Harvey's Smokehouse, מסעדת בשרים מעושנים בירושלים

Maldini Girl

New member
Harvey's Smokehouse, מסעדת בשרים מעושנים בירושלים

הארווי'ס פתחו כנראה ממש לאחרונה, ואני והבחור החלטנו שצריך להגיע לבחון. אלא שבשלושה שבועות האחרונים התקשרתי (+פעם אחת הגענו) באקראי 4-5 פעמים,בימים שונים, שעות שונות, פעם אחרי פעם נענינו שאין מקום.
אתמול התקשרתי ובאופן מפתיע היה. הזמנו לזוג בערב. כשהגענו ראינו את המארחת בחוץ, עמדנו מולה מספר דקות, היא דיברה בטלפון (של המסעדה). באיזשהו שלב כבר חשבתי שאם היא אפילו לא מראה סימנים של התייחסות, אולי היא לא המארחת, אז נכנסנו פנימה. היא נכנסה איתנו, והמשיכה לדבר בטלפון כ5 דקות נוספות. בזמן הזה חלפו על פנינו מלצרים ללא התייחסות. אחרי כ7 דקות הושיבו אותנו. ואז עברו עוד דקות ארוכות עד שהגיע תפריט. ואז עברו עוד דקות ארוכות עד שבא מלצר לקחת הזמנה.
לזכותו של המלצר ייאמר שניכר שהוא מכיר את התפריט ויודע לענות על שאלות.

לראשונות הבחור לקח טאקוס במילוי צלעות (46 ש"ח אאל"ט) ואני כנפיים ברוטב באפלו. שאלנו מראש כמה יחידות טאקוס מגיעות, הוא אמר 3. ובכן, אכן הגיעו 3 יחידות, זערוריות למדי. הטאקוס היו טעימים להפליא. הכנפיים הן סיפור אחר.
התייעצנו איתו באיזה רוטב כדאי לקחת. לזכותו ייאמר שהוא הזהיר שהבפאלו חמוץ-חריף, שזה בדיוק מה שאני אוהבת, אז החלטתי לנסות בכ"ז.
הכנפיים עולות 39 ש"ח ומוגשות עם "מקלוני ירקות". אז ככה: הגיעו 4 כנפיים (כלומר 4 יח' חצויות), עם 2 חתיכות גזר ו2 חתיכות קולרבי. סורי, בעייני זה כבר קצת ברמת ההזוי, לפחות אפשר שיהיו עוד קצת יותר ירקות, אם הן רשומות כחלק מהמנה. הרוטב היה לא טעים. דוקא אהבתי את החריפות אבל כשהרחתי את המנה חטפתי "סטירה" מריח מטורף של חומץ. אני אוהבת חמוץ, אבל החומץ היה כל כך OVER.

לקראת העיקריות נרשם שיפור. באוכל. מבחינת השירות - פינו לנו והביאו סכו"ם חדש אבל לא מפיות. גם לא הביאו מגבונים לכנפיים. גם היה קשה לתפוס מלצר, שמספר פעמים עבר ליד ולא הצלחתי להסב את תשומת ליבו.
הבחור הזמין 200 גרם אסאדו על העצם (כלומר, סביב 150 גרם בשר בטח) ב64 ש"ח (32 ל100 גרם) ו200 גרם בריסקט מעושנים (56 ש"ח) המנות מגיעות בלי תוספת, התוספות נעות בין 14-20 אאל"ט. הוא הוסיף טבעות בצל ב18 ש"ח. הבשר היה טוב, הטבעות בצל גם, לא משהו לעוף ממנו. אבל שורה תחתונה, המנה הזו עלתה 128 ש"ח.
אני הזמנתי חצי עוף מעושן. (65 ש"ח) עם צ'יפס (14 ש"ח). העוף היה עשוי מצוין. אלא שהיו עליו כמויות די עצומות של רוטב (אולי ברביקיו) שהיה מתוק מידי ופשוט לא טעים, והאפיל על העוף שהיה עסיסי מאד וטעים בפני עצמו. המנה הייתה ענקית, וחצי ממנה נארז הביתה.
ובאשר לצ'יפס, להבדיל מרבים אחרים אני מעריכה את הקפואים למיניהם. למה? כי אמנם הם משוללי ייחוד אבל לפחות יוצאים קריספיים מאד. האלטרנטיבה שאני נתקלת בה היא בדר"כ תפו"א חתוך לרצועות כמו צ'יפס, מטוגן בשמן כמו צ'יפס, אך בפועל לא קריספי בעליל - זה מה שקיבלתי אתמול.
במהלך הארוחה לא ניגש אף מלצר לשאול אם טעים לנו.

