Cross Stitch - מאיפה מתחילים?

urban duck

New member
Cross Stitch - מאיפה מתחילים?

רכשתי מסגרת עץ ובד (נראה לי שלקחתי בד למתקדמים כי הריבועים בו ממש ממש קטנים)... עכשיו מאיפה מתחילים? מצאתי איזשהי דוגמא ברשת, אבל זה נראה לי כמו סינית, ומלבד העובדה הזו - איך בכלל מעבירים את הדוגמא לבד? או שמא אני אמורה לספור ריבועים (מה שבלתי אפשרי עם הבד הזה והדוגמא המסובכת).. אז מאיפה להתחיל?

Shusho

New member
תתחילי עם דוגמא ממש קלה.

בהשראת הכינוי שלך, לדוגמא: http://www.cross-stitch-academy.com/beginners/children.html כאן גם יש לך "בלוקים" גדולים של צבע כך שאת לא צריכה לעשות תפר-תפר, אלא אפשר שורת אלכסונים, ואז לחזור אותה באלכסון הנגדי. אני מקווה שאני לא מבלבלת אותך עם ההסברים. אני לא מכירה את סוגי הבדים השונים, אני מקווה שמישהי אחרת תוכל לעזור. ממה שאני יודעת - מדפיסים את הדוגמא בגדול. סופרים ריבועים. מסמנים את האמצע של הדוגמא ואיפה היא צריכה להיות על הבד עם חוט מכליב (סתם עוברים בתפר רץ כדי לא לפספס איפה אנחנו), ו... מנסים

מצטערת, ספירת הריבועים זו השיטה היחידה...

שידועה לי בכ"א.(ואני רוקמת די ותיקה.) מה שאני יכולה להציע לך זה לרכוש זכוכית מגדלת מיוחדת לריקמה, יש לה וו שמתלבש על העורף וזה מקל מאוד. איני יודעת היכן אפשר לקנות אותה (אולי ב-ebay?) לי הביאו מארה"ב. לחילופין- את יכולה לקנות בד אחר עם משבצות יותר גדולות. לדעתי הכי נוח זה מס' 14.(השם נקבע לפי מס' המשבצות באינצ'.)

68yafa

New member
את זכוכית המגדלת ניתן לרכוש גם......

במכון אופטומריה מקצועי....כמו זה שעבדתי בו....מחזיקים ציוד נלווה לליכוי ראיה וכו'......שווה לנסות בקרת מקום מגורים.....ישנם כמה גדלים וצורת הלבשה.

AnnaGk

New member
כמו שאמרו לך

אין שיטה אחרת חוץ מלספור. אני רוקמת שנים, מה שאני עושה בריקמות גדולות זה לסמן את כל הבד בריבועים של 10X10 תפרים. את הסימון אני עושה בעזרת חוט תפירה (כיוון שהוא דק יותר מחוט ריקמה). כך יותר קל להתמקד ולספור. הכי קל להתחיל באחד הצבעים שהכי קרובים לאמצע וכך להתקדם. כשמסיימים את כל הדוגמא שולפים את החוטים. דווקא ככל שהבד יותר צפוף הריקמה יוצאת לדעתי יותר יפה. גם אני אוהבת לרקום על אידה 14. קודם כל תבדקי איזה בד יש לך ולפי זה תדעי גם בכמה חוטי ריקמה את אמורה להשתמש. אם מדובר באידה 14 לרוב רוקמים בשני חוטים. אני כמובן מתכוונת לחוטי מולינה של DMC ולא חוטי כיפה. החוט מורכב מ6 חוטים דקים ופשוט שולפים כמה שצריך. תתחילי במשהו קטן ועם יחסית מעט צבעים כדי לא להתייאש באמצע.

למעלה