מה אכלתם בסוף השבוע ?

salo22

New member
סוף השבוע

עמד בסימן הברווז - ממנו הוכנו מרק אסיאתי בחיזוק עצמות בקר, דים סאם מדפי אורז ממולא בשר ברווז קצוץ עם רוטב ברביקיו ופולנטה מושחתת מציר המרק ותועפות גבינת גראן פדנו ומעליה שאריות הבשר. הברווז עצמו היה "ככה ככה", לא הכי גרוע באיכותו אבל גם לא משהו יוצא דופן לספר עליו, כמובן שלבישול במרק ולאחר מכן הכנה בתנור הייתה השפעה מסויימת על התוצאות הסופיות, לטוב ולרע.. המרק היה נפלא, כבשר קצוץ לכיסונים עם רוטב זה היה נהדר, לפולנטה כבר הגענו "בשארית הכוחות" של הברווז, הבשר לא החזיק כל כך תחרות מול הפולנטה העשירה.. אבל זה היה צפוי.. בנוסף היה נזיד הודי של עדשים שחורים ..
את הארוחה הארוכה ליוו מגוון רחב של יינות אדומים, לקינוח גלידת דאבל וניל עם רוטב פאדג' שוקולד מריר וחיתוכיות לימון נהדרות לפי המתכון בבצק אלים, פירות יבשים טבולים בשוקולד מריר ופיצוחי ביתיים לכבוד טו בשבט.
 
בראנצ' משפחתי בגינה

אחרי הסופ"ש הקודם המושלג בפריס (דיווח קצר בימים הקרובים)
ממנו נחלצנו אך בקושי ע"מ להצביע ולהשפיע
בראנצ' בשבת עם מצרכים שהובאו במיוחד מפריס
מזה"א הנהדר בשבת גרם לפריסת השולחן בגינה והפיכת השולחן הגדול למזנון
עליו הונחו מבחר גבינות מפריס ומשם הובאו גם צלופח מעושן ופטה כבד אווז
הבאנו גם סלרי (ענק) שממנו הוכן סלט סלרי ובנוסף...
מוס חצילים (בנוסח מאנטה ריי) ,סלט אבוקדו, סלט ירקות, סלט תפו"א, צזיקי , עלי גפן ממולאים
סלמון מעושן וגבינת שמנת, דגים מעושנים ומבחר נקניקים
יוגורט עם גרנולה ביתית, פרעצ'לים ומאפינס תפוזים ושוקולד(תוצרת בית כמובן)
ולשתיה בלאדי מארי ומיץ תפוזים
 

salo22

New member
נהדר !

פריס בתיכנון לקרוב, היכן מצאת צלופח מעושן מוצלח ? מחכה בקוצר רוח לדיווח..
 

RandS

New member
וואי וואי

בתמונה אחת שמת את כל ה"חשודים המיידיים שלי": עלי גפן, פטה כבד, והכי גרוע - הדגים המעושנים.
תפנה את הכוסות, אני מגיעה להשתטח שם.
 

pix37

New member
נסיון כושל עם לוף בר- "דג הפוגו הפלסטיני"

כולם מכירים את הסיפורים על דג הפוגו הרעיל במיוחד אשר רק שפים מיוחדים יודעים איך לטפל בו ולהכשיר אותו למאכל.
באזור שלנו יש צמח אם אפקט די דומה - גם הוא רעיל מאוד כאשר הוא טרי אבל אפשר להכשיר אותו למאכל ואז הוא נחשב כירק טעים ומיוחד, והשכנים טוענים בתוקף שהוא יכול לחסל את מחלת הסרטן (לא עלינו) וגם לשמש כמעין חיסון טבעי נגדה

בקיצור כאשר הירקן שלי הביא מהשדה כמה שקיות למכירה וסיפר לי את כל האגדות סביב הצמח החלטתי לנסות ולסכן 20 ש"ח עבור שקית של בערך חצי קילו.

ההכשרה הבסיסית פשוטה - פשוט מנקים מהצמח את הגידים שלו ואז אמורים לבשל אותו בהרבה מים עם מלח ולימון, החום והחומציות אמורים לחסל את הרעל, אז בישלתי שעתיים, החלפתי את המים פעמיים וניסיתי לטעום אבל לא הצלחתי לנטרל את הרעל מתוך הצמח. כאשר טועמים אותו יש עדיין הרגשה לא נעימה בפה (מאוד לא נעימה), ניסיתי עוד שעתיים והרעל עדיין שם.

בסוף התיאשתי ופשוט זרקתי את מלוא תוכן הסיר לפח.
 

Tanaqui

New member
האיש שלי מפנטז בשבועות האחרונים על הכנת לוף

אני מתכוונת להשתמש בניסיונך כדי להניא אותו מהרעיון...
הוא אומר שצריך או לבשל הרבה זמן (את זה ניסית), או להחליף את המים 3 פעמים (גם את זה די ניסית...), או לבשל את זה עם חומעה.
 

pix37

New member
זהו שלא היתה לי חומעה (וגם לא לירקן)

אבל חוץ מזה ניסיתי הכל, אבל אולי לאיש שלך יהיה יותר כשרון.


בכל מקרה מדובר בסטארטאפ מטורף לחובבי הריגושים הקולינריים ומעניין שזה עדיין לא חילחל למרכז. (אני מניח שיש כאן מספיק קוראים מקושרים כך שתוך שבועיים שלושה זה יגיע וכמובן עם כתבות ענק בעיתונים על "השף הנועז" וכו'...)
 

Tonjin

New member
אגב, גם עם הפוגו עשויה להיות הרגשה מוזרה בפה

זה בהחלט 'חלק מהקטע', לא מכיר את הצמח - אבל יתכן שגם שם זה כך?
 

pix37

New member
הבנתי שהפוגו עושה הרגשה כמו של רופא שיניים

(הרדמה מקומית כזו) ואילו הארס של הלוף פשוט לא היה טעים ועשה הרגשה מגעילה.
 

Tonjin

New member
כן..

לגבי הפוגו, לגבי הלוף - לא יודע..


מעניין.. אשמח לשמוע אם וכאשר יהיה נסיון חוזר
 

NoaHK

New member
ערב מקסיקני וירקות

ביום שישי בערב עשינו ערב פסאודו מקסיקני עם טורטיות תירס קנויות (דווקא סבבה), תבשיל שעועית שחורה שאני הכנתי, גוואקמולי מעולה עם חתיכות גדולות של בצל סגול ועגבנייה,
גבנ"צ פושטית וירקות.
הכנו גם סנגרייה חמה - יין אדום, ברנדי, אגסים ותפוזים, תבלינים והכל על האש. לא יודעת אם זה בכלל תקני או נחשב סנגרייה אבל זה היה טעים ואלכוהולי עד מאוד.
הקינוח היה מפואר ביותר - טארט תותים עם בצק פריך עם חתיכות שקדים, קרם פטיסייר ותותים טריים שהורכב בתום הארוחה מול עינינו המשתאות (כדי שהקרם לא יהפוך את הבצק לסמרטוטי).
בתוספת גלידת וניל הומ-מייד (הוניל הגיע ממקסיקו, אז זה השתלב) לא נשאר פירור.

בשבת הכנתי כרובית בתנור א-לה אייל שני מהבלוג בצק אלים, וכמה שזה פשוט ככה טעים.
 

NoaHK

New member
כרובית

שלדעתי יצאה פוטוגנית להפליא
כולל נייר אפייה מקומט בשביל הסטיילינג
 
למעלה