שינה. התפתחות. אמצע השבוע

• פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך

begonia

New member
הרדמות א-ר-כ-ו-ת

גוזלי בן שלושה וחצי חודשיים, בזמן האחרון באטרף של זלילת הידיים ובשבועיים האחרונים גילה גם שהידיים יכולות לעזור לזלול חפצים, אז הוא כל הזמן מתעסק עם הפה.

חמוד, חמוד, אבל בימים האחרונים זה התחיל להפריע לו להרדם לקראת הלילה. הוא שוכב במיטה וזולל את האגרופים שלו וזה כמובן מעיר אותו, או שהוא יונק מהציצי (אבל רק מציצי שמאל, איפה שיש פחות חלב, כדי שיהיה אפשר למצוץ ולהתפנן בלי החלב המעצבן הזה) אבל לוקח שנים עד שהמציצה מרדימה אותו. בימים האחרונים הסכים פתאום לקחת מוצץ שאותו מוצץ בתאווה, אבל נראה לי שזה רק מעיר אותו.

בינתיים בימים האחרונים ההרדמות התארכו. גם במהלך היום קצת יותר ארוכות, אבל בלילה הן ממש ארוכות. בשלושה ימים האחרונים לקח לו שעה להרדם סופית!
חשבתי להרדים אותו על הידיים, כי אז הוא לא מגיע לזלול את הידיים שלו, אבל הוא גם כבד כבר מאוד (9 קילו והיד עוד נטויה) והוא גם היום התחיל לזלול לי את הכתף, אז נראה שזה לא פתרון אבסולוטי.

יש למישהי רעיון מה אפשר לעשות, או שזה פשוט שלב כזה ולחכות בסבלנות?

Miryan

New member
גם שלי בן כמעט 3.5 חודשים

אין לי עצות כל כך, גם שלי באותו השלב..
אנחנו משכיבים אותו על הבטן, כך שזה דיי מונע את העניין הזה, והוא קבוע ישן עם מוצץ, אז אין צורך באגרופים.

אבל יש לי שאלה, 9 קילו? את רצינית? וואו! שלי בקושי מגרדת את ה5.5 ק"ג :)

boba28

New member
יש איזה בעייה בכך שלוקח לו זמן להירדם??

מה זה מפריע אם הוא משחק במיטה שלו?? הוא בוכה?? או מתעסק עם עצמו עד שנרדם?? אם הוא רגוע זה נראה לי בסדר גמור.. בני בן 7.5 חודשים והוא לא נרדם עם בקבוק הוא נרדם במיטה לבדו משחק עם הכרית עד שנרדם ואני דווקא שמחה שהוא לא תלוי בבקבוק כי ככה אם יתעורר באמצע הלילה ירדים את עצמו ולא יהיה תלוי בבקבוק לשינה..
אני לא רואה כל בעייה שהוא אוכל את הידיים הוא רק לומד להכיר אותן נשמע נורמלי לחלוטין למה להפריע לו .. הוא משחק איתן

begonia

New member
הוא לא יודע להרדם לבד

הוא לפעמים בוכה בזמן ההרדמה עד שלא תוקעים לו משהו בפה (פטמה, מוצץ, אגרוף תינוקי וחוזר חלילה), ואז הוא יכול לשכב במיטה ולמצוץ את אגרופיו/ מוצצו בהנאה במשך זמן מה עד שנמאס לו והוא מתחיל לקטר. בסוף אני מרדימה אותו בהנקה/ נענוע של המיטה.

והוא בהחלט מוזמן לשחק עם הידיים כמה שבא לו, אבל למה שצריכים לישון, הא? תינוק שובב.

בא לי לצעוק !!!