חשבון? 2 ראשונות ו2 עיקריות ב302 ש"ח, ללא שתייה, ללא קינוח, לא כולל שירות.
אם נחזור? אני לא נוטה לשפוט לחומרה מקומות כל כך חדשים. גם בסה"כ האוכל לא רע. אבל בטח לא הבנתי על מה ההייפ הגדול שבגללו כבר 3 שבועות אין מקום, וגם, אני אצטרך לשמוע שקרה שם משהו די רציני כדי שארגיש ששווה לחזור לשם שוב.







 

Sanchez

Member
בחיים שלי לא ראיתי..
שמגישים במסעדה "חצי עוף" (כמו שקראת לו).
אולי בחדרי אוכל של מפעלים/קיבוצים ?! אולי במסעדת פועלים ?! אבל במסעדה שכבר 3 שבועות אי אפשר להזמין בה מקום ? WTF ?
לא שאני מזלזל במנה הזאת...כבודה במקומה...אבל בחיאת רבאק !!!
ועוד לקחת על זה כמעט 80 ש"ח (עם צ'יפס ) ??? זו כבר אמנות ששייכת לשני או מילר (לפחות).
 

prizman

New member
אני יכול לתת לך רשימה לא קצרה

של מקומות בת"א שמגישים בהם חצי עוף.
אומנם מסעדות פועלים אבל גם בהן לא תצליח להשיג מקום.
לגבי המחיר אני לא מעודכן.
 
מעניין מאוד

איך היית מציע לקרוא למנה של עוף? חצי ממנו
&nbsp
בחיות אחרות לרוב מקובל לנקוב בשם של נתח והמשקל שמגיע ממנו.
&nbsp
כשמדובר בעוף אני מכיר את המינוחים; כרע, פולקע, חזה וגם בחצי עוף נתקלתי לא פעם.
האמת היא שכשאני חושב על זה חצי עוף זה נושא די ברור. אני מעלה על דעתי שלרוב האנשים יש דימוי די טוב לגבי מידותיו של העוף(תרנגולת) וגם יהיה להם די מובן איך מחלקים אותו לחצי
 

Sanchez

Member
לכל אחד ציפיות אחרות כשמגיע למסעדה...
אישית, אני לא מחפש מסעדות שבהן יגישו לי "רבע עוף", "חצי עוף" וכו.
לא יודע, זה פשוט משהו שלא יביא אותי למסעדה, גם לכזאת שכביכול לא ניתן להזמין בה מקום ועוד יבקשו על זה 80 ש"ח !!!

אני יכול לאכול מנות כאלה בסיבוס/תן ביס על בסיס יומי ולשלם פחות מחצי על זה (כמובן שאת הציפיות אני אשאיר בבית).
 
שני הסנט שלי

היינו שם לצהריים לפני כשבועיים והמסקנות המלאות יהיו בטור הקרוב שלנו, אבל עם חלק מהדברים שכתבת - בעיקר לגבי מחירים ו-VFM של הראשונות / תוספות אני לגמרי מסכים. אנחנו הזמנו מנה ראשונה של "קצוות שרופים" בתמחור שערורייתי למדי של 53 שקל וקיבלנו איזה 8 קוביות בשר לא גדולות.
לגבי תמחור המעושנים - הרגיש לי גבוה מדי, אבל בדקתי קצת מסביב וגם שוחחתי עם שפים מהתחום וכולם טענו שזה תמחור סביר לנתחים האלה. לא יודע, לי עדיין מרגיש קצת יקר.
אנחנו חשבנו שהעוף היה אדיר. גם במידת הצלייה, גם ברוטב. מעניין אם שינו משהו או שזה עניין של טעם. ולגבי הצ'יפס - שלנו היה טוב מאוד והרגיש כמו אחרי טיגון כפול. יכול להיות שבערב, אם המקום מפוצץ, הם מחפפים? אם כן, חבל מאוד (גם מה שכתבת לגבי הכניסה למסעדה נשמע מבאס).
 

