סלט ארטישוק ותפוזים
"ה"סלט של חמותי. "הסלט" של פסח. "הסלט" שמכינים פעמיים בשנה
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2297189
בשביל להכין את הסלט הזה הייתי צריכה להתקשר לאחת הגיסות. כשביקשתי את המתכון, הגיסה צחקה מפני שיום קודם כבר היו טלפונים לבקש את המתכון הזה.
זה מתכון של חמותי וכל חג פסח וגם בראש השנה מכינים אותו.
חמותי היתה מכינה מלפני פסח את ראשי הארטישוק מארטישוק טרי.
אנחנו מקלים ומשתמשים כמובן בסנפרוסט.
אז, גיסתי שתהיה בריאה לא מצאה אצלה מתכון כתוב וכך הלכה לרשת לחפש את המתכון ומצאה. היא הקישה בצרפתית [שפת האם שלה] ומצאה המון מתכונים. תוך כדי שהיא מסבירה לי אני מכינה. אך נזהרתי עם המתכון שהיא הביאה לי מפני שמטגנים שם את השום וצריך להיזהר שהוא לא יישרף בכדי שהסלט לא ייצא מר.
למחרת הגיע טלפון מחו"ל. על הקו הגיסה הבוגרת. ביקשתי את המתכון. כשהתחילה להקריא לי, שאלתי אם היא בטוחה והתשובה שנעניתי היא :"עמדתי מספיק ליד חמותי כדי לראות איך היא מכינה".
אז אני כמובן סומכת עליה ומאחר והמתכון הזה לא דומה למה שקיבלתי יום קודם, אני מביאה רק אותו על מנת שלא יהיו לי בלבולים בשנה הבאה, כי אני באה לכאן להעתיק את המתכון.
חבילה אחת של ראשי ארטישוק של סנפרוסט
לימון אחד
שלושה או ארבעה תפוזים
כפית כורכום
3/4 כוס שמן
4 שיני שום
קולפים את התפוזים, מגלענים את מה שאפשר וחותכים כל שני פלחים לחצי. רצוי לגלען על מנת שהסלט לא ייצא מר/
קולפים את הלימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. [גם כאן מגלענים] הלימון שומר על הצבע הלבן של ראשי הארטישוק. אפשר להמיר גם בחצי כוס מיץ לימון
חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים [אפשר לפרוס ליותר דק או קצוץ אבל אני רציתי להצמד למתכון המקורי]
קוצצים דק דק את שיני השום
לסיר מכניסים את כל המרכיבים יחד.
מוסיפים כוס מי ברז
מתבלנים במעט מלח
מבשלים על אש קטנה, די הרבה זמן [לפחות שעה וקצת יותר] עד שלא נותר בכלל מים והרוטב נעשה סמיך. בודקים מדי פעם שלא יישרף/ייחרך.
מקררים היטב היטב ומגישים.