שרשור גמילה לחול המועד
|טי

• פותח הנושא aaa1
  • פורסם בתאריך

aaa1

New member
גמילה בלילה

שלום,

הבן שלנו בן שלוש וארבעה חודשים .
גמול ביום כבר כמעט שנה .
בלילה אנו נאלצים לקום כל שעתיים - שלוש לקחת אותו לפיפי אחרת בורח לו במיטה .
האם זה טבעי?
מתי זה אמור להיפסק והוא יקום לבד או שיצליח להחזיק עד הבוקר בלי לעשות במיטה?

תודה,

yulinka

New member
מנצל"שת אותך לשאלת גמילת לילה דחופה

ומקפיצה על הדרך

הצילו!!
אתמול הורדנו חיתול
היום נרשמה התקדמות הצליח להתאפק וגם עשה כמה פעמים פיפי באמבטיה ובסיר
לפני השינה עשינו פיפי בסיר שמנו חיתול והלכנו לישון
(חיבת לציין שאבא הרדים ואני הייתי מחוץ לבית הלכתי להתאורר איזה שעה בקניות בסופר )
לפני 5 דקות נכנסתי לחדר
וגיליתי שהילד המתוק שלי עשה פיפי בחיתול ואחרי זה הצליח להוריד לבד את המכנסיים של הפיג'מה וגם את החיתול

העיף אותם מהמיטה ונרדם ככה עם הטוסיק הערום שלו למעלה

אז אחרי שהתגברתי על ההלם אין לי מושג מה לחשוב על זה ומה לעשות עם זה
הרגיש לי לא נכון לשים לו חיתול מתוך שינה מה גם אם הוא העיף אותו פעם אחת הוא יעיף אותו גם פעם שניה
בינתיים הלבשתי לו שוב את המכנסיים של הפיג'מה והוא ממשיך לישון
מה עושים מה עושים ??
הוא בדרך כלל עושה קקי על הבוקר
להעיר אותו קצת לפני ולנסות להושיב על סיר ?
מודה...לזה לא הייתי מוכנה

אני לא הייתי עושה שום דבר

שווב לדעתי לעשות ניסיון ללילה אחד כדי לראות מה קורה.

בתנאי כמובן שאת מסוגלת לספג / לעבור בשתיקה את הכביסה המתחייבת מעצם הניסיון.

אם לא תנסי, לא תדעי.

yulinka

New member
ניסינו ..השכלנו .....

לפני רבע שעה נכנסתי לראות מה קורה ומצאתי ילד ישן בתוך פיפי
מכיוון שלא בא לי ילד ישן בתוך קקי בבוקר ,
הערתי ניקיתי שמתי חיתול הלבשתי בפיג'מה נקיה
מקווה שירדם חזרה
לא יודעת על מה חשבתי בכלל "לזרום עם הילד" בגמילת לילה אחרי יומים בלי חיתול

עכשיו אני מתחילה לתהות מה עשינו לא נכון

dana4ka28

New member
מצרפת לכאן את השאלה ששאלתי בשרשור הגמילה

ומוסיפה....