תינוקת בת 5.5 חודשים
בעלי הרגיל אותה לישון על הידים. נרדמת על הידים ורק אחרי הרבההההה זמן - כגון שעתים אפשר להעביר אותה למיטה מבלי שתתעורר, רשמתי את זה לפני כמה ימים אבל אני לא מוצאת את ההודעה, מאז שתפוז שינו פה תשרשורים שמתכווצים. אוקצור זה ביאס לי תתחת כי זה חופשי פוגע מבחינתי בזוגיות איתו, שאין לי זמן לבד איתו בערב.
עכשיו, זה שוב קרה שהיא נרדמה עליו הוא העביר אותה אחרי רבע שעה ואחרי רבע שעה מאז שהעביר התעוררה ובכתה עד עכשיו (שעה בערך) כשאנחנו מנסים להרגיע אותה במיטה.
אוקצור מה שאני רוצה להגיד זה שבאתי להרדים אותה, הרמתי אותה על הידים במטרה להחזיר אחרי כדקה, איך שהרמתי אותה שקט ודממה, ממש נכנסה לי לכתף, ואז היכה בי שוואלה היא מחפשת את החום הזה, התרגלה, ואמת? צודקת שבוכה! ילדה חכמה, גם אני אם היו לוקחים ממני הרגל טוב הייתי בוכה. אני הייתי רגילה לפני השינה לאכול משו מתוק, קובית שוקולד קטנה. אין, בלי זה לא נרדמת לא יעזור כלום. פסיכולוגי לגמרי.
פתאום היכה בי שזה בדיוק מה שיש לה! ואשכרה חכמה, הרי איך היא יכולה להתבטא? אז היא בוכה, אמרתי לו את זה וסיפרתי לו תדוגמא שלי, אמר לי נכון. אחרי כמה דקות קם אליה, ניסה להרגיע, לא עזר לקח אותה עליו - ולחדר.
נו??? זה לא זלזול בפרצוף?! אמרתי לו תחזיר אותה, הוא אמר שאני אחזיר, אמרתי שלא, שהוא יחזיר, מה אני הרעה? הוא הטוב שמוציא ואני רעה מחזירה?
אז הוא החזיר אותה, כמובן בכתה, באתי אליה ישבתי לידה, בסוף נרדמה עם מוצץ (נכון לרגעים אלו) שזו גם תדהמה כי היא לא לוקחת מוצץ.
אמרתי לו שהוא הרגיל אותה, דיברתי יפה, לא צעקתי, הסברתי לו השלכות, אמרתי לו שמחקרים ורופאים אומרים את זה, אמרתי לו שישאל את כל החברים שלו, הוא בשלו. אמרתי לו שזה טוב בשבילה, שהוא דופק אותה, שהיא מפתחת הרגל לא בריא ולא הכרחי. הוא בשלו.
אוף אוף אוף, אני לא רוצה לריב איתו, זה ממש הדבר האחרון שבא לי לעשות, ואני ככ רואה שהוא טועה. הוא אומר לי "תינוקות לא מפתחים הרגלים בכזה גיל קטן". כאילו הלו?? מאיפה אתה יודע את זה? כמו שהיא פותחת את הפה לפני שאני נותנת לה ויטמין אז כנ"ל פה, מה ההבדל.

ומה עכשיו, הוא נרדם, מסכן עייף גם קם ב6, אומנם חזר מוקדם ב6 אבל מאז ועד עכשיו היינו עסוקים רק איתה, והינה הופ, עבר לו עוד יום.
פלא שזוגות אחכ מתגרשים? לא שאני בדרך חלילה, אני רק אומרת שאני מבינה למה.
אז נכון, יש ימים יוצאי דופן וזה בסדר גמור וטבעי, אבל לא כל יום.
אוף אוף אוף אוף אוף.

אני מנסה לחפש תהודעה שרשמו לי בשרשור שזה כנראה בעית הרגל, ושעדיף לא להרגיל ואני לא מוצאת. אני רוצה להראות לו את זה.
די, למה נשים תמיד צריכות להיות חכמות? לשמר את הזוגיות? לחנך את הילד? למה אי אפשר שגם הגבר יהיה רגיש ומבין.

לא רוצה להרגיז אותך עוד יותר

אבל אני עם בעלך.
למה הוא דופק אותה? ומה קשור מחקרים? זאת תינוקת שלכם! אל תזלזלי באינטואיציה הורית בכך שאת מסתמכת על מחקרים...שגם הם כל כך סותרים אחד את השני.
היא בסה"כ בת 5 חודשים. בסה"כ היא רוצה ידיים וחום, כמו שהרגשת.
אז למה את רוצה לחנך אותה? שאין ידיים עכשיו כי ככה החלטת? אז עכשיו היא צריכה יותר חום ואהבה. עוד חודש-חודשיים-שלושה היא תהיה יותר בשלה ויותר מוכנה להרדם במיטה ולא על הידיים.
אני חושבת שבעלך מאוד רגיש לצרכים של הבת שלכם.
למה את חושבת שרק את צודקת ורק את יודעת מה טוב?
תשימי את עצמך במקומו. איך היית מרגישה אם הוא היה מתייחס אלייך בצורה כזאת? כאילו שבגללך נהרסת זוגיות, כאילו שאת מרגילה אותה למשהו רע ואת בסה"כ סוחבת את כל הנטל (מרדימה על הידיים, חצי ישנה איתה שעתיים ואז ב-6 בבוקר מתעוררת לעבודה).
אני רק רוצה להגיד לך שמאוד קל לקטוף פרי בשל. כשהיא תהיה מוכנה לשינוי היא לא תבכה שעות על גבי שעות. זה אולי יהיה כרוך בבכי וקיטורים, אבל לא משהו גרנדיוזי כמו עכשיו.

