E POINT?

בעז א

New member
E POINT?

שלום לכולם! מישהו מכיר את ה אי פוינט? אני מתעניין בחכה 4.20 משקלי זריקה 100 עד 150 גרם טלסקופית 4 חלקים... יש המלצות הערות או הארות לגביה?

ronbs

New member
E-Point

מותג ישראלי באיכות טובה אך בעבר היה במחיר מופקע מאד. מה מחירו כיום?

בעז א

New member
הפתעת אותי...

רוצים עליו בחנות ב 160 ואולי הנחה של 15 אחוז ... אז 130... לא ידעתי שזה מותג ישראלי... דווקא הפתעה טובה ... ובקשר לחכה .. תמורה לכסף?

רמי האן

New member
בעז, אני לא בטוח שאתה מבין את משמעות המושג

"מותג ישראלי". רק לצורך הבהרה - זה לא מוצר שמיוצר בישראל, אלא מותג שמוזמן על-ידי יבואן מקומי בחו"ל (בדרך כלל בסין) ונושא שם שקבע היבואן. ההבדל בין מותג כזה למותג בינלאומי מוכר הוא שהיבואן כאן בארץ הוא שקובע את המפרט הטכני, האיכות, רמת הגימור והכי חשוב - את המחיר של המוצר הסופי. במותג בינלאומי מוכר היצרן הוא שקובע את כל הפרמטרים הללו, וגם את המחיר. בארץ נמכרים מספר מותגים מקומיים של ציוד דיג. אין בכך שום דבר רע - להיפך, בין המותגים הללו ניתן למצוא מוצרים טובים מאוד ואפילו פה ושם פריטים שנמכרים במחיר הגיוני. אלא מה? בגדול, היבואנים מנסים לגרום לנו לחשוב שהמותגים שלהם שווי-ערך למותגים בינלאומיים, וכך אתה מוצא בתצוגה, על המדף, פריטים הנמכרים תחת מותג בינלאומי לצד פריטים הנמכרים תחת מותגים מקומיים. אילו הפרשי המחירים היו משקפים עובדה זו - לא היתה לי שום בעיה עם זה. למרבה הצער, מחיריהם של המותגים המקומיים דומים או שווים למחירי המותגים הבינלאומיים (במוצרים מקבילים). למצב זה אין הצדקה ובעבר התרענו על כך במסגרת הפורום יותר מפעם אחת.

danyyrs

New member
גם מותגים בינלאומיים נמכרים בארץ במחיר מופקע

בשבוע שעבר קניתי ב-EBAY רולר אוקומה סאלינה 80 , רולר שאני מייעד אותו לחי כבד ושאני זומם עליו כבר הרבה זמן. הרולר עלה כ-220 ש"ח המשלוח כ-80 ש"ח. במחיר של -300 ש"ח קניתי רולר שבחנויות בארץ ראיתי אותו עם תויות מחיר שבין 680-740 ש"ח. שילמתי בכרטיס אשראי דרך PAY PAL המבטחים את המשלוח. אתמול בערב שליח הביא לי את הרולר עד הבית. בן דודתי שלח לי ממיאמי חוט בד ברקלי ויפלאש פרו 100 ליברות, החוט הזה הולך לעלות על האוקומה סאלינה. החוט הזה ניקנה במיאמי ב32 דולר כ120 ש"ח. בארץ הוא נמכר במחיר 280-360 ש"ח. האם יש הצדקה שמותגים בינלאומיים ימכרו בארץ במחירים מופקעים פי שניים או שלוש ממחירם בח"ול? תעשו חושבים ותחליטו.

gaichuk

New member
על איזה דגם אתה מדבר רון?

