help!!

help!!

יש לי תוכי מסוג תוכון האכלת יד. גזרו לו את הכנפיים כשהוא נולד כדי למנוע ממנו לעוף ובכך להפוך אותו לחיית בית. הוא מסתובב על השטיח בבית ובטעות דרכו עליו ועכשיו הוא צולע ונמנע מללכת על אותה רגל. יכול להיות שהוא שבר את הרגל? מה עושים? יש סכנה לחיים שלו?

natigabi

New member
וטרינר

תראי... אני יודע שזה מלחיץ לאללה... אבל יש מצב שעשית לו נזק... קחי לוטרינר רק בשביל השקט הנפשי ויותר חשוב בשביל הבריאות של התוכון...

יכול להיות ש..

יכול להיות שנגרם לו נזק כזה שעלול לגרום לו למות? או שזה רק נזק זמני ועכשיו צריך לנסות לגרום לו לכמה שפחות מאמץ? הוטרינר פנוי רק מחרתיים בגלל זה אנחנו לחוצים....

michalb86

New member
אתם יכולים לנסות מרפאת חרום...

בנתיים תדאגי שלא יזוז, אוכל ומים נגישים, אני חושבת שעדיף לשים אותו באיזה קופסא מרופדת או משהוא כדאי שלא יעשה לעצמו נזק נוסף

R E N I

New member
קחי אותו לוטרינר...

יכול להיות שהוא שבר את הרגל, אבל אי אפשר לדעת אם לא בודקים- ולהבא, לא לתת לא לטייל ולהסתובב בבית מבלי להשגיח..

BarBar89

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח מה נסגר עם אנשים

איך אפשר לדרוך על תוכי???????.חחחחחחחחחחחחחחחחחחח אל תבינו אותי לא נכון זה עצוב פשוט איך אפשר...באמת.. בקיצור קחו אותו לוטרינר דחוף.. בואנה אתם לא נורמלים חחחחחח

eari

New member
תתפלא!

אבל זה ממש לא מוזר! תוכון!!! ממש קטן, האכלת יד, מסתובב לו בבית, ובלי לשים לב דרכו עליו, לא כזה הזוי.. סביר מאד, צריך להזהר, אבל בהחלט קורה.

BarBar89

New member
בוא נגיד ככה

לכל אחד מאתנו יש אחראיות גדולה קטנה בינונית לא משנה יש אחראיות כשמישו למשל קונה חיית מחמד או כל דבר כלשהו הוא אחראי על המשו הזה ועוד חיית מחמד שזה חיה נושמת שצריכה וזקוקה לטיפול כמו שצריך בכלל אחראיות ענקית לוודווקא תוכי, אז באמת תוכון קטן,צריך לתת לו השגחה ואחראיות אדירה ולא ללכת ולשחרר אותו ולא לשים לב אליו עדיין מהו גר בקופסאה קטנה שלא רואים מה הולך בתוך הבית?ועוד איפה שהוא דורך? צריך לשים לב כי יש עליו אחראיות זה נורא לא הגיוני מה שקורה שם.

eari

New member
בא ניהיה מציאותיים..

בחיים קורים דברים הרבה יותר גרועים מלדרוך על תוכי בטעות.. אנשים מתים מדברים שחסר בהם תשומת לב, לא חסר מקרים מזעזעים שגרמו לתוצאות קשות עקב חוסר זהירות.. אבל אל תשכח שהכל נעשה בטעות ולא מזלזול והזנחה, אלא פשוט לא חלמת שיקרה מה שיקרה.. אם תיהיה מציאותי, תראה שכל החיים מורכבים מטעויות וחוסר אחריות/תשומת לב מספקת.. זו לא סיבה להצדיק, אבל גם לא כזה גורם לפליאה.. כי אלו החיים.. זה לא מקרה ראשון, ולצערנו גם לא אחרון.

BarBar89

New member
תראה

אנחנו לא יכולים לחיות ולשאול אם אני אעשה ככה אז מה יהיה ואם ככה אז מה יהיה אי אפשר לחיות ככה אבל מה שכן אפשר לדעת בנושא שקרה כאן זה פשוט ליהיות ערניים כי זה תוכי שיכול אפילו להכנס לשירותים אם לא תסגור את מכסה השירותים מבין?בקיצור כל אחד ואיך שהוא מרגיל את התוכי ואחראיות שלו על אותו תוכי וזה חבל.

eari

New member
הכל נכון!

צריך לנהוג זהירות ואחריות, אין ספק.. אבל אלו דברים שיכולים לקרות, ואין מקום להשתאות שלך..

mosnad

New member
הכל נכון מאוד, אבל לא במקום

אני מניח שכולם יסכימו איתי שלא נעשה דבר נזדון, אלא מחוסר תשומת לב, אז מה כבר תועיל כעת כל ההתדיינות וההתפלפלות הזו? כלום!!! העצה היחידה שצריך לתת כרגע היא לקחת את התוכון לבדיקת וטרינר, מפני שיכול להיות שפרק/שבר איזו עצם ויש לו בעיה ברגל. לדעתי כדאי למהר עם העניין, כי במקרה של שבר, הרגל עלולה להתקבע באופן שבו היא מצויה כעת, זאת אומרת בצורה מעוותת, וחבל.

eari

New member
גם זה נכון.. :)

אבל אולי מהדיון הזה ילמדו להבא... אולי..

BarBar89

New member
להפך זה במקום כי

קרו מקרים שאתם ראיתם שאנשים שרוצים תוכים לא בשביל כל ההנאה שיש בזה ואתם יודעים למה אני מתכוון אלה סתם שיהיה להם,הנה יש לי תוכי ואתם יכולים להעלות בראשכם מי ואתם עשיתם מהומות סתם כי בינינו זה לא ממש יעזור, אבל כאן זה יכול לתת אזהרה לפעם הבאה כי זוהי אחראיות גדולה.

למעלה