GRE ודוקטורט בפסיכולוגיה

אמיתית9

New member
GRE ודוקטורט בפסיכולוגיה

היי
יש לי מס שאלות על ה GRE: אם נבחנים מס פעמים, האם האוניברסיטאות מקבלות את הציון האחרון או הציון הגבוה ?
אני מעוניינת ללמוד לבד למבחנים אלו ואז להחליט אם לקחת קורס, האם לקחת קורס ביולי יהיה מספיק מוקדם לשפר ציונים? האם צריך להרשם למבחנים מראש באוקטובר כי עלולה להיות תפוסה מלאה ? אותה שאלה לגבי טופל?

האם ידוע למישהו אילו מוסדות שמאפשרים ללמוד לדוקטורט בפס. קלינית או בנויורופסיכולוגיה בדגש אקדמאי ולא טיפולי?

איך הולך תהליך ההתקשרות עם מרצה לדוקטורט בחול לפני ההרשמה ללימודים? האם צריך להגיש הצעת מחקר או לשאול קודם במייל קצר את המרצה אם הוא מוכן לקבל תלמידים? האם צריך לשווק את הציונים שלי במייל הראשון?

לא אמרתי שיש לי תואר שני מחקרי בפס,
ועוד מספר שאלות: האם יש אפשרות לקבל ויזת סטודנט לארה"ב בשביל ללמוד שם את הקורס ל GRE ו TEOFL ? (בשפה האנגלית) אני מעוניינת להשאר שם בערך חצי שנה. לגור שם, ללמוד לGRE.

לחילופין, האם יש אפשרות לקבל ויזת סטודנט לאיזשהי תוכנית קדם דוקטורט לשפר את סיכויי להתקבל לדוקטורט בפסיכולוגיה, האם יש תוכניות כאלה באוניברסיטאות נחשבות? מה לחפש?

תודה רבה למגיבים
 

phdnik

New member
אם את לא מגדירה שליחה אוטומטית

והמערכת מציעה לך אפשרות כזאת - שליחה אוטומטית בטרם קבלת הציון ל4 מוסדות - בחינם, אז את שולטת על שליחת הציונים. כלומר, אם קיבלת ציון לא טוב ואת רוצה שהאוניברסיטה לא תדע מכך, אז את לא שולחת. אם הציון טוב - את משלמת (ובכך מאבדת את הפריבילגיה שנותנים לך של השליחה החינמית ל4 מוסדות) ואז שולחת את הציון שאת בוחרת ולאן שאת רוצה.
השליחה נדמה לי עולה סביבות 20 דולר.
זה מה שאני עשיתי.
&nbsp
בהצלחה!
 

Philip Jr

New member
תשובות

ואגב - אני דוקטורנט לפסיכולוגיה בארה"ב..
&nbsp
ETS מציעים אפשרות של Score Select, את יכולה לקרוא על זה באתר שלהם בעמוד של ה - GRE. את יכולה לשלוח למוסדות את הציון הטוב ביותר, את הציון האחרון, את כל הציונים.. זו לא הייתה אפשרות כשאני נבחנתי, אז זכית!
&nbsp
כמובן שזה תלוי בכך ובמאפיינים שלך, אבל באופן כללי אני ממליץ נגד קורס, אלא אם זה קורס Online כמו של Magoosh. כאמור, זמן הלמידה תלוי בך, ובהאם את עושה עוד דברים חוץ מללמוד לבחינה. בכל מקרה הייתי נבחן בקיץ / תחילת הסתיו, כך שישארו לך עוד הזדמנויות להיבחן באוקטובר/נובמבר אם תצטרכי.
&nbsp
אני לא יודע כמה מהר מתמלאים התאריכים למבחנים, אבל בהחלט נתקלתי פה בפורום באנשים שלא הצליחו להירשם למועד שרצו כי היה מאוחר מדי, אז לא מזיק לתכנן מראש ולהקדים להירשם.
&nbsp
בארה"ב הדגש הוא אקדמאי/מחקרי גם כך, אז אין בעיה עם הנושא הזה שאת מעלה.
&nbsp
לא מגישים הצעת מחקר, ואפשר ליצור קשר מראש אבל בסופו של דבר צריך להירשם בתהליך המוסדר ולחכות לקבל ראיון. הציונים שלך הרבה פחות חשובים מהניסיון המחקרי שלך, ההמלצות שלך וכדומה.
&nbsp
לא תקבלי ויזת סטודנט ללימודי GRE, וכאמור אני בכל מקרה ממליץ נגד הקורסים האלו.
&nbsp
ולא - אין תוכניות קדם דוקטורט, מה שסטודנטים מקומיים פה בארה"ב עושים זה תפקידים של עוזרי מחקר במעבדות, פרויקטים כמו honors thesis, ולעיתים עבודה כמנהלי מעבדה או עוזרי מחקר אחרי סיום התואר הראשון. אם לך יש תואר שני אז אמור להיות לך די והותר ניסיון כדי להתקבל לתוכנית טובה.
 

