EM waves

EyalNik77

New member
EM waves

כל פעם שאני קורא ומנסה להבין מזה הגלים האלה "תכל'ס" אני מקבל את ההגדרה של הפרעות בשדות חשמליים ומגנטיים כשאלו מאונחים זה לזה.. כמו כן זה היה ההסבר למה הגלים האלה יכולים לעבוד בריק.. מזה השדות האלה? מי גורם להם? האם הכוננה להפרעה בשדות קיימים<? אם כן מי יוצר את השדות האלה?? האם זוהי ההפרעה שמתקדמת? כמו שנגיד אני אקשור חוט לקיר ואנדנד יהיה גל ויזואלי כזה שמתקדם..האם הגל הזה זו ההפרעה המדוברת?? אשמח לתשובה ..

שדות אלקטרומגנטיים

שדה א"מ קיים בכל מקום במרחב (בחלק ממנו ערכו אפס, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים...). קצת קשה להסביר "מהו" בעצם השדה, ואין לזה מקבילה יומיומית נוחה להבנה שאני יכולה לחשוב עליה כרגע, אבל בעיקרון - השדה החשמלי מייצג את הכוח שהיה פועל על מטען בוחן, אילו היה שם מטען שכזה. גם אם אין כרגע מטען בנקודה מסוימת, עדיין יש איזו תכונה של "יכולת להפעיל כוח" לאותה נקודה במרחב, והתכונה הזו היא השדה. יש לזה כיוון, לפי כיוון הכוח שהיה פועל, וגודל - לפי גודל הכוח. זה לגבי מהו שדה. לגבי הגל שעובר בשדה - מדובר על שינוי מחזורי בשדה החשמלי, נניח, שגורם לשינוי מיידי בשדה המגנטי. הקשר ביניהם מבוטא במשוואות מקסוול, ומשם גם אפשר להבין למה בגל א"מ הם מאונכים דווקא. המשמעות של "שינוי מחזורי" היא שאם תשים מטען חשמלי בחלל, הוא יחוש כוח שפועל עליו באופן מחזורי, למעלה ולמטה לסרוגין (או לצדדים - תלוי בקיטוב של הגל. אבל זה לא יכול להיות קדימה ואחורה - התנודה תמיד תהיה ניצבת לכיוון ההתקדמות של הגל, לפחות בריק). לשאלתך האחרונה, זה די דומה לקשירת חוט לקיר ויצירת גלים בו, רק שמחובר אליו עוד חוט שמתנודד גם הוא, אבל מישור התנודה הוא בניצב לחוט הראשון...

EyalNik77

New member
תודה רבה!../images/Emo24.gif אבל אם תוכלי..

איך זה שיש שדה אמ בכל מקום במרחב?? לפי מה שאני יודע שדה חשמילי נוצר מקיומו של מטען במרחב ושדה מגנטי מתנועה של מטען (בכלליות..) מישהו צריך להשרות את השדות האלה לא? האם אלו שדות של סך כל המטענים במרחב? (בהנתחה שאלה אינסופיים..) שוב תודה

שדה במרחב

אתה צודק - כדי שערכו של השדה יהיה שונה מאפס צריך מטענים. אבל, גם אם ערכו של השדה הוא אפס, עדיין השדה קיים. השדה בנקודה כלשהי במרחב - שדה חשמלי, מגנטי, כבידתי - הוא פשוט תכונה של הנקודה הזו. תשאל, "איך אנחנו יכולים לומר שהשדה קיים אם ערכו הוא אפס? הרי לא ניתן למדוד אותו ולראות שהוא קיים?", אז מה שקורה בעצם זה שההנחה הזו היא פשוט הנחה שמאפשרת לכל המודל הא"מ לעבוד, ומכיוון שזה מודל שעובד טוב, כדאי לנו לקבל אותה. יעיל יותר לטעון, "השדה קיים וערכו הוא אפס", מאשר, "השדה לא קיים, ורק מטען יכול לגרום לקיומו".

למעלה