מתכון מרענן לבליני, לקראת השרב המגיע
בליני הוא במקור קוקטייל וניציאני. נפוץ מאוד בצפון איטליה. כבר אי אפשר לצערי להשיג בארץ ועד שנסע לאיטליה הכנתי בעצמי את הקוקטייל לפי מתכון.
בגלל שהמתכון פשוט וזמין החלטתי לשתף אתכם. מאוד מרענן כשחם, מעט אלכוהול, מתאים אילו לכאלו שלא ממש שותים אלכוהול. עדין בטעמו.....
2/3 כוס יין לבן תוסס
1/3 כוס נקטר אפרסקים
מגישים קר מאוד.....
אין צורך להשקיע ביין יקר, אני אוהבת את יאנג סלקטד. האיטלקים משתמשים בפרוסקו, אבל כל לבן תוסס כמו למברוסקו יעשה את העבודה.
בנקטר אפרסקים , כדאי לקנות משהו שתכולת הפרי שלו גבוהה. אני משתמשת בזה של חברת jumex בבקבוק מתכת כחול.
במקור יש גוון ורדרד לקוקטייל כי מוסיפים כמה טיפות גרנדין או תרכיז פטל. אני ויתרתי. טעים גם ככה.
חג שמח....