לפני כשנתיים-שלוש הקט-אושן נמכר במחיר קצת גבוה לטעמי אבל הלגונה נמכרה במחיר סביר ביותר. את האי-פוינט קארפ שלי קניתי בסביבות ה-300 ש"ח והיא שווה כל שקל לדעתי. אם ניקח חכה שתמיד משווים אליה זו הלידר סנסור (אולי בגלל האורך ומספר החלקים ואולי בגלל ההכללה שעושים לה עם ה"מותגים הישראלים"). מניסיון קצר עם החכה אני יכול להעיד שההבדל תהומי מבחינת גמישות,דיוק בהטלה,כח,איזון ואולי גם מבחינת הטבעות (אני פשוט לא יודע מאיזה חומר הן עשויות. התושבות של הטבעות שבלידר מחלידות ואילו באי-פוינט הן משנות צבע לירוק...) הבדל המחירים הגיוני ומתקבל על הדעת. איפשהו מתקבלת ההרגשה שלטענתכם מה שמיוצר בארץ או בהזמנה בחו"ל ע"י גופים בארץ פחות טוב ואמור לעלות פחות. האם אתה חושב שהליון צ'מפיון שנמכרת במחירים של 150-200 ש"ח או הלידר ילוו-טייל והמרינר סופר-סטרונג שנמכרות במחיר דומה ומוציאות כל דג שמגיע לחופי ארצנו נמכרות במחירים מופקעים? הבלאק ווידו המפורסמת של לידר ב-100-120 ש"ח יקרה?? אני מבין את הרצון שלכם להורדת מחירים (וגם שותף לו) אבל מה שקובע את המחיר זה מבחן התוצאה ולא ארץ הייצור. אם המוצר דפוק הוא לא שווה שקל וזה לא משנה אם הוא מכאן או משם...

רמי האן

New member
גיאצ'וק ידידי היקר

מה שקובע את המחיר... זו שאלה גדולה מאוד. אני לא רוצה להיכנס כאן להסבר ארוך ומייגע, אבל אני בטוח אילו הציבור היה יודע כמה עולים בפועל המוצרים שהיבואנים קונים בסין, הוא לא היה מסכים בשום אופן לשלם את המחירים שהוא משלם כרגע - בשום תחום של מוצרי הצריכה וגם בציוד דיג. עברנו את הוויכוחים האלה הרבה פעמים ואני מסכים שאין זה תפקידנו להיכנס לתוך הכיסים או הארנקים או ספרי החשבונות של היבואנים. זה ממש לא העניין. אבלללללל.... אני יודע כמה עולות חכות בסין, והייתי מאוד רוצה שהמחירים בארץ, אלה שהצרכן נדרש לשלם, היו משקפים קצת יותר את המחירים שהיבואנים משלמים בסין. אני מאוד רוצה שכולם יהיו מרוצים - גם היבואנים, גם הסוחרים וגם הצרכנים, אבל כרגע, כפי שאני מכיר את המצב, המחירים לצרכן כאן בארץ משקפים פערי תיווך היסטריים. כל מי שנחשף עד היום לנתוני האמת פשוט נדהם. בזמנו הבענו את דעתנו בנושא זה בהקשר של ה-E-Point Carp (שזו החכה שיש לך, כמדומני). אגב - החכה הזו לא דומה ל-Leader Sensor מבחינת הייעוד והמבנה, מלבד שני נתונים: האורך (3.60 מ') והעובדה שהחכה מורכבת משלושה חלקים. הסנסור היא חכת ג'רג'ור, ה-קארפ היא חכה לקרפיונים. כפי שאתה יודע, אלה שני סוגי דיג שונים מאוד זה מזה. אני מרשה לעצמי לקבוע שכל החכות שנמכרות בארץ תחת מותגים מקומיים מתומחרות בהגזמה פראית והיו יכולות להימכר במחירים נמוכים בעשרות אחוזים ועדיין להעניק שיעורי רווח נאים גם ליבואנים וגם לסוחרים. "מבחן התוצאה", כפי שאתה מגדיר אותו, הוא שם נרדף למושג "ערך נתפס" (Conceived Value) מתחום השיווק. למעשה, המחיר לא נקבע על סמך העלויות, אלא על סמך הערכה של היבואן בתשובה לשאלה "כמה השוק יהיה מוכן לשלם". לאחר שנים של "אילוף", השוק בארץ התרגל לשלם מחירים מאוד מאוד מוגזמים. במוצרים ממותגים זה מתבטא במחירים הגבוהים עד פי 4 ויותר מהמחירים בארה"ב, ובמוצרים בלתי ממותגים (או הנמכרים תחת מותגים מקומיים), בהעדר אפשרות של השוואת מחירים, ההגזמה גדולה עוד יותר.

