Irish Cream
New member
Chicken Salad צמחוני..
הי, זוכרים אותי? לא חשוב.. שבת ראשונה בבית בתור אחת שלא אוכלת בשר (בלי הגדרות..) והייתי חייבת להכין לעצמי איזה משהו לאכול כדי שאמא לי לא תעשה פרצופים. קיצר, לקחתי מתכון של Chicken Salad ופשוט שמתי עוף בגריל של טבעול במקום עוף אמיתי. יצא מ ע ו ל ה ! ואני ממש לא אחת שמתלהבת מסלטים בדרך כלל.. בקיצור, היה נראה לי הכי טבעי לשתף, שכל מי שיש לו כח לעמוד ולהכין (ובאמת לא צריך הרבה כח..) יוכל גם להנות. אז ככה: (הכמויות לא ממש מדוייקת.. סה"כ סלט..) -חסה -גמבה אדומה -גמבה צהובה -עגבניה {אני לא שמתי, לא אוהבת עגבניות..} עד פה זה הבסיס, אפשר להוסיף נבטים, מלפפון,בצל, פטריות או כל דבר אחר שחשקה נפשכם.. אה כן, וכמובן, עוף בגריל של טבעול. אני השתמשתי בארבע חתיכות, שימו כמה שנראה לכם שיאכלו.. את ה"עוף" שימו בתנות או בטוסטר לאיזה 5-7 דקות, שיהיה כזה כמעט מוכן, אחר כך שמים את העוף במחבט, בלי שמן ועם קצת רוטב טריאקי. מטגנים קצת מכל צד, רק עד שהוא קצת משחים. ושיהיה על אש קטנה אחרת זה נשרף ממש מהר. {אפשר לטגן ביחד עם העוף קרוטונים ואפשר גם להוסיף בסוף} ועכשיו החלק הכי חשוב: הרוטב! 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס חומץ, 1/4 כוס שהיא חצי מים חצי שמן (למתקשים: 1/8 כוס שמן, 1/8 כוס מים), קצת מלח, קצת רוטב טריאקי. {המלצה חמה: אל תריחו את הרוטב, הוא מסריח, אבל כמה שהוא מסריח ככה הוא טעים..} חותכים את הירקות (כמובן..) שופכים קצת מהרוטב (שלא יצופו ברוטב, רק שירטבו ממנו קצת, בשביל הטעם..). אחרי ש"עוף" מתקרר חותכים אותו לרצועות ומוסיפים אותו לסלט עם הרוטב. זהו. מערבבים ומגישים.
הי, זוכרים אותי? לא חשוב.. שבת ראשונה בבית בתור אחת שלא אוכלת בשר (בלי הגדרות..) והייתי חייבת להכין לעצמי איזה משהו לאכול כדי שאמא לי לא תעשה פרצופים. קיצר, לקחתי מתכון של Chicken Salad ופשוט שמתי עוף בגריל של טבעול במקום עוף אמיתי. יצא מ ע ו ל ה ! ואני ממש לא אחת שמתלהבת מסלטים בדרך כלל.. בקיצור, היה נראה לי הכי טבעי לשתף, שכל מי שיש לו כח לעמוד ולהכין (ובאמת לא צריך הרבה כח..) יוכל גם להנות. אז ככה: (הכמויות לא ממש מדוייקת.. סה"כ סלט..) -חסה -גמבה אדומה -גמבה צהובה -עגבניה {אני לא שמתי, לא אוהבת עגבניות..} עד פה זה הבסיס, אפשר להוסיף נבטים, מלפפון,בצל, פטריות או כל דבר אחר שחשקה נפשכם.. אה כן, וכמובן, עוף בגריל של טבעול. אני השתמשתי בארבע חתיכות, שימו כמה שנראה לכם שיאכלו.. את ה"עוף" שימו בתנות או בטוסטר לאיזה 5-7 דקות, שיהיה כזה כמעט מוכן, אחר כך שמים את העוף במחבט, בלי שמן ועם קצת רוטב טריאקי. מטגנים קצת מכל צד, רק עד שהוא קצת משחים. ושיהיה על אש קטנה אחרת זה נשרף ממש מהר. {אפשר לטגן ביחד עם העוף קרוטונים ואפשר גם להוסיף בסוף} ועכשיו החלק הכי חשוב: הרוטב! 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס חומץ, 1/4 כוס שהיא חצי מים חצי שמן (למתקשים: 1/8 כוס שמן, 1/8 כוס מים), קצת מלח, קצת רוטב טריאקי. {המלצה חמה: אל תריחו את הרוטב, הוא מסריח, אבל כמה שהוא מסריח ככה הוא טעים..} חותכים את הירקות (כמובן..) שופכים קצת מהרוטב (שלא יצופו ברוטב, רק שירטבו ממנו קצת, בשביל הטעם..). אחרי ש"עוף" מתקרר חותכים אותו לרצועות ומוסיפים אותו לסלט עם הרוטב. זהו. מערבבים ומגישים.