Maldini Girl

New member
האמת שחיכיתי לדיווח ממך

כשזה התעכב חשבתי לתומי שגם אתה לא השגת מקום ושננסה בעצמינו

בנוגע למנה של קצוות שרופים: במקרה השולחן לידינו הזמין את זה, והמנה נראתה כ"כ קטנה שפשוט אמרתי לעצמי שאין מצב, עבור 53 שקלים.
כמו שציינתי - מידת העשייה של העוף הייתה מושלמת. הוא היה מאד עסיסי, ואני בהחלט מוכנה לקבל את זה שייתכן והרוטב הוא פשוט עניין של טעם. גם לצ'יפס יכולים להיות רגעים טובים יותר ופחות.
ההתרשמות שלי באותו ערב הייתה שלא מפוצץ, אבל אז הבחור דיווח שיש קומה עליונה ושהיא מפוצצת, כנראה היה שם איזשהו אירוע. מאד יכול להיות שזה השפיע על השירות וגם על איכות האוכל. מבחינתי תירוץ רע כדי להגיש אוכל לא ואו במחירים די גבוהים.
בכ"מ מחכה לשמוע את החוויה המלאה בטור שלך. אולי תשכנע אותי לתת להם צ'אנס נוסף.
 

החתולית

New member
על הדיווח

לא נשמע כמו מקום שארצה לבקר בו כשאגיע לירושלים, בגלל המחירים הדי מטורפים שאת ועמית דיווחת עליהם.
&nbsp
הטאקוס בתמונה באמת קטנטנים. מנת הכנפיים כוללת בעצם 2 (!) יחידות ו- 4 (!) מקלוני ירקות - הזוי.
 

Maldini Girl

New member
לא, מנת הכנפיים כוללת 4 כנפיים חצויות: 8 יחידות.

ו4 חתיכות ירק, שזה הזוי (ובזוי אם תשאלי אותי).עדיין מנה מאד קטנה. ברוב המסעדות שאני מכירה במחיר דומה (+- 5 שקלים) מקבלים בין 8 כנפיים חצויות ל12 כנפיים חצויות)
 

passioneta

New member
הפופולריות בגלל הכשרות

אני מניחה שבמיוחד עבור אמריקאים דתיים, שהסתכלו בעיניים כלות על אוכל כזה כל חייהם ולא יכלו להינות ממנו, המסעדה הזו היא הגשמת מאווייהם.
 

Maldini Girl

New member
אני יכולה להבין את מה שאת אומרת, כי דוגמה טובה היא קרייב

והיא דוגמה טובה כי היא בדיוק דוגמה נגדית.
קרייב משחקת על אוכל שהוא בין אמריקאי לאסייתי. המקום אהוב מאד על אמריקאים (עד כדי כך שקבוע כשאנחנו שם פונים אלינו באנגלית) והוא רוב הזמן מלא.
אלא ש...
1. גם כשמלא, בדר"כ לא מפוצץ, אפשר למצוא מקום (בעיקר לזוג) ולרוב גם אם תחכי כמה דקות יתפנה מקום.
2. אחת הסיבות שאני כ"כ נהנית בקרייב היא המחירים המאד סבירים שלהם (והעובדה שהטיפ מגולם בתוך מחירי המנות שזה בכלל מושלם). לקרייב אנחנו בדר"כ באים ולוקחים שתי עיקריות+תוספת/ראשונה. המנות גדולות מאד ככה שיותר מזה זה כבר OVER. בדר"כ הבחור מוסיף גם בירה. בחיים לא התקרבנו ל300 ש"ח.
 
קרייב (כרגע) יחידים בדורם, למרבה הצער

קרייב מקום שמגדיר מחדש את האוכל הכשר בעיר. ולמרות הזווית האמריקאית החזקה (רבים מהעובדים אמריקאים, לכן אולי גם הפנייה באנגלית, אם כי אני מסכים שרוב הקהל אנגלו-סכסי) זה מקום שגם פודיז חילונים ולא אמריקאים בעליל נוהרים אליו.
בקרייב המנות ענקיות ולגמרי אפשר לצאת משם בסכום הגיוני למרות שהמחירים, על הנייר, לא זולים. בהארוויז, לעומת זאת, יצאנו עם החשבון הכי גבוה לדעתי בתולדות המדור שלנו - אכלנו כמו חזירים, בכמות לשלושה, ועדיין - 150 שקל בערך לאדם בצהריים בירושלים, לא כולל אלכוהול ושירות, זה סכום על גבול הלא ריאלי.
 

trilliane

Active member
מנהל
תודה על הדיווח, ומסכימה איתך ב-100% בנושא הצ'יפס.

לא מבינה מה יש לאנשים נגד צ'יפס קפואים ובעיקר לא מבינה אנשים שאוכלים צ'יפסים רופסים (שנפוצים בעיקר במסעדות "מזרחיות").
 
למעלה