שלום לכולן,
אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון, אבל אולי תוכלו לעזור לי.
הבן שלי בן ארבע, גמול מטיטול במהלך היום מזה שנתיים ועד כה לא גמול מטיטול לילה.
בכל הנוגע לגמילות אני מאוד דוגלת בשיטת הגמילה העצמית. כלומר הילד מחליט מתי הוא מוכן להגמל. כך היה עם הטיטול וכך היה עם המוצץ. עודדנו מעט, אבל לא הכרחנו והוא באמת החליט בעצמו מתי זה מתאים לו ונגמל בקלות רבה בכל פעם.
גם לגבי הטיטול בלילה לא לחצנו, רק הצענו שאולי הגיע הזמן והוא התלהב והסכים. התחלנו רק בימים האחרונים, אנחנו לוקחים אותו לשירותים פעמיים במהלך הלילה ועדיין הוא מתעורר רטוב. מכיוון שאני נורא חסרת סבלנות ואוהבת תוצאות מידיות, חיפשתי פתרונות קסם באינטרנט וגיליתי שאין טעם בכלל לגמול מהשתנת לילה כל עוד הילד לא מוכן פיזיולוגית (סימן לכך הוא טיטול יבש לפחות שבועיים). כלומר ילד שמשתין בלילה הוא ילד שעוד לא יודע לשלוט על הסוגרים שלו (לפחות בלילה) ואין טעם ללמד מכיוון שלא מדובר במיומנות נרכשת אלא בבשלות פיזיולוגית. היה גם כתוב שהרטבת לילה לא נחשבת לבעיה עד גיל 6 אצל בנים (ואם זה מעניין מישהו אז עד גיל 5 אצל בנות).
כתוצאה מהגילוי החדש, הסברתי לקטנצ'יק שאולי כדאי שנחזור לטיטול ונחכה עד שיהיה מוכן קצת יותר. הוא לא הסכים והתחיל להבטיח שיתעורר בלילה לשירותים.
אז היום הוא שוב ישן ללא טיטול ואני לא יודעת האם נהגתי נכון. האם המידע באינטרנט נכון? האם ניתן לגמול מטיטול לילה או שבאמת צריך לחכות לבשלות שלו? ואם ניתן, איך עושים את זה בפועל וכמה זמן זה לוקח.
יש לציין, שלא מיהרנו עם הגמילה כי לפני חודשיים וחצי הצטרפה אלינו תינוקת חדשה ולא רצינו להכביד עליו יותר מדי.

אז ככה--
קרן (מנהלת הפורום) ענתה שהאינפורמציה באינטרנט נכונה.
אז ניהלתי עוד שיחה היום עם יהונתן אחרי שהתעורר שוב רטוב לגמרי (באשמתי, לא שמעתי את השעון המעורר ולא קמתי בלילה לקחת אותו לשירותים). והסברתי לו שהוא ילד גדול ובוגר מאוד כי הוא כבר לא משתמש במוצץ והוא אוכל כמו גדול, אבל כנראה שקצת קשה לו עדיין בלי טיטול בלילה ולכן באמת כדאי להחזיר את הטיטול ולחכות שיגדל עוד ממש טיפה. להפתעתי הוא הסכים ועכשיו הוא ישן עם טיטול (ואני לא צריכה לקום בלילה). אם הוא היה מתעקש שהוא לא מוכן, הייתי מוותרת ולא מתעקשת על טיטול.
בכל אופן, עכשיו מחכים לגמילה ספונטנית.

אז אתמול הורדנו חיתול.. ו... אוי
!

הילדון בן 3 עוד שבוע.

אתמול הורדנו לו את החיתול בבוקר, הוא אמר ביי ביי לחיתול ... והחגיגה התחילה.
בעלי לקח אותו לים. חשבנו - בטבע, להתרוצץ ערום, כל זה. אז היה סבבה, אבל לא תרם. בבית - השארנו אותו בחולצה ובלי כלום למטה. בהתחלה היה נורא לא מרוצה וניסה לכסות את עצמו בחולצה וביקש מכנסיים אבל בסוף נרגע.

בבית, לקח לו זמן מה והמון המון פספוסים עד שפעם אחת בפוקס הוא ראה את התהליך בהתהוותו (כשהשתין בקשת על הרגל של בעלי חחחח) ומאז הוא מבקש ללכת לשירותים... כל 20 שניות בערך

היתה הצלחה אחת (או אולי 2, לא זוכרת בדיוק כי בפעם השניה הייתי בצד השני של הדירה עם התינוקת). כמובן שחגגנו, צהלנו, רקדנו והוא קיבל מדליה ופרס. אבל זהו. הוא אומר שצריך, הולכים איתו, עומד על הדרגש כמה שניות בלי לעשות, אומר "זהו סיימנו", יוצא מהשירותים ובד"כ תוך זמן קצר מאוד משתין על הרצפה איפושהו בבית. גם קקי עשה כמובן על הרצפה.

