קיבלנו מתנה משותפת לבנות מהגן...התייעצות

צימפקית

New member
קיבלנו מתנה משותפת לבנות מהגן...התייעצות

הי לכולם..מה נשמע? נעלמתי לאחרונה (קוראת כל יומיים ומעודכנת
) כי התחלתי עבודה חדשה וסבבה...והבנות נכנסו לגן, כך שלא נשאר לי זמן לכלום
מצטערת שאני לא פעילה כמו בעבר, מקווה שהדברים ייזרמו ויירגעו ואחזור להיות פעילה כאן.
רוצה להתייעץ איתכם-
הבנות הולכות לגן נהדר
, הגננת (שהיא גם מנהלת הגן) היא הגננת היחידה של הבנות (4 ילדים בתינוקיה בגן כרגע) והיא מקסימה, נענית לכל בקשה ודרישה שלנו ואנחנו מרגישים ממש אהובים ורצויים בגן.לא תיארתי לעצמי שיהיה לנו כל כך רגוע ללכת לעבודה והבנות מאושרות (ברוך השם וטפו טפו טפו) ונקיות וכל צרכיהן נענים.
היום קיבלנו את המתנה לסוף השנה.כל ילדה קיבלה כסא ים שתמונתה מודפסת עליו בענק (הביאו צלם מומחה לגן) +ספר זכרונות עם תמונות מחיי היום יום בגן בתוספת אנקדוטות שכל ילדה עושה (משפטים חמודים שמלווים את התמונות)- הקיצר מתנה מושקעת ומקסימה ובאמת מכל הלב והנשמה.אבלללללל- חשכו עיני, הבנות קיבלו ספר אחד
(אלבום) של שתיהן שעליו כתוב "והילד הזה הוא אני"... ובתוכו תמונות של שתיהן - כשהרוב משותפות.
לא הערתי ולא אמרתי כלום אבל נצבט לי הלב.הן בנות 9 חודשים אני ובעלי מקפידים על "נפרדות" ולא קוראים להן התאומות ולא הבנות אלא בשמותיהן.
הדילמה שלי- אני חייבת לעצמי ולילדות, להעיר ולהאיר כדי שמקרה כזה לא יישנה - זה מפריע לי מאוד.הבעיה היא - איך לעשות את זה מבלי לפגוע בה? איך לומר שלא מקובל עלי שהן מקבלות מתנה משותפת ? (כיסא כל אחת קיבלה).הרי אני משלמת על כל אחת שכר לימוד..אז למה מתייחסים כאילו מדובר בילדה משותפת?
הקיצר, אני ממש אוהבת את הגננת ואת הגן (על אף שאנחנו רק חודש שם) ולא רוצה להרוס את היחסים המצויינים והנעימים שיש לנו.היא אוהבת את הילדות כאילו היו שלה ואנחנו סופר מרוצים.מה עושים??
תודהההההההה לכל מי שקרא ותודה מראש על העיצות המנוסות.
שיהיה המשך יום נעים וחופש קל לכולם

מזל טוב לבוגרות הגן!

הייתי פונה לגננת ומבקשת עותק נוסף של האלבום.... ומסבירה שאתם מקווים שהבנות תגדלנה וכל אחת תפנה לדרכה ולביתה והייתם רוצים שכל אחת תוכל לקחת איתה צידה לדרך אלבום זכרונות משלה של שנה ראשונה בגן כל כך נפלא.
וכך למנף את העניין לדיאלוג על הנפרדות שלהן היום וכל שכן כשתתבגרנה. ולהציע באופן ישיר וכנה להתייחס לכל אחת כאל יחידה ומיוחדת ולא כאל שני חלקים של שלם בכל הנוגע לפעילות עתידית בגן.
בכל מקרה אני בטוחה שמרגש מאוד לדפדף באלבום הזה!
קיץ נעים!

immeira

New member
איזה קטע שאת מעלה את הנושא

אני חושבת שאת צריכה לדבר עם הגננת.
לא ממקום מאשים ולא ממקום נוזף. תייצרי אווירת פידבק חיובי תפתחי בכך שאת מרוצה ושמחה שהילדות אצלה ותבהירי קודם כל שאתם מאד אוהבים את הגן וההתנהלות.
אח"כ תאמרי בצורה פשוטה שמתוך מחשבה ורצון לעזור לבנות להצמיח אישיות נפרדת ומכיוון שכל חייהן הן עלולות להיות עסוקות בתאומות שלהן, אתם מקפידים על נפרדות .
תבהירי שלהבא תשמחי אם היא תתייחס אל כל אחת מהן בנפרד ותספקי דוגמאות אישיות מאיך את נוהגת (אלבומים נפרדים...)
לא לעשות מזה פיל אבל בצורה בהירה וברורה להבהיר את עמדתך.
חשבי על זה שאם היה מדובר במשהו קריטי היית מצפה שהיא תכבד אותך ואותן לא היית שותקת....לנו כהורים לתאומים זה קריטי ורגיש ולכן חשוב להעלות את הנושא.

