רשמים מנסיעה במערך החדש בהשוואה לקודם...
היום הראשון לפעילות אגד תעבורה בקווי הנתיב המהיר
היום החלה להפעיל חברת אגד תעבורה את קווים 100, 101 ו-102 מהנתיב המהיר לירושלים.
נסעתי בקו 102 החדש משפירים לגבעת התחמושת, משם ברכבת הקלה למחנה יהודה לאכול קובה כמו שיש רק בירושלים. משם לביקור קצר במשהו שקשור לעבודתי וחזרה לתל אביב בקו 100.
האוטובוסים הם סינים מהדור החדש של התוצרת יוטונג. נוחים מאוד לנוסעים אך הנדסת האנוש שלהם לנהגים לוקה בחסר.
ה-Wi-Fi בשני האוטובוסים שנסעתי בהם לא עבד וגם הייתה בעיה בזיהוי כרטיסיות שנרכשו באגד (לכן מי שבא היום עם רב קו טעון בכרטיסייה כזו פשוט נסע חינם).
אבל... יש ערך צבור הן בתיקוף והן בהטענה! וזה הפתיע אפילו אותי.
רשמים מנסיעה במערך החדש בהשוואה לקודם...
קודם כל, כבר כמה שנים שאני משתמש בשירות של קו 100 מתל אביב לירושלים כשהופעל ע"י אגד.

אתמול בפעם הראשונה עליתי על אחד מהיוטונג של אגד תעבורה.
1. קוד 7 לא קיים יותר ואגד תעבורה משתמשים ב"ערך צבור" מה שאומר שמי שיש לו קוד 7 צריך למצוא את אגד ולבקש מהם שיחזירו לו כסף, תודה רבה לכם באמת...
2. יש בלאגן מטורף בכל האזור... נראה שהכאוס שולט שם ולאיש אין מושג מה למה מי ואיך... אוטובוסים לא יוצאים בזמן, נהגים שאין להם מושג איך לכרטס חוזים שונים וסדרנים שמתזזים בין קו לקו... בלאגן. האוטובוס שלי אישית יצא ב7 דקות איחור (הבנתי שזה קורה לכמעט כל אוטובוס).
3. האוטובוסים - שידרוג מאגד - חדישים, כסאות מתכווננים, הטענות USB ובכלל נוחות הרבה יותר טובה.
4. מסלול הקו דרך חנה וסע מצפה מודיעין - הארכת הנסיעה מעצבנת מאוד (החניון ריק כרגע), האוטובוס עושה סיבוב מטורף כדי להוריד 0 אנשים ולהעלות 0 אנשים. מאריך את הנסיעה בלפחות 5 דקות.
5. יציאה מכביש בגין לתחנת בנייני האומה - הרמזור מוסיף עוד כ 5 דקות נסיעה.
סה"כ הנסיעה התארכה בכ 10 דקות בהשוואה למסלול של אגד.

מסקנה - מבחינתי, הקו הפך לא רלוונטי לצערי. הארכת הנסיעה הופכת אותו למציק (וזאת למרות שבכללי הוא קצר יחסית). גם חוסר התזמון בין השאטלים מתל אביב לחניון שפירים מאריכה את משך הזמן הכולל.
למי זה טוב? לחרדים שגם ככה ניצלו את הקו באופן יפה עוד קודם. עובדי מדינה שקופצים לביקור בבירה ויהנו מאוטובוסים עוד יותר חדישים ממה שהיה להם קודם בקו... ולמי שחושב שהקו עדיף מ480 או 405...

נ.ב - לדעתי (ומנסיון העבר בקו) לוח הזמנים לא יחזיק (יציאה כל 20 דקות) ומהר מאוד יבינו באגד תעבורה שהכאוס שם מביא בכל מקרה לאיחורים ויציאה כל 30 דקות היא הפתרון.

בהצלחה להם!