Como - יום שייט באגם קומו

מצב
הנושא נעול.

amit1270

New member
אני אהבתי מאוד את הריזוטו שם

באופן משונה לא היה שם אנטיפסטי שיכלתי לאכול.
הנוסחה המנצחת שלי לאוכל איטלקי היא המשפט Due antipasti vegetariani caldi ואז מגיעות מנות כמו מלנזאנה אל פרומאג'יו ומנות מעניינות אחרות שאינן פיצה-פסטה. הנוסחה הזו הצליחה ברומא ופירנצה, אבל בקומו היא נכשלה בגדול כי האנטיפסטי הטיפוסי לאזור הוא נתחי בשר בלבד.
&nbsp
על הצד הטוב יש מודעות גבוהה לפסטה ללא גלוטן שהיו בכל מסעדה, והצלחתי להמנע מאכילת פסטה משעממת ברוטב עגבניות- היו מגוון טעמים כמו פסטו ירוק, או ריזוטו מילאנזי שהוא קארי צהוב בתוך רוטב השמנת הרגיל של הריזוטו ויש לו טעם עדין ייחודי קצת חמוץ שלא דומה לקארי הודי.
&nbsp
מבחינת ג'לאטו - היו מלא טעמים, המפתיע בהם - טעם "אנגלי" - קאסטרד / קרם אונגלייז ומשהו בטעם תות (יתכן שהיה בזה גלוטן, זה גרם לצריבה) שהיו חיקוי גלידה מעניין של קינוח אנגלי מסורתי.
&nbsp
באספרסו באר במילאנו היה אפאגטו טוב, וכמעט בכל מקום היה אפשר להשיג אפאגטו.
&nbsp
האזור שייך ללומבארדיה, הגובל בדרומו באמילייה-רומאנה שבה נמצאת העיר פארמה שעל שמה נקראים נתחי החזיר הדקים דקים המפורסמים.
אני אהבתי מאוד את הריזוטו שם
זו כנראה המומחיות האזורית שלהם. אגב, אם אינני טועה, מקור הצבע הצהוב של הריזוטו המילנזי הוא זעפרן (וזה באמת לא דומה לקארי הודי).

פארמה היא כמובן גם מקור הגבינה שנקראת על שמה ומפורסמת אפילו יותר מנתחי החזיר...
 

Ccyclist

Active member
המצלר הסביר שזה כמו קארי, זעפרן או כורוכם.

אני אהבתי מאוד את הריזוטו שם
זו כנראה המומחיות האזורית שלהם. אגב, אם אינני טועה, מקור הצבע הצהוב של הריזוטו המילנזי הוא זעפרן (וזה באמת לא דומה לקארי הודי).

פארמה היא כמובן גם מקור הגבינה שנקראת על שמה ומפורסמת אפילו יותר מנתחי החזיר...
המצלר הסביר שזה כמו קארי, זעפרן או כורוכם.
האמת שמהתיאור לא לגמרי הבנתי את הטעם, ולא הכי אהבתי את הרעיון של לאכול קארי במסעדה איטלקית, אבל הנחתי שהשמנת והבישול יעדנו אותו בצורה משמעותית ואכן הטעם היה ייחודי ועדין.
&nbsp
באשר לפרמזן - אני יודע, אך הגבתי למי שמתעניין יותר בתוצר האחר של האזור.
 
מצב
הנושא נעול.
למעלה