האם יש איזה פטנט בשביל לעזור לו להבין יותר טוב מתי יש ומתי אין? ואין לגרום לו "לאגור" ולא להוציא כל פעם שיש לו טיפה אחת?

אשמח לתובנות. עם עוד תינוקת בבית שהיא כרגע חולה בוירוס הקאות ושלשולים, עם דלקת באוזן אחת, פטריה מאחורי אוזן שניה ונזלת מטורפת כבר שבוע, זה ממש לא פשוט שכל 20 שניות צריך ללוות את הגדול לשירותים לעוד משימת "זאב זאב"...

בגילו לא הייתי מאלצת אותו להשאר עירום

אם זה לא נעים לו. הוא כבר ילד גדול וטבעי שמוזר לו להסתובב בלי חלק תחתון. בנוסף, דווקא בגלל הפספוסים, עדיף לך להלביש אותו, בעיני עדיף קקי בתחתונים מאשר על הרצפה או יותר גרוע- על הרהיטים... יש אמהות שקונות סטוק גדול של תחתונים וזורקות את המלוכלכים כדי להקל על עצמן.
הפיפי בתשלומים זו תוצר של החיתול. כך הוא רגיל לעשות כבר 3 שנים- לשחרר כל פעם קצת כשהשלפוחית מתמלאת. הוא מעולם לא למד לשחרר את כל הפיפי בבת אחת. הוא גם מעולם לא למד לזהות את התחושות הגופניות של פיפי וקקי וטבעי שהוא מתבלבל מתי יש ומתי אין לו.
את צריכה סבלנות. הרגלים של 3 שנים לא תמיד קל לאבד בכמה ימים. כל פעם שהוא מפספס תגיבי בעניניות "עשית בטעות פיפי על הרצפה, בפעם הבאה תלך לשירותים ותעשה לבד". אפשר בהחלט לשלוח אותו להביא סמרטוט ולעזור לנקות.
ולא הייתי עושה חגיגות ופרסים כשהוא מצליח. כמובן שחשוב להתיחס באופן חיובי ולתת פידבק, להגיד משהו כמו "יופי, עשית פיפי בשירותים" אבל לא מעבר. כשאת עושה מזה חגיגה שלמה את בעצם משדרת לו שזה מפתיע אותך שהוא עושה את צרכיו במקום הנכון, בעוד שמה שאת רוצה לשדר לו זה שאת סומכת עליו שהוא יודע איפה לעשות.
נסי לבדוק עד כמה אפשר לתת לו עצמאות- בגילו הוא כבר אמור להיות מסוגל ללכת לבד לשירותים ולהשתין בעמידה. יתכן שאם תאפשרי לו ללכת לבד יהיו תוצאות יותר טובות. בנוסף נסי לבדוק באיזו תנוחה נוח לו לשחרר- אולי הוא רגיל לעשות בעמידה ובגלל זה עושה על הרצפה ולא בשירותים,ואז הפתרון הוא למשל לשלוח אותו להשתין בעמידה במקלחת.

לקראת סוף היום חולצה בלבד כבר היה בסדר

אני באמת צריכה לקנות סטוק גדול של תחתונים...

הוא משתין בעמידה, על דרגש קטן מון האסלה (או אמור,לפחות...) הוא גם הולךלפעמים לבד (כמובן אחרי אישור מאיתנו: "אמא, יש לי עוד אחד", "טוב אז לך לשירותים" - הולך. אחרי שניה אומר "זהו אין", וחוזר. רוב הזמן אומר, "ביחד עם אמא", "ביחד עם אבא" ולוקח אותנו לבוא איתו או מחכה שנבוא איתו.

לפני זמן קצר דווח לי שהיתה עוד הצלחה אחת. כנראה בטעות - הילד אמר שאין לו, בזמן שיצא לו פיפי.... צריך להפוך את השירותים למקום נחמד יותר עבורו נראה לי, שלא ירצה להיות שם שניה אחת ולברוח...

Mנטה

New member
וגם...

