עוד כמה תמונות מהיום הראשון, שלא עלינו בו להר - והפסקה.
רכבלים באתר הסקי סיירה נבאדה שבספרד
לחופשת הפנים של סוף החורף בחרנו לבקר בסיירה נבאדה. די נגמרו לנו בירות הפרובינציה בטווח שעתיים-שלושה, אז ההגיון המנחה היה לעשות הפוך על הפוך - בעלי ואני עושים הרי את החורף בספרד כדי להמלט מהקור באנגליה - ולעלות לאתר הסקי בסיירה נבאדה כדי לראות איך הספרדים עושים שוויץ. לצערי הם אינם עושים זאת עם רכבות הרים, והאתר שבנייתו החלה בשנות ה70 נמצא בקצה כביש גישה, כאשר הכיכר הראשית של העיר (בספרד תמיד יקראו לה "פלאת'ה אספנייה" ) וכל בנייניה נמצאת למעשה מעל חניון רב קומות...
עוד כמה תמונות מהיום הראשון, שלא עלינו בו להר - והפסקה.
מחר אנסה להעלות תמונות של העלייה ברכבל.
לגבי אתר הנופש עצמו - נראה שעיקר הנופשים היו מספרד (היו כמה פורטוגזים ואמריקנים), והמזון במסעדות היה בהתאם - ספרדי ברובו, מסעדות פיצה-פסטה כאילו איטלקיות ללא אנטיפסטי, וללא האופציות האחרות שנפוצות בארצנו שעל החוף. היתה סושייה אחת אבל היא היתה סגורה בשעות שבהן היתה אמורה להיות פתוחה. משום שבמטבח הספרדי לא קוראים למשהו "אוכל" אם לא מגרדים עליו קצת חזיר, דג, או פירות ים ואני צמחוני זה מטבח שאני די נמנע ממנו. על הצד הטוב הספרדים התפתחו הרבה בעשור האחרון והם מבינים מה זה צמחוני - ומכינים גירסאות ללא החיה אם תבקשו - אבל על הצד הרע אין בתפריט שלהם מאכלים צמחוניים מלכתחילה (אינני טבעוני, אני אוכל גבינה וביצים - וגם במאכלים שמכילים אותם המטבח הספרדי מתעקש על גירודי חיות). מה זה אומר לגבי המחיר שתשלמו על הפריט המותאם ללא החיה אינני רוצה לדעת. כמו כן - בגלל שהאתר לא היה כל-כך מותאם לתייר הבינ"ל היו מצבים שהיה תפריט באנגלית אך המלצרים לא דיברו אנגלית. לשומרי הכשרות שביניכם העניין יותר מסובך - הספרדים לא אוכלים בקר אלא רק חזיר, ומקטלגים דגים ופירות ים כקטגוריה אחת שניתן לדחוף אותה למאכלים מסובכים יותר כמו סלטים או חביתות.
באתר היו מלא חנויות לבגדי סקי, כמה מהן השכירו בגדים, היו גם מכולות קטנות. המלון ששהינו בו היה מלון דירות עם מטבחון ולכן יכלנו להצטייד ולהכין דברים בעצמנו, אבל לא היה המגוון שברשתות כמו היפרקור או קארפור. אם אתם בוחרים לעלות לסיירה נבאדה אחרי ביקור בגרנאדה הייתי ממליץ להצטייד בהיפרקור ברחוב הקניות הראשי בקרבת הקתדרלה ופסל המלכים הקתוליים. אפשר להגיע מהעיר להר בפחות משעה.