כפי שנאמר ,מי אנחנו שנכנס לכיסם של היבואנים

רמי , על מנת לגרום ליצרן סיני ליצר עבורך דגם מסויים אתה כיבואן מתחיייב כלפיו ברכישה של מספר לא מבוטל של פריטים מראש . זהוא סיכון שהיבואן לוקח על עצמו מאחר ולוקח המון זמן להחדיר מוצר לשוק וכל זה כרוך בהוצאות מימון אדירות , אני לא בא לסנגר על היבואנים אבל במקומם הייתי נוהג אותו דבר ומנסה לחלץ את עלות ההשקעה הראשונית שלי בתמחור גבוהה של המוצר . קח לדוגמא את איציק תקשורת עם המותג "שושן" , הבחור השקיע ים של כסף ביצירת ליין של מוצרים כגון חכות מכל מיני סוגים , דמויים , ג'יגים וכ"ו , המוצר כבר בשוק כשנה ויותר וטרם הצליח להתרומם מבחינת המכירות לכן אם מוצר מסויים "תופס" בשוק אז זאת הזדמנות לתמחר אותו במחיר מקסימלי ראה דוגמת , אי פויינט לידר או ליון .

gaichuk

New member
רמי יקירי

יש לך מושג כמה עולה לקרטל להנפיק 1 גרם של קוקאין? אני מבטיח לך שלא הרבה. בנוסף אין מיסים,מכס,אנרגיה,מע"מ ועוד "מקדמי הקפצת מחיר" ועדיין מחירו בשוק נע סביב ה-500 ש"ח... כשאתה הולך לקנות משהו אתה משלם על התועלת/סיפוק או על תחשיבי ייצור?? חכה של גי'-לומיס עולה לייצור פי 10 מחכה אחרת? דמוי של מגה-בס או קומומו עולה לייצור פי 3 מדמוי אחר? אני בספק. ספק גדול... המחירים המופקעים הם של המותגים הגדולים ולא של ה"מותגים הישראליים"...

רמי האן

New member
עזוב גיאצ'וק, כבר אין לי כוח לזה...

המחירים מופקעים בכל מקרה. אבל במותגים בינלאומיים יש לנו בסיס להשוואה. במותגים הפרטיים היבואן עושה מה שהוא רוצה. ומייקל - לא תמיד נדרשת השקעה לצורך בניית מותג פרטי. לפעמים פשוט רוכשים סטוק מדילר או מיצרן (מה שיש במחסן) ומשקיעים רק ב... מדבקה. ולגבי המותג של איציק - אני אישית בירכתי אותו על היוזמה ומאוד קיוויתי שהוא יצליח. יש הרבה סיבות לכך שהמותג לא מתרומם, אבל לסיבה העיקרית קוראים איציק.

botia

New member
gaichuk הצבע הירקרק מראה על..

המצאותה של נחושת בסגסוגת (סביר להניח שזה "פליז" מסוג כלשהו....זה לא נורא כמו טבעות שמחלידות ממש, האחרונות סופן להשבר. תנסה לצחצח אותן במברשת שיניים ומי סבון חמים (סבון כלים),לאחר שהתייבשו כליל, צבע אותן בשתיים או שלוש שכבות של לק ציפורניים פשוט (המתן 20 דקות בין השכבות אחרת הלק יהפוך צמיגי ודביק)....אצלי זה מחזיק כבר 3 שנים.

בעז א

New member
תודות למגיבים...

אז ככה אני אפתח לפי הסדר ... רמי האן.. כמובן שלא חשבתי שישנו מפעל אי כאן בארץ שמייצר חכות אך רציתי לומר שאני תמיד נהנה לקרוא את התגובות שלך, מלאות ידע כתובות ומנוסחות היטב . בנוסף אחרי שלמדתי רבות מהפולמוס שהועלה כאן מסקנה אחת חסרה לי ... שווה 130 ₪ או לא? עוד שאלה כתוב שמשקלי הזריקה הם בין 100 ל 150 (כמדומני ) עד כמה זה באמת מתאים למציאות היא נראית יחסית עדינה...

למעלה