Disco80 - קצת על Chris Norman

mishat

New member
Disco80 - קצת על Chris Norman

היי לכולם.. כפי שסיפרתי לא מזמן - בסוף נובמבר יתקיים במוסקווה פסטיבל שנות ה-80 המסורתי. אנחנו כאן כמדי שנה נוכל לשמוע אותו בשידור חי דרך האינטרנט ו(כנראה) בליל השנה החדשה (31 לדצמבר) נוכל לצפות בו בטלוויזיה.. אבל על כך - יותר קרוב לאירוע. בינתיים - אני אעשה סקירה קצרה על כל אחד מהאומנים שישתתפו בפסטיבל. זהו תרגום לעברית של מה שנכתב האתר הפסטיבל... ישנם 12 משתתפים, לכן יקח לי זמן לתרגם - כך שעל כל אחד אפתח שרשור חדש לכשהתרגום יהיה מוכן. אתחיל עם Chris Norman... כריס נורמן נולד ב-Redcare (Yorkshir) ב-25 לאוקטובר 1950. בבית הספר כריס הכיר את אלאן סילסון וטרי אטלי. כריס ואלאן התחילו להתאסף ולהעביר כמעט כל זמן פנוי בלימודי גיטרה. הם שיכנעו את טרי להצטרף אליהם ויחד עם מתופף רון קלי הקימו את הלהקה הראשונה שלהם. לאחר שינוים רבים של שם הלהקה, הם עצרו בשם "The Elizabethans" שהחלה את הופעותיה המקצועים בשנת 1968. לקראת 1974 נגני הרוק הצעירים מצאו צליל המתאים להם שהתבסס על קולו של כריס. שם הלהקה שונה ל-Smokie והאלבום הראשון Pass It Around ראה אור ב-1975. הפופולריות והמכירות של האלבומים החדשים גדלו חודש בחודשו, להיטים כמו Living next door to Alice או I'll meet you at Midnight בעקביות תפסו מקומות ראשונים במצעדים אירופאים ועולמיים. בזמן הזה כריס כבר מנסה לעבוד מחוץ ל-Smokie והדואט שלו עם סוזי קווטרו - Stumblin In חווה הצלחה גדולה. הופעות של Smokie ממלאות איצטדיונים שלמים, כריס עם להקתו אורך בעקביות סיבובים עולמיים. בתחילת שנות ה-80, בניסיון לבלות יותר זמן עם המשפחה, הוא משנה באופן חד את סגנון העבודה, מפסיק כמעט לחלוטים סיבובי הופעות ומתחיל לעסוק בעיקר בעבודת אולפן. ב-1985 Smokie מתכנסים שוב, הפעם כדי לשיר בהופעת צדקה. הקהל פוגש את המוזיקאים בצורה כה חמה שהם מחליטים לחדש הופעות משותפות. בערך באותו הזמן קריירת הסולו של כריס שוב בעליה והדבר קשור לשיר Midnight Lady שכבר ב-1986 עמד בראש כל המצעדים. סיבובי הופעות רבים ברחבי אירופה, צליל חי, להיטים ישנים וחדשים הביאו את כריס נורמן לפופולריות שיא בסוף שנות ה-90. בשנות ה-2000 ראה אור אלבום הסולו מס' ה-12 שלו בשם Handmade והביא להופעות נוספות. והנה, בנובמבר 2005 - כריס נורמן יופיע בפסטיבל - דיסקו-80.

iggygoldie

New member
הסתכלתי על רשימת האומנים ואני בהלם

קשה לי לעכל. שמע מישה אני חייב פה לכתוב שנייה אומנים שעדיין לא תירגמת את שכתוב עליהם כי זה הזוי ברמות שאם אני מופתע אז זה באמת הזוי. אז מי שעוד לא יודע בפסטיבל ה-80's של מוסקווה השנה יופיעו על במה אחת. אלפאוויל, רדיורמה (!!!), גברת סלרנו (סברינה!), מר. ז'יואגו (מה??? איך??? מאיפה???), אדי הנטינגטון, מייק מארין, ריגיירה, סבאג' (רוברטו זנטי המלך שקשה לי לדמיין מתי הוא הופיע פעם אחרונה), זודייק (ההרכב החללי הישן מבריה"מ לשעבר) ועוד טיפוסים פחות מרתקים: Tyler, Ricchi E Poveri ו-Norman. זה מדהים לגמרי, תמיד הפסטיבל סבבה לגמרי עם שלל פאנסי, סיסי, 1/2 דיבור חדיש, סמנתה, לאזלו וכד', אבל הפעם הם התעלו על עצמם ברמות עם אומנים שצריכים להוכיח שהם עדיין חיים (וטוב שכך!!!) זה ללא ספק האמא של הפסטיבלים באמא רוסיה. (פאק, ז'יואגו? סבאג'? לא יאומן!).