תשמעי..פשוט תודה שאת נותנת לי לראות זאת

בזוית אחרת.
את יודעת מה, אני אפילו לא יודעת להגיד מי צודק עכשיו ומי לא. זו באמת השקפה שונה.

אני לא מסכימה איתו, כי אני רואה בפירוש שהיא עייפה ומתה לישון ולא יודעת איך להרדם, כי היא רגילה להרדם בצורה מסויימת.
הכל התחיל לפני כחודשים, שלקחתי אותה לחתונה בלילה, כי לא היה לי סידור עבורה, ומאותו ערב זה השתבש. לפני זה היא היתה ישנה מדהים לבד.
יש לו נתינה ללא גבולות, הוא מרצה המון פעמים מרוב שהוא טוב. וזה באמת מה שהוא אמר לי עכשיו בבוקר, שנעשה מה שאני רוצה, פשוט הוא לא יכול לשמוע אותה בוכה. ולמה אני כן? מה אני רעה יותר? היא לא זרוקה במיטה, אנחנו איתה יושבים לידה, מדי פעם מרימים.
טוב, אני לא אתחיל לפתח, כבר שפכתי אתמול בערב, אבל אני בחלט מודה לך שוב מכל הלב, כי זו עוד זוית ראיה עבורי, ואגב מה שאת רשמת זה גם מה שהוא אמר לי בזמנו.

שכנה

New member
תנוח דעתך. שינה של תינוקות משתנה כל הזמן

גם בלי החתונה יש מצב שהיא כבר לא היתה ישנה מדהים לבד.

ולגבי הרגלים - מהרגלים גומלים. כשתהיה יותר גדולה. היא לא תרדם רק על הידיים בגיל 18, נכון?

שקדיה11

New member
רעיון

אם היא רגילה לחום שלכם- שזה מאוד הגיוני (כן, בגיל הזה בהחלט יש הרגלים)- את יכולה להחזיק אותה עליך עם השמיכה או עם חיתול טטרה, ואז כשהיא תחילה להתנמנם להעביר אותה למיטה. ככה החום והריח שלכם נשארים איתה והמעבר לא כזה חד.

לגבי בעלך- תשמעי, אני לא יודעת מי צודק ומי טועה, אבל זה לא משנה. אתם מגדלים עכשיו ילדה, וזה אומר שיהיו עוד הרבה מאוד פעמים שלא תסכימו על אופן הטיפול ותצטרכו להתפשר. אני ממליצה לכם בחום ללמוד איך לעשות את זה בהקדם האפשרי. לא יתכן שכל דבר קטן יהפוך לריב.

היא מתעוררת איך שמניחים אותה

אני לא יודעת איך נכון להרדים, אני רק יודעת שככה לדעתי לא טוב. היא באמת 10 וכל היום מאוד עצמאית, ורק בלילה "נדפק" לה. אז סימן שיש לזה סיבה.
אם כל היום היתה בעייתית, הייתי אומרת אוקי, יש בעיה ככה היא וזה מה יש. אבל היות שזה בדיוק להפך, סימן שנוצרה בעיה.
יש לה אחלה חדר, יש לה מובייל שהיא אוהבת, בבוקר היא משחקת עם עצמה במיטה שעה או יותר, סימן נוצר כאן איזה משהו שלא בשליטתה וצריך ללמד אותה אחרת. ככה אני חושבת בכל אופן.
וכן, אני מניחה שיהיו לי איתו די חילוקי דעות כי הוא אחד כזה שמרצה, ונותן נותן, לא שם גבולות. זה מאוד קשה לי, מצד שני דווקא בגלל זה הוא בן אדם מדהים, הוא היחיד שרציתי להתחתן איתו ועשיתי זאת בגיל מאוחר (34) היה שווה לחכות, אז וואלה..אין לי אפילו מה להגיד יותר.
שלא יצא בסוף כשהיא תגדל, שאמא תהיה הרעה ואבא יהיה הכי טוב בעולם.