לגבינו:
בדיוק אתמול נפעמתי כאשר הכופתאות קיבלנו שני קלסרים נפרדים עם עבודות ותמונות שלהם (כולה בני שנה וחודש).
האמת לא עברתי בעיון לראות אם כל התמונות משותפות או שהיתה הרגישות לשים תמונות אישיות לכל אחד...
אבל לנו היה קטע מסריח מצד ההורים באשר למתנה למטפלת (משפחתון, סה"כ 5 ילדים)
שאלנו מה הסכום שצריך לתת בעבור המתנה שאמא אחת התכוונה לקנות ואז היא אמרה : 100 לכל ילד!
אמרנו לה שהמתנה היא מההורים ואנחנו לא מוכנים להוציא 200 שח.
זה כבד עלינו...ושאני אני מוכנה לשים 150 ולהוסיף מתנה שאכין בעצמי.
בסוף נתנו 150 (אמרו לנו "התחשבנו בכם" וזה עוד יותר עיצבן אותי כי קנו ממש חרא מתנה) ואני עוד תפרתי כיסויי דרכונים לה ולמשפחתה כי תמיד אני אוהבת להוסיף מתנה שהיא עבודת יד שלי בשביל תשומת הלב.

sefia

New member
אם ככה אני יצאתי ממש בזול......

הרעיון שלי לשלוח מגש פירות לא צלח כי במשך 3 שבועות אני מנסה "לצלוף" על ישיבת צוות שלהם (ביקשתי ממישהו לאמר לי מראש) ולא הצליח.
אז בשבוע שלפני המסיבת סיום תפשתי כמה הורים בחוץ וגיליתי שכולם מעופפים, אף אחד לא חשב על מתנה לסיום שנה...

יומיים התחרבשנו עם זה והיה ברור שלאף אחד אין זמן/כח להתעסק עם זה
ביוום השלישי התברר שאמא אחת קנתה מעצמה מתנות לגננת והסייעות ב500 ש"ח. אמא אחרת סיכמה איתה שכולם ישתתפו איתה ושכנעה אותה שלתת מתנה ב500 ש"ח מהורה יחיד זה מטורף.

ככה יצא שנתנו מתנה שעלתה לכל הורה 50 ש"ח.

אני דווקא די רציתי לפנק אותן במגש פירות שווה. כנראה בשנה הבאה....

immeira

New member
לגמרי בזול ולגמרי בשפיות

כרגיל,אצלנו למיצי היה הרבה מה לומר רק חבל שבדיעבד ובדקה התשעים!
אני עם עומס המשימות (את יודעת אילו) לא היה לי זמן בכלל לחשוב על מתנה ולכן נתתי לשתי אימהות אחרות שיותר חברות של המטפלת לקנות וסמכתי עליהן.
150 שח אנחנו אפילו לא יודעים אם זה יצא 75לכל ילד או 150 פר זוג הורים...
קנו לה ערכה מללין (לא משנה שגם בפסח אותו דבר..כמה סבונים בן אדם צריך??) תלוש שי למסאג וצעצועים לגן (לפחות הנדנדה עכשיו אצלנו בבית לחודש הקרוב כי מאיה השתלטה עליה איך שהביאו אותה לגן והגננת השאילה לנו אותה מיוזמתה לחופש).

דעתי

דווקא לי נראה שהשקיעו יפה בשתי מתנות נפרדות (כסא + ספר זכרונות), ולדעתי זה לא נורא שקיבלתם יחד איתה אלבום אחד עם תמונות משותפות. אבל זו דעתי, אני ממש לא קיצונית בעניין ההפרדה ואני חושבת שהפרדה אמיתית לא קשורה לביטויים חומריים כאלה ואחרים.
יחד עם זאת, יש הגיון רב בעצה שקיבלת לפניי, לבקש אלבום נוסף כדי שיהיה לשתיהן, כי אלבומים כאלה הם חלק מ"ארגז הזכרונות" של כל אחת מהן, וסביר להניח שהם יישארו איתן הרבה זמן אחרי שכסאות הים כבר ילכו בדרך כל כסא.

