אני רוצה לחלוק עלהאמירה הנחרצת שבכותרת שלך.
אני מרגישה שאם אומרים "דיאטה נטולת גלוטן היא מאוד קשה", עלולים להכנס לזה עם חריקת שיניים, אולי אפילו סוג של קורבניות.
מנסיוני, מה שקשה בצריכת דיאטה נטולת גלוטן הוא הממשק עם מטבחים אחרים.
בבית אין שום בעיה לשבוע ללא גלוטן (וגם ללא חלב).
אנחנו שבעים מקטניות, ביצים, אגוזים, טחינה, ירקות, אורז/כוסמת.
הקושי הוא כשבחוץ מקבלים "לחם עם משהו" (או פשטידה שלצידה סלט, או פסטה עם רוטב וכו' וכו'), והמשהו אף פעם לא בכמות ואיכות מספיקה כדי לשבוע. אי אפשר - למשל - לשבוע משתי פרוסות עגבניה. כן אפשר לשבוע משתי עגבניות ששוחות בטחינה.
קחי דוגמה אחרת -
אנחנו לקראת אורחה משפחתית גדולה במיקור חוץ.
בדומה, גם שכנתי לקראת אורחה שכזו.
היא נשאה ונתנה עם הקייטררית שלה על אחוז הקמח המלא לעומת הלבן בפשטידות, ואילו אני קלטתי שבחירתה המצוינת של בתי הביאה אותנו לתפריט עשיר (ואורגני) נטול גלוטן, סוכר, ומוצרי חלב.
ולא, אני לא חושבת שהאיש הנפלא שיבשל בשבילנו עובד קשה יותר על בניית התפריט מהאישה שתבשל בשביל חברתי. שניהם מבשלים בדיוק כמו שהם רגילים לבשל.