שרשור בריאות לסופ"ש

winterfell

New member
שיעול

הקטן, בן שנה ו-8, משתעל נורא. התעורר לפני חצי שעה מהתקף שיעול ולא מצליח להתגבר עליו.
מה עושים?
כבר הגבהנו את המזרון. אני לא אוהבת מכשיר אדים כי בבוקר כל החדר ספוג במים. יש עוד דברים?

begonia

New member
שמעתי שמי אגסים אמורים לעבוד

אצלנו כשתינוק הבית השתע מאוד וזה הפריע לו הלכתי לרופאה שרשמה לו מיקולט שעזר לו.

שיעול יבש או רטוב?

התרופת סבתא הכי מפורסמת לשיעול היא בצל ודבש, לוקחים בצל בינוני וחותכים לפרוסות, שמים בצינצנת, על הבצל שופכים כף דבש וסוגרים, לאחר כמה שעות נוצר נוזל, תתני לקטן כפית בערך כל שלוש שעות ...

אומרים שזה עושה פלאים

אם זה התקף שיעול יבש נבחני ( סטרידור) תנסי לתת לו לשאוף אויר קר , יש כאלה שאפילו ממליצים לתת לילד לנשום את האויר בפריזר ...

למכשיר אדים אצלנו יש כפתור שאותו אפשר לגוון למידת עוצמת האדים ואז החדר לא נרטב , תבדקי אולי יש לכם את האופציה הזו

בריזה6

New member
מה שאני ניסיתי ממש השבוע

הרבליס בי שחשבתי שעוזר אבל הרופא אמר שזה סתם. מיץ בצל ודבש כמובן אחרי גיל שנה. ואני גם עושה אינהלציות עם מי מלח...
למען האמת, חלק מהדברים מקלים אבל לא עוזרים עד הסוף. תנסי, אולי יעבוד לך

שאלת פופיק

שלום לכן אני חדשה כאן הקטן בן 12יום ויש לי שאלה לגבי הפופיק.
למרות שזה הרביעי שלי עדיין הפעם זה שונה אני זוכרת שבסביבות התקופה של הברית הפופיק נופל אבל הפעם הוא די עקשן ועדיין עומד על טילו ומה גם יש גם צבע של דם כאשר אני מנקה באלכוהול.
הספקתי כבר לרוץ אתמול לרופא שאמרה שזה בסדר ויקח עוד כמה ימים אז אני רוצה לדעת מתי זה נפל אצל הקטנטנם הנפלאים שלכן???

ציפור 26

New member
עצות של סבתא

למרוח כמות נדיבה של שמן זית מסביב לגדם
(בצורה יסודית ממש בפנים, כמו גזע של עץ) בלי אלכוהול...
אצלנו נפל יום למחרת

yoyo268

New member
אצלנו לקח משהו כמו שבועיים וחצי

הלך והידלדל עד שנשאר מחובר באיזו פיסה כל כך דקה ועדיין התעקש להיות דבוק לילדה

בסוף נשר יום אחד באמבטיה וטבע במצולות
גם אצלנו היו ימים שהיה נראה מדמם אבל זאת רק קצת הפרשה שגם עברה מדי פעם לחולצות שלה.
עניין של כמה ימים וזה יהיה היסטוריה אצלכם

מי ברז לתמ"ל

בהמשך לשאלה שענתה באירוח של רופאת השיניים, ההמלצה היא אכן להשתמש במי ברז להכנת הפורמולות, אבל בגיל שאין בו שיניים צריך בכלל פלאור? והאם את כל המינרלים שיש במי ברז לא ניתן לקבל בעצם במים מינרליים בעצם? אני אישית לא סובלת מי ברז ונראה לי מוזר לתת את המים האלה לתינוק..

kerenor30

New member
אני לא לוקחת סיכונים

ותמיד מרתיחה מים מהמתקן של מי עדן לתמ"ל. יש הרבה מחלוקות על ההפלרה של המים ועל הכלור במי ברז וכשזה נוגע לילדים שלי אני מעדיפה לתת את הטוב ביותר ולא לקחת סיכון

אונינון

New member
אמהות לילדי ריפלוקס- צריכה את עזרתכן!

הקטנה בת חצי שנה. מאז ומתמיד סובלת מפליטות מרובות ( כשהיתה יותר קטנה היו גם הקאות בקשת) ואי נוחות.לפני כמה חודשים ירדה במשקל ובהמלצת הרופאה התחלתי לשלב לה בקבוקים שאובים עם קורנפלור שלאט לאט התחלפו בבקבוקי מטרנה ולפני שבועיים הפסקתי להניק כמעט לחלוטין (הנקה פעם אחת ביום). לפני שלושה ימים הקיאה כל היום וביומיים האחרונים ההקאות פסקו אבל היא בקושי אוכלת ,רואים שהיא רעבה אבל כל פעם שהיא מתחילה לאכול היא בוכה ודוחפת את הבקבוק.משהו מציק לה,אני בטוחה, ומשגעצ אותי העובדה שאני לא יודעת בדיוק מה...
הרופאה שלנו נתנה לי תרופה בשם גביסקון לפליטות אבל זה לא כזה עוזר...
שמעתי על טיפול אלטרנטיבי לרפלוקס-דיקור/קרניו סקאל...מישהי ניסתה ויכולה להמליץ? זקוקה עצות ותובנות מאמהות לילדי רפלוקס

ממליצה בחום

עברנו קרניו סקרל ועזר מאוד. עדיין פולטת פה ושם אבל לא כמויות גדולות וזה ברור שזה הפסיק לשרוף לה.
הדבר היחיד שנשמע בעייתי זה שהחוסר תאבון התחיל פתאום וממה שאני יודעת הריפלוקס פוחת עם הזמן.
אם יש כזה שינוי אז חוץ מהטיפול הייתי קופצת לרופא לוודא שזה העניין. אם היא לא אוכלת טוב אל תמשכי את זה.
תרגישו טוב!

אונינון

New member
יש לך המלצה על מטפל/ת ?

בכל מקרה אני לוקחת אותה מחר לרופאה אבל חשבתי לשלב גם טיפול אלטרנטיבי במקביל לקונבנציונלי

מאיפה את?

עשיתי אצל שירלי גורפיל בפרדס חנה (מקבלת גם בעולש) ושמעתי גם על דקלה אורן וקלוד אמסלם שהם מומלצים.

אז הסתדרת

קלוד אמסלם מת"א ודקלה אורן מהרצליה, על שניהם ראיתי הרבה המלצות. תגגלי את פרטי ההתקשרות

תבקשי לעבור לזנטק או לוסק

זה תרופות שיותר מקובלות לריפלוקס אצל קטנטנים. אצלנו זה מאוד עזר.

אונינון

New member
את יכולה לפרט יותר?

תוך כמה זמן זה התחיל להשפיע? האם מפחית את החומציות בושט?

למעלה