למה חתונות בקפריסין הפכו ללהיט

למה חתונות בקפריסין הפכו ללהיט

כנראה בגלל מקרים כאלו

מסתבר ש1 מכל 5 זוגות בישראל ו 10 אלף זוגות בשנה
מתחתנים בחו"ל

זה מטורף

ומראה לכם כמה חייבים לשבור את המונופול של הרבנות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4365863,00.html

הנה, בחור כהן שמצא את אהבת חייו והרבנות עושה צרות

מה קרה ? אז מה עם קוראים לו כהן ?
מחר בונים את בית המקדש ?

אתם קולטים לפי איזה שטויות הולכים ברבנות ?

enigma80

New member
היא מנסה להעלות פה נושא חשוב לדיון,

את התחושות שלה ואת העובדה שאין לנו ברירה כיום אלא להתחתן דרך הרבנות.
אם היינו במדינה מתוקנת היתה ניתנת לאזרחים שלה חופש הבחירה איך לבוא בברית הנישואין.

שתהיה אפשרות לכל אחד להתחתן בלי טקס דתי

בלי קשר למה שאני עברתי מהן ושבחיים לא הייתי מאמינה שזה יהיה
המצב שלי - לא יכול להיות ש 10 אלף אנשים אין להם פתרון להתחתן בארץ
ועוד 1000 נשים לפחות מוחזקות בשבי

ועדיין הרבנות היא מונופול

אנחנו חילונים

למה שנתחתן בטקס דתי ?

Fragile rose

New member
כי הרבנות מחזיקה את כל המדינה מהביצים

וכרגע אין אופציה אחרת.

במידה וזה לא מתאים יש את האלטרנטיבה של חתונה אזרחית.

מי שלא נאה לו - שיאבק בממסד

Virginia Gal

New member
כן!

היא רוצה שיהיה לה ולך ולי את חופש הבחירה איך למסד את היחסים שלנו.

והיום רובנו מתחתנים ברבנות כי אין לנו אופציות נגישות אחרות, ושוב אנחנו קורבנות של הכפייה הדתית.
והגיע הזמן שנקים צעקה ושיהיה שינוי. הגיע הזמן שתהיה לי זכות בחירה! ואין לי שום דבר נגד אנשים שמתחתנים ברבנות, מכל סיבה שלא תהייה - יש לי משהו נגד הממסד והמונופול שהוא מקבל מהמדינה.
לא ייתכן שאני ובן זוגי, שנולדנו וגדלנו בארץ ישראל, "מעמד הביניים" שמשלם מיסים ושאין לנו שום קשר וזיקה ליהדות האורטודוקסית, לא יתכן שאין לנו דרך להתחתן בצורה שנכונה לנו ושהמדינה שלנו תכיר בזה.
לא ייתכן שאני צריכה לנסוע לחו"ל כדי שיכירו בנישואים שלי במדינה שלי!

Virginia Gal

New member
כן!

היא רוצה שיהיה לה ולך ולי את חופש הבחירה איך למסד את היחסים שלנו.

והיום רובנו מתחתנים ברבנות כי אין לנו אופציות נגישות אחרות, ושוב אנחנו קורבנות של הכפייה הדתית.
והגיע הזמן שנקים צעקה ושיהיה שינוי. הגיע הזמן שתהיה לי זכות בחירה! ואין לי שום דבר נגד אנשים שמתחתנים ברבנות, מכל סיבה שלא תהייה - יש לי משהו נגד הממסד והמונופול שהוא מקבל מהמדינה.
לא ייתכן שאני ובן זוגי, שנולדנו וגדלנו בארץ ישראל, "מעמד הביניים" שמשלם מיסים ושאין לנו שום קשר וזיקה ליהדות האורטודוקסית, לא יתכן שאין לנו דרך להתחתן בצורה שנכונה לנו ושהמדינה שלנו תכיר בזה.
לא ייתכן שאני צריכה לנסוע לחו"ל כדי שיכירו בנישואים שלי במדינה שלי!

Virginia Gal

New member
זו בדיוק הסיבה שאני מתחתנת בחו"ל :)

למרות ששנינו "כשרים" למהדרין ויכולים להתחתן דרך הרבנות - אנחנו מעדיפים שלא לתת יד לממסד הזה.
לא ברור לי איך זרם אחד ביהדות קיבל מונפול על כל היהדות, אבל אין לי שום כוונה לתמוך בזה.

אנחנו נתחתן נישואים אזרחיים בחו"ל ונחזור לארץ ונעשה חתונה לכל דבר (כולל החופה וכל הברכות) עם רב רפורמי.

hadasa81

New member
גם אנחנו עושים אותו דבר

אין מצב שניתן יד לגוף הפרימיטיבי והשוביניסטי הזה.אנחנו מתחתנים בלונדון (אנחנו גרים פה לתקופה) ונעשה טקס בארץ, אני חושבת שזה דווקא מגניב כי בעצם יש לנו שתי חתונות

מותר לי להעיר?

