רבע גמר האלופות. הימורים רבותיי

ronko

New member
רבע גמר האלופות. הימורים רבותיי

יובה, בארסה, ריאל, באיירן, דורטמונד, גלטאסריי, מאלגה, פסז'.

הימור שלי:
יובה-ריאל
באיירן-פסז'
דורטמונד-ברסה
פורטו-גלטסראיי.

טל851

New member
3 נציגות ל"ליגה הגרועה מספרד"

2 גרמניות, קבוצה טורקית וקבוצה צרפתית....אין נציגות לאיטלקים או לאנגלים (אלה שמתיימרים להיות הליגות הטובות ביותר)

לגבי הימורים יש לי הרגשה שברצלונה תוגרל עם ריאל או עם באיירן.
אני רוצה רבע גמר כזה: באיירן-ריאל
בארסה-דורטמונד
יובה-מלאגה
פ.ס.ז'-גלאטסראיי

טל851

New member
סליחה טעות שלי

אני מרגישה שיובה לא חלק מהליגה האיטלקית כי כל כך קוטלים אותה פה אוהבי הליגה האיטלקית

GerMan4

New member
ממש לא

אני בטוח שהם מתפללים לזכייתה למרות שהם בעצם אמורים לשנוא אותה
סה לה וי

GerMan4

New member
היום אני שמח ש-3 אנגליות עלו שלב

כי זו מולדת הענף עם הליגה המתוקשרת ביותר ועם השפה המובנת ביותר פרט לשפת האם עם האוהדים הנאמנים והמסורים ביותר בתבל וכן זה לא מקרי שזו הליגה השנואה ביותר על האיטליולוגים
רק שאיני מבין מה פשר הסגידה המטומטמת הזאת למשו שלא שייך אליהם בכלל למשל קייד שמבכה פה חדשות לבקרים את הניהול בפלרמו
מה לא חסרות לנו צרות מבית?

GerMan4

New member
אם היא ישראלית אז לא

התופעה שאתה מדבר היא פרובינציאליות אבל בניגוד לזה היא איכשהו מתקבלת על הדעת

טל851

New member
בתור אוהדת מכבי חיפה

אני כל כך שמחה כשמכי ת"א והפועל ת"א נכשלות באירופה

כשק"ש היתה באירופה לא רציתי שהם יצליחו יותר ממכבי חיפה וזה רק בגלל שיש לי סימפטיה לקבוצות צפוניות

לא מבינה איך אוהד יובה יהיה בעד מילאן או אינטר..באמת שלא ברור לי. מה שבטוח זה קורה רק בפורום הזה

"רק בפורום הזה"- שטויות.

לדעתי להיות בעד קבוצה באירופה בגלל אזור גאוגרפי יותר מוזר מאשר להיות בעדה בגלל שהיא מייצגת מדינה מסוימת. ואת היוצאת מן הכלל אגב, רוב האוהדים כן יהיו בעד ישראלית באירופה אם אינה היריבה המושבעת שלהם.

כבר טחנו את הדיון הזה בזמנו ולא אחזור עליו שוב, אנחנו ישראלים, לא ספרדים, לא איטלקים, ולא אנגלים, האהבה שלנו לקבוצות הזרות אינה מושרשת אלא נרכשת, לאמץ אהבה זה בסדר, לאמץ גם את השנאה ליריבות זה פאתטי, בעורקים שלנו לא זורם כלום. כשאתה רואה ארגנטינאי עולה חדש ומדבר איתו על ריבר כשהוא אוהד בוקה אתה רואה שזה אמיתי, נזהר לא לעצבן אותו, מי יצפה ממנו להיות בעדם בליברטדורס.

טל851

New member
אני ממש לא יוצאת מן הכלל

טוב, אבל אתה אוהד ב"ש אתה לא יכול להבין שנאה לקבוצה אחרת

תראה לי אוהדי מכבי שישמחו בשביל מכבי ת"א שמופיעה במפעלים אירופיים....אין חיה כזו
מצטערת אבל נשמע לי מוזר שאוהד יובה (גם אם הוא ישראלי) ירצה שאינטר או אפילו נאפולי יצליחו

אני נתלה באילנות גבוהים- רצון, מלר יעקובי

אוהדים את הנציגות של המדינה שהם אוהבים (רק לפני שבוע היה עימות מביך בין שניים מהם רק על הקטע הזה),לא שונאים אף אחד, אם מה שהם עושים זה רע, אני לא רוצה להיות טוב. את צריכה להבין שזה תלוי מאיפה אתה בא, אם אתה קודם אוהד מדינה ורק אחר כך בוחר את הקבוצה שלך, זה באמת לא מוזר. אבל את אוהדת ברצלונה שהזיקה אליה אצל רבים במדינה הזאת נובעת ממניעים אחרים, וזה משהו שאת לא תוכלי להבין.

