חוויות מאירוח טבעוני ראשון

smaak

New member
חוויות מאירוח טבעוני ראשון


אז אתמול ביקר אצלי חבר.

מדובר באיש מבוגר ובודד, אמן מארצות הברית. פגשתי אותו לפני כמה שנים כשטיילתי עם חברה בפריז. התגוררנו באותה דירה שחברה משותפת של החברה שלי ושלו הציעה לנו להתארח בה במהלך הביקור.
וכך יצא שבמשך יומיים או שלושה טיילנו ביחד. ובשנתיים האחרונות הוא בא לבקר אותנו כשהוא מגיע לחודש שהוא מבלה את רובו בעיר האורות.

אז ביום שני אחר הצהריים כשהוא הגיע, המקרר היה ריק, והחנויות סגורות. איכשהוא הצלחתי להכין אורז מעורב עם פתיתים,
וזרקתי למחברת קצת עגבניות שרי חתוכות, פלפל מתוק, בצלים ושום. תבלינים, ונקניקיות טבעוניות.
תוך חצי שעה היתה לנו ארוחה טעימה. הוא אמר שהוא לא ממש מרגיש בהבדל בטעם של הנקניקיות. אמרתי לו שבכל מקרה מדובר במוצר תעשייתי. שאני אמנם כן מרגישה בהבדל, אבל שניהם מלאים בקמח ותבלינים, אז לא ממש משנה.

אתמול לקחתי אותו לGent, ואחרי ביקור במוזיאון לאומנות יפה הלכנו לאכול במסעדה החביבה עלי.
היה מרק גזר וג׳ינג׳ר,
צלחת של מנת היום,
והקינוח, אוי הקינוח. אני יכולה בשקט להכתירו כקינוח הטבעוני הטעים ביותר שאכלתי מאז שהפכתי לטבעונית. אני לא יודעת איך להגדיר בדיוק,
אבל זה היה קרפ שמולא בקרם של שוקולד, שקדים וסירופ קסיס, ביחד עם גלידה שאני חושבת הוכנה מדייקון או משורש פטרוזיליה.
הוא אמר שזה הקינוח הכי טעים שהוא אכל בחייו, והאיש בתחילת שנות השישים.
זה הדף שלו. הוא משום מה אוהב קירות מתקלפים.
https://www.facebook.com/MichaelHudockArtist

בשבוע הבא אחותי כנראה תגיע עם משפחתה הרעשנית ליום או יומיים,
איתם אני צופה אתגרים קצת יותר קשים.
 

ladybug6

New member
קירות מתקלפים זה מגניב


ואני מקנאה בקינוח שאכלתם.
מאז שאני טבעונית, לא יצא לי לאכול בשום מקום קינוח שהיה לי טעים (ובטח שלא אחד "מדהים"). אלו שאני מכינה בעצמי יותר טעימים לי, וזה לא כי אני כזו קונדיטורית מהוללת, אלא פשוט כי המבחר מצומצם עד בלתי קיים. אולי מלבד הפאי שוקולד של עלמה שהיה טעים. אבל זה קינוח די פשוט ולא משהו שטועמים ואח"כ חולמים עליו בלילה.
ואני ממש לא חושבת שזה בגלל שאי אפשר להכין קינוחים טבעוניים מעולים, אלא פשוט בארץ עוד לא הגיעו לשם. עם כמה שאני אוהבת את האוכל בזכאים, למשל, הקינוחים שלהם לא פחות מאיומים.

בכל מקרה, בהצלחה עם המשפחה באירוח! אני בטוחה שיהיה בסדר. לכי על דברים פשוטים ו"מוכרים", פסטות, ממולאים, שניצל מפרחי כרובית וברוקולי, מוקפץ מתקתק, אנטיפסטי, אם יש קצת דברים מעובדים טעימים להוסיף כדוגמת הנקניקיות הטבעוניות, מה טוב.. ויהיה בסדר גמור :)
ואם בא לך להשקיע, תכיני להם קרעפלך במילוי פירה תפו"א ובצל מטוגן, ותעיפי אותם לגמרי
 

יוספה 51

New member
בננוצ'קה היו כמה קינוחי שוקולד מצונים

גם שטרודל התפוחי עץ היה לא פחות ממצוין
 

smaak

New member
אני לא יודעת מה בדיוק היה שם

ואני אשאל אותו בפעם הבאה,
אבל זה היה כל כך טעים, לא מתוק מדי, לא כבד, אחד הקינוחים המושלמים שאני מריירת אפילו כשאני כותבת עכשיו..

עם אחותי נשתדל לא להיות הרפתקנים מדי.
ואגב קיבלתי היום את החוברת!
 

Ofericko

New member
יפה. נשמע אירוח נעים וטעים. הקירות המתקלפים

זה מקור טבעוני טוב לסידן.....
 

יוספה 51

New member
אוף, מפגרת, שכחתי שלא כאן. מרוב ה'קינוח הטעים

התנוצצו לי העיניים והסתירו את כל השאר.
 

Gidi Shemer

New member
אם זה מנחם אותך

אז השמועות אומרות שבניגוד לקינוחים המדהימים, הסניף של שוק פייסל ב- Gent הוא אחד מהגרועים שיש.
 

smaak

New member
מסעדה שהפכה למסעדת הבית שלי

ואני מתה על השף שלהם. אתמול הוא בא לומר שלום ואמר למייקל שהוא היה רוצה שאני אהיה הסו-שפית שלו.
זרחתי מגאווה!
המסעדה טבעונית כמעט לגמרי, למעט העובדה שהם מציעים אופציה של חלב לקפה, אבל כל השאר טבעוני.

לצערי האתר רק בפלמית, אבל יש הרבה תמונות.

http://www.restaurantavalon.be
 
מדליק

חברה שלי היתה בחורף בבלגיה, וכל הזמן וויטצאפה לי תמונות של מסעדות טבעוניות!
 
למעלה