בדיקות והמלצות רופאים רביעי-חמישי

שקיפות אצל ד"ר אנדרוול דויד - מישהי מכירה??

הוא עושה את השקיפות דרך קולמדיק בראשל"צ, מישהי היתה ומכירה?

שאלה בנוגע למי שפיר

בהריון הקודם לא עשיתי.
בהריון הזה אני רוצה לעשות בלי קשר לתוצאות הבדיקות שאקבל (אני עדיין לפני שקיפות).
בעוד כחודש אהיה בת 35 כך שכשאגיע לשבוע 17-20 אהיה כבר אחרי גיל 35.
האם אני זכאית לעשות על חשבון המדינה? (אני מבוטחת כללית מושלם)
איך קובעים תור במידה והמדינה משלמת?
הבנתי שהנדלר באסותא מומלץ בחום, הוא מקבל גם באסותא בראשל"צ?
אשמח לפרטים ומידע ממי שיודעת.
תודה!

נמש311

New member
עונה לך לגבי מי שפיר

תגשי לרופא בעוד כחודש שתיהיה בת 35
הוא יתן לך הפנייה לעשות מי שפיר בבית החולים שקרוב למקום מגורייך. את לא יכולה לבחור את המדקר אם זה דרך הקופה.
רק פרטי.

אני עשיתי לפני 3 שנים אצל ליפיץ, וגם עכשיו למרות שהייתה לי הפנייה ואני בת 36 העדפתי לעשות אצל מישהו שאני מכירה ועשיתי שוב אצל ליפיץ.

בהצלחה

Snagit

New member
שאלה זריזה

היי,
חדשה פה אחרי 2 פסים

אני צריכה לקבוע תור לבדיקת דופק, העניין הוא שאני בעבודה וההפניה בבית ואני רוצה לקבוע תור כדי שלא יתפסו לי כל התורים בתאריך הרלוונטי בגלל החגים.
במוקד דורשים לדעת בדיוק מה לשון ההפניה כדי לקבוע תור.

מישהי יכולה להגיד לי מה כתוב שם בדיוק?
בדיקת דופק זה בשבוע 7-8 נכון? (היריון שלישי
)

סקירה מורחבת

האם הסאגה הגיעה לסיומה?

תקציר הפרקים הקודמים:
היה לי תור שבוטל, התור הכי קרוב שהצליחו למצוא לי היה לסוף שבוע 26.

בקיצור-
בגלל חול המועד וכל החגים הצלחתי למצוא תור שנופל על שבוע 25+2, במרפאה טוענים שזה לא נורא ורק כמה ימים אחרי המומלץ אבל מחוייבים להגיד לי שיכול להיות שלא יראו טוב, להמשיך להתעקש ולחפש מישהו שיעשה לי יותר מוקדם או פשוט להשאיר את זה ככה?

כוונתך היא לסקירה השנייה, המאוחרת?

אם כן אז לא לוותר לדעתי וגם מאד תלוי איך כול הבדיקות עד עכשיו ואיך הייתה הסקירה המוקדמת?
זה פרטי או דרך הקופה? אם דרך הקופה אז תחפרי להם תמיד הם מוצאים ..יש להם תורים "דחופים" ברשימה בדרך כלל תספרי סיפור שזה חשוב ודחוף מאד
.
אישית ביצעתי את הסקירה השנייה מוקדם יחסית ..בשבוע 20 כי לא יכולתי לעשות מאוחר יותר (גם לא עשיתי את המוקדמת) וראו הכול מעולה אבל אין לי מושג עד כמה ההשפעה גדולה אם זה נעשה קצת באיחור ,מהם הסיכויים שלא ייראו טוב?.

לא התכוונתי לוותר על הסקירה

אלא על הויכוח עם המכון שיקדימו לי את התור עוד...
הבעיה היתה שהיה לי תור לחול המועד והם ביטלו אותו בגלל משהו אישי של הרופא ולא מצאו תור אחר לתת לי, אחרי שעירבתי את המנהלת של הסניף שאליו אני שייכת בקופת חולים והיא עשתה טלפונים ובלאגן הם מצאו לי תור מיד אחרי חול המועד לרופא אחר שהיה מקובל עלי גם.

בעיקרון זה איחור של 3 ימים מעבר לזמן המומלץ, הפקידה אמרה שהיא מחוייבת להגיד לי שיכול להיות שלא יראו טוב אבל הרופא שהיא התייעצה איתו אמר שזה בסדר, נראה לי שאני אשאיר את זה וזהו, גם ככה שבוע הבא יש לי אקו לב עוברי והבנתי שזה גם אולטרה סאונד שמתמקד בלב של פיצית.

מה איתך חוץ מזה? איך מתקדם?

