אם היתה לי תשובה לשאלה היתי מצטיידeshco, ראיתי שאתה באזור,איך בשוויץ?
אני מכיר משקיע מוסדי מאוד גדול שהולך להכניס כמה מאות מיליונים לשוק ההון השוויצרי, אנחנו ממשיכים למעלה?
אני עכשיו בוחן כמה חברות בנייהאם היתה לי תשובה לשאלה היתי מצטייד
באופציות. ופעם אחרונה שעשיתי את זה, לא מכרתי בזמן ואכלתי אותה. כמה מאות מיליונים זה לא דבר שישפיע יותר מדי על השוק. בעיתונים מופיעות כותרות בסגנון "פחד גבהים" ו "אויר דליל",אבל את זה כותבים כשאין משו חכם להגיד. לדעתי השוק לא יעבור את ה9000, אבל לך תדע, בקרוב אפקט ינואר... אני מתעניין במניה בינונית בשם SWISSLOG, סימול SLOG. חברה לוגיסטית בינלאומית שמקימה ומנהלת מחסנים ומלאי לחברות מסחריות גדולות, הם היו בקשיים רציניים וכמעט סגרו את הבסטה. ישבו, עשו חושבים, פיטרו שינו ועשו כל מה שצריך על מנת שהחברה תפרח. קיבלו חוזים יפים בניו זילנד סין וארה"ב. אז זו חברת turn around קלאסית. אבל בניגוד לGM הפעם אני בפוזיציה. מה שהופך את הסיפור שלה ליותר מעניין הוא נושא גיוס ההון. בד"כ גיוס הון הוא סימן רע שגורם לירידת מחיר המניה, כי הרי מתי מגייסים הון? כשההנהלה חושבת שהמחיר של המניה גבוה, לא? אז זהו, שבמקרה שלהם נראה לי שהם באמת היו זקוקים להון על מנת להמשיך את הצמיחה. אם תתבונן בגרף תראה שהמניה היתה על 1.2 בערך קפצה ל 1.7 ואז בא גיוס ההון, המחיר נפל חזרה והתחיל שוב לעלות לכיוון ה1.5 עם חוזים וחדשות טובות. אני אופטימי מאד, ונראה לי שזו מניה שיכולה להביא תשואה גבוהה מאד בטווח של שנתיים שלוש. מעבר לכך פרסמתי הודעה על ראדא, ובנתיים הסתבר לי שהמידע הוא כנראה מידע שלא פורסם ולא רבים מודעים לקיומו, ולכן מה שנראה בזמן הקרוב זה קניות של מקורבים, כמו היום, מחזור פי 3 מהרגיל בלי עליות. אני לא מקורב, אין לי מידע פנימי ואני לא עושה בו שימוש, לא מכיר את בודינגר ולא את החברים שלו, לא שיניתי את אחזקותיי בעקבות המידע, אינני ממליץ, אינני מתחייב לגבי אמינות המידע, הכל ספקולציות וחוש ריח.
השקיפות היא דבר בעייתי בשוויץאני עכשיו בוחן כמה חברות בנייה
אמריקאיות. הן חטפו ממש חזק ב-3 חודשים האחרונים, ונראה לי שחזק מדי. למשל NVR (מתוך משהו שכתבתי במקום אחר): 176 מיליון $ במזומן, רק 200 מיליון $ חוב, הכנסות של 5 מיליארד $ שנה שעברה, ומתוך זה 700 מיליון $ רווח - שולי רווח מרשימים. Value Line נותן לה דירוג A בחוזק פיננסי ו-90 בצפי רווחיות (earning predictability). הרווח למניה צמח ב-30% ברבעון השני של 2006 (בהשוואה ל-2005). מחיר המנייה שולש ב-5 השנים האחרונות וברבעון השני של השנה היא נחתכה בחצי, מה שעושה את המחיר לאטרקטיבי במיוחד. כרגע הוא רק פי 5 מהרווחים (כאשר הממוצע בשוק היום הוא 18), והמחיר/מכירות הוא 0.5, ROE הוא 80%. --- האם כחלק מהמפך הם גם נהיו שקופים? האם אתה יודע מה מטרת גיוס הכסף? והאם אתה יכול לדעת מה הרקורד ROE או ROI של ההנהלה? נראה לי שאלות מפתח, במיוחד כאשר תוכנית הבראה וגיוס הון הולכים ביחד. --- המוסדי דווקא היה בטוח שהשוק יגיע ל-13 אלף, אמרתי לו: רגע אנחנו מדברים על SMI או על DOW, הוא אמר לי שהדאו מת, אמרתי לו: אל דבר איתי על כסף, וניתקתי לו בפנים.
תגיד, זה לא מפחיד אותך?אני עכשיו בוחן כמה חברות בנייה
אמריקאיות. הן חטפו ממש חזק ב-3 חודשים האחרונים, ונראה לי שחזק מדי. למשל NVR (מתוך משהו שכתבתי במקום אחר): 176 מיליון $ במזומן, רק 200 מיליון $ חוב, הכנסות של 5 מיליארד $ שנה שעברה, ומתוך זה 700 מיליון $ רווח - שולי רווח מרשימים. Value Line נותן לה דירוג A בחוזק פיננסי ו-90 בצפי רווחיות (earning predictability). הרווח למניה צמח ב-30% ברבעון השני של 2006 (בהשוואה ל-2005). מחיר המנייה שולש ב-5 השנים האחרונות וברבעון השני של השנה היא נחתכה בחצי, מה שעושה את המחיר לאטרקטיבי במיוחד. כרגע הוא רק פי 5 מהרווחים (כאשר הממוצע בשוק היום הוא 18), והמחיר/מכירות הוא 0.5, ROE הוא 80%. --- האם כחלק מהמפך הם גם נהיו שקופים? האם אתה יודע מה מטרת גיוס הכסף? והאם אתה יכול לדעת מה הרקורד ROE או ROI של ההנהלה? נראה לי שאלות מפתח, במיוחד כאשר תוכנית הבראה וגיוס הון הולכים ביחד. --- המוסדי דווקא היה בטוח שהשוק יגיע ל-13 אלף, אמרתי לו: רגע אנחנו מדברים על SMI או על DOW, הוא אמר לי שהדאו מת, אמרתי לו: אל דבר איתי על כסף, וניתקתי לו בפנים.
בקצרה?תגיד, זה לא מפחיד אותך?
להשקיע בחברה שכל מה שאתה יודע עליה הוא הדו"חות שלה?
לא בקצרהבקצרה?
לא
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.