אמיתית9

New member
תודה! איזה ספר מומלץ?

או ספר שאפשר לקנות בסטימצקי? ראיתי ברשת הרבה סוגים של ספרים וקורסים און ליין- ברון, קפלן? האם יש למישהו פה המלצה ? אני מרגישה שאני טובעת בהמון מידע חלקי, ספרים חינם באינטרנט משנת 2013, סרטונים ביוטיוב שנותנים טיפים, מה עדיף לבחור, הכוונה לספר או מבחנים להורדה חינם מהאינטרנט שכוללים את כל החומר שצריך כולל מבחנים? אם תוכלו לתת לי מספר קישורים או אפילו שמות של ספרים או אתרים טובים בנושא שאפשר להסתמך עליהם בלי לחפש עוד חומר זה מאד יעזור

עוד דבר, איך אפשר בכל זאת לקבל ויזת סטודנט לשנה הבאה, אני מאד רוצה לעבור לארהב בתחילת השנה ולא לחכות שנה עד שאני עוברת, האם יש דרך לעשות זאת?

לגבי לימודי דוקטורט, באוניברסיטאות שנכנסתי אליהם כתוב בפירוש שהדגש הוא לימודים לפי מודל מדעי-פרקטי, והם מסבירים שיש פרקטיקום כחלק מהלימודים, לא נתקלתי באתר של אוניברסיטה שמדבר על דגש אקדמאי, אולי לא הבנתי נכון אבל נדמה שהם מעוניינים להכשיר מטפלים, האם ישנן אוניברסיטאות שמציעות מסלול קליני-אקדמאי? אשמח מאד להבין למה התכוונת

תודה רבה על העזרה
 

ANZ1

New member
אני לא הבנתי משהו

מצד אחד את מחפשת חומר באינטרנט בחינם משנים קודמות שאולי כבר לא רלוונטים יותר, כדי לחסוך 100 דולר על קניית החומר המעודכן וספרים חדשים תוך שאת מסתכנת שלא תקבלי ציונים מספיק טובים.
מצד שני את רוצה להגיע שנה קודם על ידי לימודים כל מני לא ממש חשובים.
בדוקטורט הלימודים יהיו בחינם ותקבלי קצבת מחייה, אבל להגיע שנה קודם ללימודי כלשהם במשרה מלאה, גם יעלו לך הרבה שכר לימוד, וגם תצטרכי להוציא הרבה כסף על מחייה וגם לא תוכלי להרויח כסף באותה שנה.
מצד אחד את רוצה לחסוך 100 דולר ואולי להסתכן בציונים לא מספיקים, מצד שני את רוצה "לשרוף" עשרות אלפי דולרים סתם בשביל הכיף.

אם את עשירה, סבבה, תרשמי לקורס יוקרתי לקראת המבחנים שאת צריכה לעשות ותקני ספרים חדשים ותרשמי ללמודים כלשהם כדי להגיע שנה קודם.
אבל אם את לא עשירה, תשאירי את החסכונות שלך לתקופה האמיתית שבה תהיי דוקטורנטית כי לחיות עם מלגת מחייה זה אפשרי אבל די עלוב, בשנה הזאת בינתיים תחסכי כסף ותשפרי את האנגלית ואת הידע שאת צריכה.
 

אמיתית9

New member
אשמח לתשובות מאנשים שלמדו בחול ויכולים לעזור

תשובתך לא קשורה לשאלה, לא ברור לי מאיפה הסקת שאני רוצה לשרוף כסף, או ללמוד בחינם שאלתי בבירור איזה ספר אפשר לקנות בסטימצקי
 

Philip Jr

New member
תשובות

לגבי ספרים - יש בסך הכל 3-4 חברות רלוונטיות, אני למדתי עם הספרים של Kaplan ו - Princeton Review, יש גם את Barron's ו - מנהטן פרפ. בעיניי ההבדלים בין הספרים לא משמעותיים, אבל אם את מעוניינת לקרוא עליהם המלצות וכדומה פשוט תיכנסי לאמזון, הכי פשוט ושם מרוכז כל המידע העדכני. לגבי איפה לקנות, אני פשוט לא יודע מה יש בסטימצקי.. אז כאמור אמזון מוכרים את כל הספרים האלו, וגם book depository שעושים משלוחים חינם לישראל.
&nbsp
ויזת סטודנט מקבלים כשאת סטודנטית, וניתן להיכנס לארה״ב עד שלושים יום לפני תחילת תוכנית הלימודים. אני לא בטוח מדוע את כל כך רוצה לעבור לפני התוכנית, אולי תשתפי.. מה יקרה למשל אם לא תתקבלי לאף תוכנית דוקטורט? מה אז? נראה שאת מניחה שאת כבר התקבלת ועוברת, אבל הדרך לשם לא פשוטה, והסיכויים לא גבוהים - כדאי שתדעי זאת. בנוסף, כדי לקבל ויזת לימודים צריך להוכיח יכולת לכלכל את עצמך, לשלם על הלימודים והשהות (אם לא מדובר בתוכנית דוקטורט, שם יהיה לך מימון).
&nbsp
בארה״ב יש שני סוגי מסלולים קליניים, PhD שהוא מסלול בדגש מחקרי, ו - PsyD שהוא מסלול בדגש מעשי-טיפולי. עם זאת, גם במסלול המחקרי יש פרקטיקומים והתמחות של שנה בסוף הדוקטורט, וזו דרישה כדי לקבל את התואר. אם את לא מעוניינת בשום ניסיון מעשי, אז דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית בארה״ב לא מתאים לך.. אני דווקא חושב שהתוכניות הטובות ביותר הן אלו שמכינות אותך למגוון של מסלולי קריירה, כי יתכן מאד שהשאיפות והרצונות שלך ישתנו לאורך התואר. הנה דוגמא לתוכנית מצוינת שבעיניי גם קולעת למטרה מבחינת הדגשים והמטרות:
&nbsp
http://clinicalpsych.unc.edu/mission-values/
&nbsp
גידי - מפרגן לכם, ראית?
 

