר החל מגיל שנה ו- 3 חוד'+-, שכוללת דגני בוקר עם חלב עיזים.
דגני הבוקר של צ'ריוס, אלו עם הלב או הדגנים המעורבים.

ניסיתי דייסת שיבולת שועל, רק הבייבית אוהבת, הבייבי מסרב לאכול בתוקף.
 

yoyo10

New member
את יכולה לתת לה לאכול בננה או פרי אחר

לתת לה להחזיק ביד ולאכול
 

yoyo10

New member
האמת לגדולים שלי זה מספיק

הם בני 5 ו 7
בבוקר משהו מש קליל ואז בגן/בית ספר הם אוכלים ארוחת 10
אני בתור מבוגרת אוכלת סנביץ קטן בדרך לעבודה בבוקר
 

gayalove

New member
פנקיק בריא שילדים מאד אוהבים

ביצה
כוס חלב/מים או חצי חצי...
שלש רבעים כוס קוואקר ואת הרבע הנוסף בקמח יוקה או בקמח מלא
מערבבים ויוצקים למחבט חם עם מעט מעט שמן כמו קציצות.
ניתן להוסיף לעיסה שאגב לא חייבים עם בלנדר ידני לערבב אפשר גם עם מזלג
חצי בננה למשל
צימוקים
שבבי קוקוס
סופר פוד שרוצים
גוגי ברי
וכל העולה על הדמיון
ילדים מאד אוהבים
אפשר לקחת גם לים לגינה אחרצ.
בתאבון
 

flaming june

New member
תודה. אז זה בעצם רק פרי טחון עם תוספות טעמים?

ללא מים/חלב/מיץ?
 
לפני כמה שבועות הכנתי על בסיס מי קוקוס

1 כוס מי קוקוס + 2 כפות דבש + 3/4 כוס קוביות אננס
יוצא מאוד טעים

ניסיתי גם עם ליצ'י והיה גם מעולה

מהנסיון הזה אני יודעת שצריך פרי עם פחות נוזלים כי יוצא כמעט קרטיב.
 

נינושה2

New member
אנחנו

בננה, תפוח, תות אם בעונה או מלון, אגס וכו' - בבלנדר מקל ומקפיאה בכוסות שוט מזכוכית (לא אוהבת להקפיא בפלסטיק - היה על זה דיון לפני כמה שבועות. גם על הארטיקים עצמם)
 
למעלה