אצלי אם היא הולכת ואין לה - זה יוצר תסכול, עוד סיבה לא לעשות חגיגה אם יש או אין.

עדכון אחרי יומיים...

אז מה היה לנו:

ביום הראשון: הצלחה אחת, מיליון פספוסים, קקי על הרצפה בסוף היום. ביקש ללכת לאסלה - כל 20 שניות בערך.

ביום השני - התאפקות מאסיבית במשך כל היום. הצלחה אחת, כמה פספוסים. לא מבקש ללכת לאסלה בכלל, ולא ממש מבסוט כשלוקחים אותו לשם. אין לי מושג איך נסגר עם הקקי...

היום התחיל היום השלישי... נראה מה יהיה.

yulinka

New member
כאן לא נשברים <עדיין>

הורדנו חיתול לגמרי לכל שעות הערות ביום שבת :
היו 5 פספוסים ו 0 פיפי בסיר 1 קקי בסיר בערב
יום ראשון :
קקי בחיתול בבוקר
בבוקר עד שהנ"צ היו 0 פספוסים 3 פיפי באמבטיה
מתחיל הודיע ברגע שמפספס
אחרי צהריים היו 5 פספוסים אבל היו כאן אורחים ועשיתי טעות ולא הקדשתי לו מספיק תשומת לב
בערב היה פיפי עם אבא בסיר
0 קקי בערב
בלילה התחילה חגיגה
ב 12 בלילה גיליתי שהוא הצליח להורידאת מכנסי הפיג'מה והעיף את החיתול הרטוב מהמיטה
התלבטתי מה לעשות הלבשתי פיג'מה
אחרי חצי שעה הילד היה ספוג בפיפי
החלפתי סדינים ובגדים ניקיתי
לקח חצי שעה להרדים אותו חזרה
בבוקר התעורר שעתיים לפני הזמן הרגיל החיתול נשאר במקומו
מ 6 בבוקר היו שני פספוסים ו4 ישיבות על ישבנון (מסכים לשבת כשאני מבדרת אותו )

פוף
עכשיו הוא במיטה ישן קצת כי ישן ממש גרוע בלילה היה עצבני ועיף
מנסה להבין האם אנחנו מתקדמים ??
ותודה לחצי חינם שעשו מבצע עם אצבעות שוקולד במילוי קרם טראפלס

debzz5

New member
גם אני מעדכנת. יום שלישי לגמילה.

ביום ראשון - חמישה פספוסים, 0 הצלחות.
ביום השני - שלושה פספוסים, 2 הצלחות. +קקי בחיתול בבוקר.
ביום השלישי - קקי בחיתול בבוקר + 2 פספוסים בגינה.
מודיעה מיד שרטוב לה, ומביאה טישו לספוג.

בעעעעעעעע

בומר1

New member
מה אתן עושות בשירותים ציבוריים?

האם מושיבות על האסלה?

שחר292

New member
לי יש רק חצי בעיה כי יש לי בן

משתין בחוץ בעמידה (בחיים לא לוקחת אותו לפיפי לשירותים ציבוריים אלא אם כן אנחנו במסעדה/קניון או מקום סגור). בפארק עושה בחוץ
NUM 2 זה משהו אחר, אני בדר"כ מרימה אותו לסוג של ישיבה באויר. קרה פעם אחת שריפדתי לו את האסלה בנייר (אבל זה היה שירותים פרטיים במשרד) אבל אני מעדיפה שיעשה באויר....

n0vemberain

New member
חצי באויר

שמה אותה עם הרגליים על החרסינה ומחזיקה מתחת לבתי השחי כך שהיא בישיבה תלויה כזו.
מזכיר בערך את מה שקורה בחוץ.

אבל גרמת לי לחשוד מה בעלי עושה כשהוא לבד איתה במקומות ציבוריים

kramerkaren

New member
לגמרי מושיבה על האסלה

רוב השירותים הציבוריים יותר נקיים מהשירותים בבית.
אם מלוכלך אני אצא החוצה ואחפש שיח.
אין לי בעיה עם זה.

למעלה