בישולים לסופ"ש

Ofericko

New member


3/4 בישול התפו"א במים.
העברה לתבנית.
מעיכה.
ספריי שמן בישול.
תיבלון (מלח, פלפל, פפריקה, טימין/רוזמרין).
אפייה עד להשחמה.

 

יוספה 51

New member
נשמע די נכון. אולי הספריי?

זה בערך השוני היחידי שלי. או הקירור- אני מבשלת, מוציאה לקירור של כשעה, כשהם קרים אני מכה בהם בפטיש השניצלים.עד שהם כמעט מתפרקים. וויתרתי על אופציית המעיכה ואני יותר 'שוברת'.. .. ואז מורחת בתערובת של שמן זית, פפריקה רבה , קצת סוכר, קצת מלח, פלפל שחור כמובן, כמובן שבתבנית הרבה שומים. לתנור על חום של 175 מעלות לכ- 50 דקות, עד שמשחימים. בהתחלה בדרך כלל עם אלומיניום ובהמשך בלי. אצלי זה זליל בטירוף.
 

יוספה 51

New member
במחשבה נוספת, אכן הספריי. לא מספיק מאחד...

אני עושה תערובת של כל התבלינים כשהם מושרים בשמן הזית, ואז מושחת תפוח תפוח בתערובת זו. זה לא יותר מדי שמן, אם כאן הבעיה, אבל זה כן מאפשר לכך שכל פינה של התפח"א תהיה מרוחה במשחת השמן פלוס התבלינים. בעיקר משמעותי מקומות הפיצוץ בהם התפח"א התפרק לו ונשבר, ואני מגיעה עם הרוטב גם לתוך החלקים השבירים.
 

merav999

New member
אני מבשלת לגמרי שהם יהיו מוכנים לאכילה

ואז חוצה, מועכת קצת, מורחת שמן זית עם מברשת סיליקון, עשבי תיבול ולתנור בחום גבוה לכמה דקות עד שלמעלה נהיה קריספי.
 

Ofericko

New member
מוקפץ עשיר לצד אורז שמח


בהפסקת צוֹהֶרֶב בעיר הקודש
 

RSPA

New member
שמע, נראה לי שאתה תוציא את החוברת הבאה..


עם צילומים יפים כאלה, עם כישורי צילחות וסגנון דוגמת מה שאתה מציג ועם מה שנראה כתוצרי מתכונים מפתים וטובים - אתה יכול בשקט להוציא את חוברת המתכונים הבאה.
תפנה רק קצת זמן ותכניס לתמונות עוד יותר מהצ'רקסי הקטן - ואתה תהיה בכותרות.

בהצלחה.
 

Ofericko

New member
תודה, אבל אם אני אוציא חוברת מתכונים שלי,

הרבה טבעונים יחזרו לאכול בשר....
 

RSPA

New member
בגלל זה הצעתי לך לשים את הצ'רקסי הקטן


לאכול אותו, כזה מתוק...
 

יוספה 51

New member
ארוחה כיפית היתה לנו

סלט כרוב אדום וירוק בסויה וחומץ, סלט הגזר פקאנים המסורתי, סלט בורגול עם סלק מבושל ואגוזי מלך, סלט בורגול עם תפוחי עץ וחמוציות לבחור שלא אוהב סלק, תירס, פשטידת הברוקולי- שאריות, ספגטי עם עלי תרד שמנת אלפרו בצל ושום ועגבניות שרי- גם שאריות של שישי, ו- החלק החביב ביותר, אפונת שלג מוקפצת עם בצל ושום ושקדים... תענוג גדול. לקינוח מלון, אבטיח ועוגת השוקולד של ליידיבאג. היה הרבה וטעים.
 

Ofericko

New member
וואי איזה מגוון! יפה מאד.

בורגול עם תפוחי עץ? מעניין. זה הופך לסוג של קינוח מתקתק....?
 

יוספה 51

New member
יש לי נטייה מתקתקה תמיד. אבל 'בקטנה'-

הבורגול כולל גם בצל ירוק ופטרוזיליה, מן הסתם, ולזה הוספתי את התפוח עץ - חמוץ , ואוכמניות (הלהיט החדש שלי במקום חמוציות- הם קטנים יותר ופחות בומבסטיים בטעם), והריטוב פשוט לגמרי- שמן זית לימון מלח פלפל שחור, כך שהכללי לא קינוח אבל קצת מתקתק. פחות מתקתק למשל מסלט הגזר עם הפקאנים.
 
הכנתי ויצאתי לקמפינג :)

פסטה ברוטב אדום
סלט גזר מרוקאי (מגז מהגינה)
סלט סלט (מסלק מהגינה)
פלפלים קלויים
קציצות של שעועית
סלט שעועית לבנה

היה ממש מוצלח!
עכשיו צריך לחשוב מה מבשלים היום לילדים לאכול ומה עושים ביום העצמאות.

:)
 
איזה כיף זה לאכול מהגינה

וביום העצמאות תכיני פלאפל, טחינה , סלט חומוס, סלט ירקות צבעוני ומהמם ועוגת אבטיח!
 
זה בעיה להכין את הדברים שאמרת...

זאת אומרת אין בעיה להכין אותם, יש בעיה שאני לא אוהבת לאכול את רובם :)
 
אם כך

סלט פסטה עם ירקות קלויים
ממרחיח- זיתים, עגבניות מיובשות, קשיו עם ירוקים, פלפלים קלויים ושום
יחד עם לחמניות שאופים בבית
פשטדת פטריות / תירס/ קישואים על בצק פריך ולמעלה שכבת שקדים מרוסקים ושמרי בירה
 
למעלה