iggygoldie

New member
ואני חייב שאלה למישה:

תגיד האיטלו כ"כ הצליח ברוסייה כי באמת שאין שום במה בעולם לחלק מהאיטלקים שם, זה מה זה מוזר לי.

mishat

New member
רוסיה לעומת ברית-המועצות..

אז ככה. קודם כל - קצת סדר.. מעולם לא חייתי ברוסיה. נכון, בברית המועצות כן, אבל ממש ממש לא ברוסיה. אני ליטאי ולא, אין קשר בין ליטא לרוסיה (לצערה של ליטא, ריסיה כבשה את ליטא ב-1940, אך שיחררה ב-1991)... anyway - כן בברית המועצות האיטלו היה מאוד פופולרי - יותר מזה - מתישהו מזמן מזמן דיברנו אולי בפורום הזה ואולי במוקומות אחרים (אני לא זוכר היכן) על איטלו ו-alpha80 שלנו סיפר שחלק מאומנים שהזכרתי הוא לא מכיר.. דוגמא ? בשנה שעברה הופיע בפסטיבל זמר בשם Pupo. יש לו שיר מאוד פופולרי Gelato Al Cioccolato (כדי לשמוע - גלשו ללינק הזה, שם רדו ל: 06 - Gelato al cioccolato וליחצו על mp3,2298k. לצערי - לינק ישיר ל-mp3 לא יעבוד מהאתר הזה) שבארץ כלל לא הכירו לפי מה שאני מבין ואילו השדר ברדיו (אומנם בצחוק, אבל) בזמן ההופעה, קרא לשיר הזה: ההמנון של כל הזמנים וכל העמים
מה שמראה עד כמה הוא היה פופולרי בברית המועצות בזמנו... המוזיקה האיטלקית הייתה מאוד פופלרית בברית המועצות - שאל כמעט כל עולה חדש מיהו Robertino Lorreti - הרוב ידעו, לעומת זאת - אני בטוח שרוב הישראלים כלל לא מכירים אותו..

iggygoldie

New member
רוסיה לעומת בריה"מ - תגובה

היי מישה, לא שמתי לב שפעם כתבתי רוסיה ופעם בריה"מ, לא הייתה לזה משמעות סתם התבלבלתי אני עדיין כותב בריה"מ בטעות... Lorreti ו - Pupo האיטלקים הם אחלה אבל הם לא איטלו דיסקו. אני מתכוון לאומנים כמו Eddy Huntington ו - Savage למשל שהזמינו השנה או Scotch ו - Ken Laszlo שהיו שנה שעברה. אמני איטלו ששרו באנגלית, ובסגנון איטלו דיסקו. בקשר למוסיקה איטלקית טהורה כמו של Pupo ההפופולריות לא מפתיעה אותי כי מוסיקה איטלקית באמת מצליחה בעולם מאז ומתמיד, אבל אמני האיטלו דיסקו זה מה שמפתיע אותי מישה.

alpha80

New member
אחלה סקירה מיכאל!

תרשה לי לפתוח לך אשכול מיוחד בפורום השני?... וחוץ מזה. בשנה שעברה נרדמתי 10 דקות לפני שהפסטיבל התחיל ובגלל זה לא הקלטתי..... השנה אני מזמין השכמה !

mishat

New member
וודאי שאתה יכול ../images/Emo13.gif

וחוץ מזה, הדיסק של שנה שעברה (בעצם של כל השנים הקודמות) ממתין לך והוא ישמיך להמתין לך כמה זמן שצריך

NoKiA2003

New member
היה לי ידיד אוקראיני קצת יותר צעיר

ממני והם באמת מאד מתלהבים מהמופע הזה ובכלל מהסגנון ומקליטים את כל הארועים האלה

y a k a r 5 5 5

New member
מישהו יכול להגיד בדיוק מתי? והיכן?

מתי הפסיטבל יתקיים תאריך/שעה והאם יראו את זה בכבלים ? ? אם כן באיזה ערוץ ? ?

למעלה