אמיתית9

New member
תודה רבה! ומשתפת לגבי למה אני רוצה לעבור לפני התוכנית

ממילא אני מסיימת לעבוד באוניברסיטה כי לא ניתן לתרגל אחרי סיום התואר, לא בא לי להשאר בארץ ונראה לי הכנה מצויינת להשתלב באזור שליד האוניברסיטה. העניין הוא שהבנתי שיש צורך בויזת סטודנט אם אני לא הולכת לטייל ולכן שאלתי מה האפשרות לקבל ויזת לימודים ומה האפשרות למצוא עבודה בינתיים

לגבי הפרקטיקום אני יודעת שאני רוצה להשתלב באקדמיה ומאחר שאני יודעת שלתוכנית טיפולית בפס קלינית מחפשים אנשים שרוצים להיות מטפלים ויש להם ניסיון טיפולי כלשהו ולכן אם יש תוכנית שמתמקדת במחקר זה יהיה נהדר. למדתי פסיכולוגיה בדגש על מוח, ולכן אני מתעניינת בנושא הקליני-נויורופסיכולוגי. אני מניחה שאולי דרך נויורופסיכולוגיה אמצא יותר תוכניות מחקריות נטו.
 

Gidi Shemer

New member
כמו שכבר כתבו

לצערנו אי אפשר לעבור פשוט כדיי לעבוד ולהסתדר ולהתאקלם עד שתתקבלי או תתחילי את הלימודים.
את יכולה כמובן לטייל על ויזת תיירת אבל לא משהו מעבר לכך.
מעבר לזה, שיהיה בהצלחה!
 

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל בואי נדבר על לוחות זמנים.. את תצטרכי להגיש בקשות קבלה עד סוף השנה הזו, כדי להתחיל את הלימודים בסתיו 2017. גם אם תתקבלי (וזה אם לא קטן), לא תוכלי להתחיל את הלימודים לפני כן. אם תתקבלי, כנראה שתשמעי על כך בסביבות התקופה הזו ב - 2017, ורק אז בכלל תדעי באיזה אזור את תצטרכי ״להשתלב״.. האם זו יכולה להיות הכנה מצוינת? בהחלט יתכן, אבל שוב - ויזת לימודים מקבלים עבור לימודים, ולא ניתן להיכנס לפני כן על הויזה הזו. יתרה מזאת - בפירוש *לא* תוכלי לעבוד על ויזת לימודים *או* על ויזת תייר.. אז אני מקווה שברור לך יותר בשלב זה מה האפשרויות שלך.
&nbsp
לגבי הידיעה שאת רוצה להשתלב באקדמיה - אני יכול רק לומר לך שמה שאת יודעת עכשיו עשוי להשתנות עם הזמן והניסיון באקדמיה. אני למשל החלטתי להמשיך מהדוקטורט למשרה בתעשייה, משהו שלא חשבתי שיקרה אם היית שואלת לפני כמה שנים.
&nbsp
לתוכניות הדוקטורט הקליניות בארה״ב ממש לא מחפשים אנשים שרוצים להיות מטפלים, או שיש להם ניסיון טיפולי, זה פשוט לא נכון - ואת יכולה אף לראות זאת בקישור ששלחתי או באתרים של מחלקות אחרות לפסיכולוגיה קלינית. נכון, יש אספקט מעשי/טיפולי בכל תוכניות הדוקטורט.. ובכל זאת, הרבה יותר חשוב להם הניסיון המחקרי שלך, השאיפות המחקריות שלך, והתוצרים המחקריים שלך בדוקטורט. אז שוב - כל תוכניות ה - PhD (בניגוד ל - PsyD) מתמקדות במחקר.
&nbsp
אבל - בהחלט יתכן שתתאים לך יותר תוכנית בנוירו-פסיכולוגיה, ולמען האמת יכול להיות שגם יהיה לך סיכוי קצת יותר טוב להתקבל. התחרות הכי גדולה היא בתוכניות הקליניות.
 
למעלה