מנומשת3

New member
אני תמיד אומרת

שאני מבקשת לכל אחד בנפרד כי אני שומרת להם הכל..
שאני שומרת לכל אחד מהם מזכרות/ מתנות וכו מהגן וזהו.. ככה אני גם לא פוגעת ( כי גם לנו ממש טוב בגן)
בדרך כלל מתפתחת מזה שיחה ואז אני גם מדגישה כמה שזה חשוב להתייחס לכל אחד מהם בנפרד
בתחילת השנה זה קרה די הרבה, עכשיו כבר לא
אפילו קיבלתי שתי הזמנות למסיבת סיום.. הפנימו אצלנו

MamaHen

New member
אני הייתי מבקשת בצורה מנומסת מהגננת

עותק נוסף של האלבום.
הייתי אומרת לה שהסיבה היא שהן שתיים ואת רוצה שלכל אחת יהיה את הזכרונות שלה שהיא תוכל לקחת מהבית או לעיין.
אצלנו בגן קיבלנו הכל כפול, כולל תמונת מגנט של כל ילדי הגן. אני חושבת שהיא באמת עשתה את זה מבלי לחשוב עד הסוף, ולהעיר בצורה עדינה זה בסדר גמור.

אסנת123

New member
2 הסנט שלי

די דומה למה שכבר אמרו.
הייתי מסבירה את חשיבות הנפרדות העיניך, בעיקר לעתיד כי כרגע לבנות זה (אלבום משותף) לא משנה. הייתי מתחילה בלהגיד כמה מרגש היה לקבל את המתנה (אני אישית לא הייתי מתעכבת מדי על לשבח את הגן כי יותר מדי זה בדרך כלל הכנה ל"אבל"). אבל קודם תבדקי אם 1-הסיבה לא נעוצה בעובדה שהיא חששה לבלבל בינהן (הן זהות?) אם תצלם בנפרד ולכן יצרה אלבום משותף כדי להמנע ממצבים מביכים (הפתרון של הגננת שלנו זה לענוד סרט על היד של אחת הבנות ואז היא יודעת שזו עם הסרט היא א' וזו בלי היא ב') או 2-הכסאות מתנה לילדים והאלבום להורים ולכן קיבלתם רק אחד. אם תגלי שלא אלה הסיבות אלא לא מספיק תשומת לב לנפרדות אז פשוט תבקשי שבעתיד ישימו לב יותר. בלי טענות/רגשי אשם.

ליה77

New member
אני אומרת - להיות חכמה לא צודקת

החמאת לה כל כך - שאתם מרגישים אהובים ורצויים. אני מניחה שזה אומר שהיחס בגן הוא נפרד ולשביעות רצונך.
היה כאן דיון ארוך השבוע בנושא הערות לחמות. לדעתי כנ"ל - תשמרי את ההערות לדברים החשובים.
לדעתי זה לא מספיק חשוב. לבנות לא משנה התמונות משנה הכיסא וקיבלתם שני כיסאות.
אם כבר אז הטיעון של לכל אחת יהיה אלבום כשתגדל הוא טוב יחסית, אבל אני הייתי שומרת את ההערות לדברים מהותיים יותר ובטוח שיש כאלה.
( נפרדות זה נושא מאוד מהותי, אבל מדברייך אני מבינה שזו ממש לא האווירה הכללית כלפיהן)

אשרז4

New member
אוי.. אם אתם מתכוונים להישאר שם אז בהחלט

היתי מאירה את עינה
בכוונה לא כתבתי מעירה
כי ברור לי שהמחשבה שלה היתה טובה ולא מתוך הסתכלות של "נתן לתאומות מתנה"
עובדה שכסא הכינה לכל אחת
האלבום ככל הנראה ניראה לה מתנה להורים ועל כן אחד לבית אב : )

אני היתי אומרת לה כמה זה יפה ומושקע ומדהים ותשמרי להן לבגרותן שיוכלו לדפדף.
ואז להגיד שהיית מעדיפה שלכל אחת יהיה משלה.
גם בשביל שכשיגדלו כל אחת תדע מה שלה
וגם בכלל, כמו הכסא חשוב לי שכל אחת תרגיש כילדה יחידה בין ילדי הגן.

זה מכעיס מאוד

אני רוצה לומר לך אם לי זה היה קורה הייתי דורשת בנפרד שיתנו גם לתאומה השניה אם זה היה ילד נוסף ולא תאום לא היו נותנים לו אלבוס וספר וכסא אז בקשי כמו שהיא מקבלת תשלום עבור שניהם עבור הישארותם בגן אצלה גם מתנות מגיע כפול שניים ראי בעמותת תאומים ושלישיות יש איגרת למסגרות עבור תאומים

למעלה