אה ותראי מה קיבלתי הבוקר במייל
http://www.gozrim.co.il/center/spin_evo_diaper_bag/#

העמסת סוכר תוצאה

שבוע שעבר עשיתי את הבדיקת סוכר ורק היום בדקתי את התשובות...
מזל שבדקתי אחרי החג...
יש לי תוצאה של 184. קראתי שצריך לעשות את הבדיקה של ה100
אשח אם מישהי שעשתה אותה ובכלל מתמודדת עם סכרת הריון תרגיע אותי שזה לא כזה נורא בלי פיצה, צ'יפס, שוקולד וכל הדברים הכי הכי...
בנתיים הכנתי לי קינואה וקניתי עוגיות תמר טופו ללא סוכר...(נשמע רע אבל לא נורא)

סיסי 76

New member
לגמרי לא נורא

אצלי זו סכרת שמאוזנת ע"י דיאטה וצריך קצת להתרגל, אבל באמת בסדר.
אגב, לא בטוח שישלחו אותך ל100.
אצלי התוצאה היתה 195 אחרי העמסה של 50 גר', והרופא אמר שאין צורך לעשות את ה100, והפנה אותי ישירות למעקב הריון בסיכון גבוה. שם הם מפנים אותך לדיאטנית שבונה לך תפריט, ואת מבקרת במעקב כל חודש בערך, והם בודקים את ערכי הסוכר ושולחים לעוד בדיקות אם צריך. מעבר לזה נתנו לי מכשיר לבדיקת סוכר 6 פעמים ביום (לפני ואחרי הארוחות).

בקיצור, סביר לגמרי. אפילו ירדתי קצת במשקל בהתחלה בגלל השינוי לתזונה בריאה יותר.

מה שכן, תזהרי ממתיקים חלופיים כלשהם- סוכרזית וכו'. זה לא מומלץ בהריון, וגם לא תחליפים טבעיים כמו סטויה.
לפחות אצלי, הדבר היחיד המתוק שמותר לאכול (אם כי במינונים מסויימים) זה פירות.

shusha117

New member
סיסי...

גם אני במצבך...
הדיאטן שלי אמר שאפשר תחליף סוכר של סוכרזית זהב, שזה היחיד שלא מזיק...
אני משתמשת בממוצע ב1 ביום (בנס קפה של הבוקר)
יש לך מושג לגבי זה? לא בא לי להזיק לקטנטונת שלי!!

סיסי 76

New member
אני לא רופאה, אבל כשחיפשתי באינטרנט

על העניין לפני כמה שבועות, באמת היה כתוב שיש סוג מסויים של סוכרזית שמותר להשתמש בו.
הנה איזשהו הסבר שנראה לי מסכם את העניין:

http://www.infomed.co.il/question-2703/#

shusha117

New member
אני יכולה להרגיע אותך....

ראשית, התוצאה שיצאה לך לא אומרת שאת ה100 לא תעברי בהצלחה...
לי ב50 יצא 192, וב100 יצאו 2 ערכים מעל הנורמה, אבל על הגבול, ועם תזונה בלבד אני מאוד מאוזנת!
אם תיקראי דברים שכתבתי כשגילו לי את הסכרת, את תביני כמה היסטרית הייתי, ועכשיו אני כבר לא ממש מתרגשת מזה
שומרים על תזונה נכונה, אוכלים בתדירות גבוהה, ומסודר מאוד,
פחות פחמימות וסוכרים, אצלי קורנפלקס עם חלב מקפיץ את הסוכר... אז צימצמתי לכמות קטנה והכל טוב.
אני עדיין אוכלת במסעדות, אני אוכלת פיצה בכיף, מורחת שוקולד על הלחם הקל, אמנם שכבה דקה, אבל מספיק כדי למלא את נשמה.
כל מזון משפיע אחרת על כל אחת, את יכולה לאכול הכל, פשוט במידה, תנסי רק למלא את הרצונות והתאוות שיש לך לדברים שאסור,
בסופו של דבר נותר לך ממש קצת, חודשיים+...
במידה ויש לך סכרת הריון, את יכולה לראות את היתרונות של זה, את תעלי פחות במשקל, אולי אפילו תרדי (כמוני) כל עוד זה בצורה מבוקרת אז אין בעיה.
אחלה הכנה לאחרי הלידה... בד"כ גם עושים מעקבי US בתדירות גבוהה יותר (כל שבועיים בערך).

תודה רבה בנות על התשובות המפורטות

כמעט החלפתי את כל המוצרים בבית...
אני מסתדרת בלי סוכר בקפה אבל פיצה יהיה לי קשה....

בכל מקרה מקווה שהרופא נשים שלי ידבר איתי מחר ואדע יותר.

שוב תודה

למעלה