ותסלחו לי אם זה לא פוליטקלי קורקט
ואני מבינה שאת נפלת בקטע של הרבנות ואת עגונה
ואני מבינה שיש הרבה מה להגיד על זה

אבל זה באמת הכרחי לפתוח שרשור כל יומיים?
מבחינתי, יצרת אצלי כבר אנטי לכל הנושא הזה, בדיוק כמו אגודת אפרת שנדחפים לכל תחת,
נכון שזה נושא חשוב, כמו הרבה נושאים חשובים
אבל אני חושבת שהמסר הועבר בהצלחה :)
חוץ ממרמור ומחזרה על דברים שנאמרו את לא מחדשת דבר...

10 אלף זוגות בשנה לא מתחתנים ברבנות

זה המון, אחד מכל חמישה זוגות,
ועד עכשיו כמעט אין להם פיתרון בישראל

אני מאוד מזדהה עם זוגות כאלו

זה אומנם קשור לרבנות אבל שונה מהנושא של עגינות
זה בהחלט עוד אחד מהדברים שמעצבנים בהקשר של הרבנות

אשתדל לא לחפור למרות שזה קשה במצבי :)
ואני לא היחידה שהרבנות השאירה לא טעם רע

Hadas 87

New member
איך רואים שבחיים לא היתה לך אפילו חצי בעיה עם

הרבנות...

מה זה משנה כמה שרשורים היא פותחת ביום? ניסית שניה להעמיד את עצמך במקומה? את יכולה בכלל לדמיין לעבור את מה שהיא עוברת? אם מה שעוזר לה זה להזהיר את כל הבנות במדינה ולדבר על זה בכל פורום אפשרי- שתעשה את זה! זה חשוב שבחורות תמימות שגדלו בבתים מסורתיים ובכלל לא חושבות על האופציה של להתחתן בחול- שידעו מה עלול לקרות להן.

אני קצת יותר רגישה לנושא, כי גם לבן זוגי הרבנות עשתה בעויות. בסוף זה הסתדר ונרשמנו והכל בסדר אבל באמת שזו היתה הרגשה כ"כ נוראית. אני דור חמישי בארץ, הסבים שלי היו החלוצים שבנו את המדינה הזו, והמחשבה שא-נ-י לא אוכל להתחתן בישראל, במדינה שלי, בגלל כל מיני חוקים מטופשים מלפני 2000 שנה, עשתה לי ממש רע והוציאה את החשק בכלל לחגוג. את כנראה לא עברת את זה, ואני שמחה בשבילך שלא עברת את זה, אז את לא יכולה להבין מה זה. אבל למי שכן עבר את זה- שיעשה כל מה ביכולתו כדי להתמודד עם זה ולהעביר הלאה את המסר- שכן, צריך שיהיו נישואים אזרחיים בישראל!

אני כן יודעת מה זה רבנות

כי אחרי שאמא שלי התגרשה מאבא שלי הנרקומן שלא שילם לנו שקל מזונות, והתחתנה עם כהן,
והייתי צריכה ביחד עם כל המשפחה בגיל 8 ללכת לנקות בנקים וחדרי מדרגות כדי לעזור לאמא לחסוך כסף ללכת להתחתן בקפריסין-
תאמיני לי שאני זוכרת את זה.

אבל המשפחה שלי מסורתית וכל עוד להתחתן ברבנות לא היווה בשבילי מכשול ולא צעקו עלי שם ולא התייחסתי לפליירים של אגודת אפרת שלהם וזה עבר ברגוע- אז אני אתחתן ברבנות.
גם ככה כדי להתגרש עוברים דרכם, אז מה זה משנה?

אני הצבעתי מרץ, ואני הכי בעד להפריד דת ממדינה, אבל כאן זה לא פורום פוליטיקה, והודעות שחוזרות על עצמן מורידות הודעות אחרות, חדשות, שיכולות לעזור לבנות אחרות למטה כי השרשורי רבנות תופסים את כל המקום בסלון.
לא אמרתי לה ללכת מפה וקישטה, ממש לא, אבל יש הבדל בין לפתח דיון פה ושם לשם שרשורי ענק כל שני וחמישי. גם את הדרך הנכונה צריך לעשות בטעם טוב.

צריך שיהיו נישואים אזרחיים בישראל!

וברגע שזה יהיה - חצי מהזוגות לא יבחרו בחתונה ברבנות

בגלל זה הם עושים הכל כדי לטרפד כל יוזמה כזאת

חוץ מחתונה יש לעניין הזה המון השלכות נוספות על חיי היום יום שלנו
גם של זוגות שאצלם הכל בסדר

למעלה