שקדיה11

New member
אני לא מומחית לשינה

אבל אם הקושי הוא להתנתק מהחום שלכם, אל תנתקו אותה אלא תשאירו לה את השמיכה שבה היתה עטופה או את החולצה שמריחה כמוכם גם במיטה (אחרי שמרדימים אותה על הידיים, לא במקום, בשלב הזה). לעוד עצות בענייני שינה, חפשי את הבלוג של קטקט. לנו זה מאוד עזר.

בעניין הזוגיות שלך: אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג שאת תמיד תהיי ה"רעה". בכל מיני סוגיות אחרות שיצוצו עם השנים אני בטוחה שיהיו דברים שלבעלך יפריעו יותר ודוקא לך לא תהיה בעיה להבליג. אבל בכל מקרה אתם צריכים לשמור על חזית אחידה ולהחליט מה מקובל על שניכם, מי מתפשר ומי מוותר, ושניכם פועלים לפי ההחלטה. אם החלטתם שניכם שעכשיו לא ניגשים אליה כשהיא בוכה, או לא קונים לה ממתק, או לא יודעת מה- אז שניכם עושים את זה. לא "שוברים את המילה" של השני, כי אז הילדה תלמד לתמרן אתכם. הדבר הראשון שילדים לומדים לעשות זה להפעיל אותנו וללחוץ לנו על כפתורים, גם בגיל כמה חודשים...
שבי עם בעלך ברוגע, דברו על עניין השינה שלה ותחליטו על דרך שתהיה מקובלת על שניכם. אם הוא לא מסוגל לשמוע אותה בוכה, את לא יכולה להכריח אותו. זה פשוט לא יעבוד. יכול להיות שהדבר הנכון בשבילכם כמשפחה הוא להמשיך להרדים אותה על הידיים ולנסות שוב בעוד חודש-חודשיים. את חושבת שזה פוגע בזוגיות שלכם, אבל גם להתעלם מהרגישות שלו לילדה יפגע בזוגיות שלכם. תלמדו להיות הורים ביחד.

היא ישנה על הבטן?

את צריכה פשוט ללמד אותה הירדמות עצמאית.
אם למשל היא ישנה על הבטן- את יכולה לשים לה יד אחת על הגב והשניה בתפיחות קלות ומונווניות על הטוסיק
זה עבד בעבר אצל הפשוש שלנו
כמו שרשמו מעלי- חיתול טטרה מאד עוזר בהירדמות
אצלינו מוצצים אצבע וחיתול טטרה, ככה הוא מרדים את עצמו ולבד

אגב, איך עובד העניין עם חיתול טטרה??

הבת שלי ישנה על הבטן ולא רגילה לחיתול טטרה
וחשבתי באמת לנסות לשים לידה...
איפה שמים? איך?
אודה להארה :)

שימי ליד הראש, אולי היא תתחבר לזה ואולי לא

היא תבחר אם זה חפץ המעבר שעושה לה טוב
אם את מניקה או בקבוק, גם אז שימי את זה לידה, שתתרגל לזה
קחי בחשבון שיכול להיות שהיא לא תרצה את זה ולא תתחבר

אז כנראה שהיא לא התחברה

ניסיתי בכל מיני וריאציות וזה לא ממש עניין אותה.
נו טוב, נמשיך לחפש....:)

צ'מעי דוגמה מהחיים

שני הילדים שלי, בהתחלה הייתי מרדימה אותם רק על הידיים. לא רק בשבילם, גם בשבילי - היה כיף לחבק אותם ולנדנד אותם ולשיר להם.
ובאיזשהו שלב, הרפיתי, הייתי מניחה במיטה יותר ויותר מוקדם, עד שהייתי מניחה במיטה כשעוד ערים. והם למדו לבד. יש איזשהו שלב שהם כבר בעצמם פחות זקוקים להגנה ולחום, הם יכולים לקבל את ההגנה של המיטה שלהם, צעצוע אהוב, שמיכה עם ריח מוכר.
תנסי להניח אותה במיטה כשהיא חצי-רדומה, ולתת לה לחבק חולצה שלך או משהו אחד שיש לו ריח שלך, או שלך בעלך.

למעלה