כבר אמרתי בזמנו, אם בית"ר באר שבע הייתה משחקת באירופה- הייתי נגדה
, אבל זה באמת לאו דווקא קשור לאיזה קבוצה אתה אוהד, זה עניין של בחירה, וגם אישיות, אני, באופן כללי, משתדל לא לשנוא. אבל גם אם רק מי שאינו אוהד את אחת הגדולות יהיה בעד הישראליות באירופה- זאת כמות רצינית.

אפחד מאיתנו לא עשה סקר ולא מחקר, ממה שאני ראיתי סביבי במסעות של הפועל ת"א ב- 02 וחיפה שנה אחר כך, אנשים היו בעדם גם אם אהדו את יריבותיה לצמרת. גם היו כאלה שכלפי חוץ עשו הצגות אבל בגולים חייכו וגם קפצו. זה לא יעזור, בשורה התחתונה אלה ישראלים שרצים על הדשא מול הונגרים או לא יודע מי, וכל עוד זה לא משפיע עליך, תהיה לך נטייה קטנה שבני עמך יצליחו.

ממש, ממש לא רק בפורום הזה

למעשה זאת תופעה מאוד ידועה ויש לה גם הסבר די פשוט.
כשאתה אוהד קבוצה, אתה רוצה לראות אותה מצליחה במקום שבו זה באמת ייחשב טוב שהיא מצליחה. להגיד "הקבוצה שלי לקחה את הליגה ההולנדית!!!" יכול להישמע מרשים אם המתחרות שלה היו קבוצות של חצי גמר ליגת אלופות, עד אז אף אחד לא ממש ישים עלייך או על הקבוצה שלך. ברגע שאתה מצליח בליגה גדולה וקשה, אז יש יותר באזז סביב הקבוצה. אני הייתי רוצה לראות את מילאן מתחרה בליגה איטלקית חחזקה, ואם להתחרות באלופת אירופה, מה טוב. רק יהפוך נצחונות למתוקים יותר והפסדים לכואבים פחות.

Puskas

New member
הסברתי פה לא מזמן ואני אסביר שוב

אנחנו ישראלים ולכן היריבויות הפנימיות בין צפון לדרום ובין מילאן לאינטר לא אוכלים מבחינתנו..
הם מתאימים למי שנולד וגדל באיטליה ושקשור רגשית ואישית לסיפורים האלו.. להיסטוריה.
אנחנו ישראלים, אוהדים קבוצות באירופה אבל בטח לא שותפים לשנאה של המקומיים ובצדק..
על מה יש לי לשנוא את אינטר/מילאן/רומא/נאפולי? מה אני קשור ליריבויות ההיסטוריות שם?
אני בעד הצלחת הליגה הזו באירופה בשביל שהדירוג יעלה.

טל851

New member
לגבי המשפט הראשון אתה צודק

אבל עצם זה שאתה אוהד יובה באופן טבעי בלי קשר להיסטוריה אתה תשנא את היריבות הגדולות ביותר של יובה.
ברור שאוהד איטלקי של מילאן ששונא את אינטר זו שנאה שונה משנאה (שאמורה להיות) של אוהד ישראלי של מילאן אבל עדיין צריכה להיות שנאה...

אתה רוצה שהדירוג של האיטלקיות יעלה אבל לא נראה לי שאוהדים איטלקים יסכימו איתך

איזה מין שנאה זו שנאה כפויה?

זה מטומטם לשנוא קבוצה רק כי היא היריבה שלך.
הייתה תקופה ששנאתי את אינטר, בעידן של 2007 אז היא הייתה זוללת אליפויות בליגה ואוסף השחקנים שלה היה נראה לי מעצבן, וגם השנה חזרה קצת השנאה הזאת כי היא באמת קבוצה מאוד אפורה, אבל אין לי שום דבר בסיסי אישי נגד המועדון, לעומת זאת אני אוהד את נבחרת איטליה ומתוך כך באירופה אני תמיד אהיה בעד האיטלקיות.

זה לגיטימי אם אתה באמת שונא את הקבוצה

בגלל סיבות כמו אידיאולוגיה, הרכב השחקנים, ההתנהגות של המועדון, התנהגות האוהדים וכו', אבל אם אתה שונא "סתם, כי הם נגדנו", זה די מטומטם.

למעלה