כדאי לקרוא בבלוגיה 09/04/2012

הצעת חוק באוקראינה: לאסור את התנוחה המיסיונרי

הפרלמנט של אוקראינה הציג הצעת חוק שמטרתה להטיל וטו על התנוחה "המיסיונרית" במין.
המציעים מאמינים כי הפרוייקט האמור, יחד עם איסור הפלות והטלת קנס לזוגות ללא ילדים (קיזוז של 6% מהשכר של הגבר, לזוג ללא ילדים מעל 25 שנה), יעזור לפתור את בעית הפריון הנמוך וירידת האוכלוסיה באוקראינה.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2297149&r=1
 

אילה56

New member
סלט ארטישוק ותפוזים

"ה"סלט של חמותי. "הסלט" של פסח. "הסלט" שמכינים פעמיים בשנה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2297189




בשביל להכין את הסלט הזה הייתי צריכה להתקשר לאחת הגיסות. כשביקשתי את המתכון, הגיסה צחקה מפני שיום קודם כבר היו טלפונים לבקש את המתכון הזה.

זה מתכון של חמותי וכל חג פסח וגם בראש השנה מכינים אותו.

חמותי היתה מכינה מלפני פסח את ראשי הארטישוק מארטישוק טרי.

אנחנו מקלים ומשתמשים כמובן בסנפרוסט.

אז, גיסתי שתהיה בריאה לא מצאה אצלה מתכון כתוב וכך הלכה לרשת לחפש את המתכון ומצאה. היא הקישה בצרפתית [שפת האם שלה] ומצאה המון מתכונים. תוך כדי שהיא מסבירה לי אני מכינה. אך נזהרתי עם המתכון שהיא הביאה לי מפני שמטגנים שם את השום וצריך להיזהר שהוא לא יישרף בכדי שהסלט לא ייצא מר.

למחרת הגיע טלפון מחו"ל. על הקו הגיסה הבוגרת. ביקשתי את המתכון. כשהתחילה להקריא לי, שאלתי אם היא בטוחה והתשובה שנעניתי היא :"עמדתי מספיק ליד חמותי כדי לראות איך היא מכינה".

אז אני כמובן סומכת עליה ומאחר והמתכון הזה לא דומה למה שקיבלתי יום קודם, אני מביאה רק אותו על מנת שלא יהיו לי בלבולים בשנה הבאה, כי אני באה לכאן להעתיק את המתכון.

חבילה אחת של ראשי ארטישוק של סנפרוסט

לימון אחד

שלושה או ארבעה תפוזים

כפית כורכום

3/4 כוס שמן

4 שיני שום

קולפים את התפוזים, מגלענים את מה שאפשר וחותכים כל שני פלחים לחצי. רצוי לגלען על מנת שהסלט לא ייצא מר/

קולפים את הלימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. [גם כאן מגלענים] הלימון שומר על הצבע הלבן של ראשי הארטישוק. אפשר להמיר גם בחצי כוס מיץ לימון

חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים [אפשר לפרוס ליותר דק או קצוץ אבל אני רציתי להצמד למתכון המקורי]

קוצצים דק דק את שיני השום

לסיר מכניסים את כל המרכיבים יחד.

מוסיפים כוס מי ברז

מתבלנים במעט מלח

מבשלים על אש קטנה, די הרבה זמן [לפחות שעה וקצת יותר] עד שלא נותר בכלל מים והרוטב נעשה סמיך. בודקים מדי פעם שלא יישרף/ייחרך.

מקררים היטב היטב ומגישים.
 

motior

Member
תערוכת הפרח הבינלאומית בחיפה

אתמול ביקרנו בתערוכת הפרח הבינלאומית בחיפה. אחד הדברים שהטרידו אותי קודם היה השאלה מדוע "תערוכת הפרח" ולא "תערוכת הפרחים". ייתכן שמצאתי את התשובה...
 

monday

New member
מעדן תפוחי אדמה ויוגורט

תוספת מצויינת לימי החג...

בתיאבון ופסח שמח
 
למעלה