CDR

maspollo

New member
CDR

אני מנסה לארגן לי ויזת PR כבעל מקצוע מהנדס חשמל - צריך לכתוב ולהגיש פרוייקטון - CDR. אני מחפש מישהו שכבר כתב משהו כזה שישמש לי כדוגמה,

einat14

New member
כתיבת CDR

אכן, כתיבת CDR היא פרויקט בפני עצמו. כמהנדס חשמל יש בודאי ברשותך רשיון חשמלאי. אני ממליץ לך לארגן את הויזה שלך על בסיס מקצוע "חשמלאי". רשיונות החשמלאים באוסטרליה מתחלקים בעיקר לשני סוגים: ELECTRICIAN MECHANIC ו- ELECTRICIAN FITTER. ההבדל העיקרי ביניהם הוא שרשיון ה FITTER מקנה לך את האפשרות להחליף נורות שרופות בלבד ולמשוך כבלים לעומת רשיון ה MECHANIC שמקנה את האפשרות לעסוק בכל עבודות החשמל במתח נמוך. מסתבר שיש במלבורן חוסר משווע בחשמלאים מקצועיים בעלי רשיון כאמור. למרות ש"חוק החשמל" המקומי דומה בעיקרו לחוק החשמל הישראלי, עדיין יש הבדל גדול בין שיטות התיכון והתכנון בישראל לשיטות התיכון והתכנון באוסטרליה. אי לכך, בהתאם לזאת ולאור האמור לעיל אני ממליץ שתבקש הכרה, לצורך הגירה, ברשיון החשמלאי שלך, בצירוף המלצות ממקומות עבודה כחשמלאי מקצועי שעסק בעבודת שטח, בשלב שני תצטרך לקבל הכרה לצורכי הוצאת רשיון (כמדומני ש"המתקין" כתב מאמר לא רע בנידון), תוך כדי עבודה תוכל למלא את ה-CDR בעזרתם האדיבה של אנשי ה-Institute of Architects and Engineers. אני כיום בשלב של אחרי ההכרה המקומית ברשיון שלי, שלב הבא קורס להכרת ה-WIRING RULES שהוא חוק החשמל האוסטרלי ואח"כ ביצוע מבחן LEM קרי (יעני) LICENSED ELECTRICAL MECHANIC, ואח"כ CDR. בהצלחה. שמוליק

guyguy2003

New member
שמעתי שמי שיותר מ20 שנה בעסק

ועשה תואר שני בחשמל צריך כבר לכתוב DVDR..
אגב עדיף לכתוב CDRW ככה שאם פוסלים אתכם ואתם מגישים ערעור אפשר להשתמש באותה מדיה!!
וברצינות, בהצלחה בהגשת הערכת המקצוע זה החלק הכי קריטי בתהליך ואם עברתם את זה עברתם אבן דרך חשובה מאוד.

lichi2

New member
שאלה

קודם כל אני מניחה שהכוונה שלך לא הייתה להנדסאי חשמל אלא למהנדס חשמל, כזה שחווה 4 (לפחות) שנים מפרכות באוניברסיטת ת"א\טכניון וכו. בכל מקרה אני כזאת, ורציתי לדעת אם יש לך מושג כמה קשה למצוא בתחום עבודה? אתה יודע משהו על מצב ה- VLSI שם? או איזה תחום חזק שם אם בכלל? תודה

אלפונזו

New member
מצב ה - VLSI

בנוגע למצב ה - VLSI, יש צד טוב וצד לא טוב: הטוב, שיש VLSI הלא טוב, ושיתקן אותי מישהו אם אני טועה, זה שבכל אוסטרליה הגדולה יש פחות פעילות VLSI מאשר הרצליה או רעננה, וכמעט כל מה שיש נמצא בסידני. בכלל באוסטרליה ההעדפה היא "להשתמש ב-X", או "לקנות את-X", ולא "לשבור-ת'ראש-בלפתח-X". אלפונזו

lichi2

New member
עוד שאלות על VLSI

הי, אתה גר באוסטרליה? ואם כן, עובד בתחום של VLSI? איזה חברות עוסקות באוסטרליה בפיתוח VLSI? מה יש במלבורן שקשור ל-VLSI ? תודה :)

אלפונזו

New member
תשובה

התשובות הן: כן, לא, לא יודע ולא יודע. ויותר ברצינות, אם את מתכוונת ברצינות לעבוד באוסטרליה בתחום הזה, יש עבודת מחקר מכינה שאף אחד אחר לא יעשה בשבילך. כדאי לך לעקוב במשך חודש חודשיים אחרי מודעות דרושים באינטרנט (www.seek.com.au, www.mycareer.com.au ודומיהם) ולחפש לפי מילות מפתח עבודות שנראות לך מתאימות. לשים לב גם למשכורות, אם מוזכרות במודעה, כי לא מן הנמנע שכשרון מיוחד ב VHDL מקבל באוסטרליה פחות תיגמול מבהרצליה או סאן-חוזה. אם העבודה מוצעת בסידני, לקחת בחשבון שעלות המחייה בסידני היא בערך 30% יותר מאשר במלבורן. אם העבודה היא בתחום ה Defence או קבלני משנה של משרד ההגנה האוסטרלי, רק אזרחי אוסטרליה (בד"כ עם סיווג בטחוני) יכולים להגיש מועמדות ולכן הן מחוץ לתחום בינתיים אם אין לך אזרחות. שלוש חברות שיש להן מרכזי פיתוח (?) במלבורן: NEC, INFINEON, ANALOG DEVICES. אפשר למצוא את האתרים של המשרדים שלהן באוסטרליה ולברר מה הם עושים בדיוק. בהצלחה אלפונזו

למעלה