גיאצ'וק ידידי היקר
מה שקובע את המחיר... זו שאלה גדולה מאוד. אני לא רוצה להיכנס כאן להסבר ארוך ומייגע, אבל אני בטוח אילו הציבור היה יודע כמה עולים בפועל המוצרים שהיבואנים קונים בסין, הוא לא היה מסכים בשום אופן לשלם את המחירים שהוא משלם כרגע - בשום תחום של מוצרי הצריכה וגם בציוד דיג. עברנו את הוויכוחים האלה הרבה פעמים ואני מסכים שאין זה תפקידנו להיכנס לתוך הכיסים או הארנקים או ספרי החשבונות של היבואנים. זה ממש לא העניין. אבלללללל.... אני יודע כמה עולות חכות בסין, והייתי מאוד רוצה שהמחירים בארץ, אלה שהצרכן נדרש לשלם, היו משקפים קצת יותר את המחירים שהיבואנים משלמים בסין. אני מאוד רוצה שכולם יהיו מרוצים - גם היבואנים, גם הסוחרים וגם הצרכנים, אבל כרגע, כפי שאני מכיר את המצב, המחירים לצרכן כאן בארץ משקפים פערי תיווך היסטריים. כל מי שנחשף עד היום לנתוני האמת פשוט נדהם. בזמנו הבענו את דעתנו בנושא זה בהקשר של ה-E-Point Carp (שזו החכה שיש לך, כמדומני). אגב - החכה הזו לא דומה ל-Leader Sensor מבחינת הייעוד והמבנה, מלבד שני נתונים: האורך (3.60 מ') והעובדה שהחכה מורכבת משלושה חלקים. הסנסור היא חכת ג'רג'ור, ה-קארפ היא חכה לקרפיונים. כפי שאתה יודע, אלה שני סוגי דיג שונים מאוד זה מזה. אני מרשה לעצמי לקבוע שכל החכות שנמכרות בארץ תחת מותגים מקומיים מתומחרות בהגזמה פראית והיו יכולות להימכר במחירים נמוכים בעשרות אחוזים ועדיין להעניק שיעורי רווח נאים גם ליבואנים וגם לסוחרים. "מבחן התוצאה", כפי שאתה מגדיר אותו, הוא שם נרדף למושג "ערך נתפס" (Conceived Value) מתחום השיווק. למעשה, המחיר לא נקבע על סמך העלויות, אלא על סמך הערכה של היבואן בתשובה לשאלה "כמה השוק יהיה מוכן לשלם". לאחר שנים של "אילוף", השוק בארץ התרגל לשלם מחירים מאוד מאוד מוגזמים. במוצרים ממותגים זה מתבטא במחירים הגבוהים עד פי 4 ויותר מהמחירים בארה"ב, ובמוצרים בלתי ממותגים (או הנמכרים תחת מותגים מקומיים), בהעדר אפשרות של השוואת מחירים, ההגזמה גדולה עוד יותר.