canon a620/630

poni656

New member
canon a620/630

שנה טובה! הזמנתי היום מצלמה CANON A620 אך בחנות הציעו לי להוסיף 170 ש"ח ולקבל את ה-630. נכנסתי לאתר של ZAP, ערכתי השוואות ופשוט הגעתי למסקנה שההבדלים היחידים הם 60 גרם יותר, מסך גדול יותר במעט וזכרון פנימי קטן יותר וכל זאת ל-630. השאלה שלי היא, האם כדאי לקחת את ה-630 או פשוט להישאר עם ה-620? האם ההבדלים ביניהם הם באמת משמעותיים בשביל לקחת מצלמה כבדה יותר ועוד עם 8 מגה פיקסל? אציין כי אני לא צלמת מקצועית ולא צריכה מצלמה עם נתונים מהשמיים. קראתי למשל פה בפורום שההבדל בין 620 לבין 700 הוא שפשוט לקחו את ה620 וחידשו אותה במעט אבל אלו הן בעצם אותן המצלמות...

ianiri

New member
תלוי כמה שילמת

או במילים אחרות, מה החלק היחסי של התוספת מהמחיר הכללי. ה - 630 חדשה יותר, ייתכן שקנון שיפרו כל מני אלמנטים שם, הרזולוציה גדולה במעט (טוב להגדולת איזורים בתמונה) והמסך גדול יותר. 170 שקלים יכולים להראות הרבה או מעט, זה באמת תלוי כמה שילמת ומה את רוצה. בכל מקרה כנראה שלא תתאכזבי, מדובר במצלמות מוצלחות. לעצמי, כנראה שהייתי קונה את ה - 630 או אפילו את ה - 640, זה מאוד סובייקטיבי ותלוי מחיר.

moryoav

New member
מה הקשר ל- a700? לא הבנתי.

את מדברת על 620 מול 630 או מול 700? לא הבנתי לאן חתרה הסיומת של ההודעה שלך. אני שואל כי ה-A700 היא מצלמה שונה לגמרי, ממש לא "לקחו את ה-620 וחידשו אותה" אלא מצלמה מסדרה אחרת. אישית, הייתי נשאר עם ה- A620 או אפילו עם ה- A610. מצלמות טובות מאוד ומספקות את צרכי המשתמש הממוצע. האם את משתמש ממוצע? והאם ההגדרות שלי של משתמש ממוצע תקפות לגבייך? לא יודע. יואב.

GOSFRABA

New member
A620/630640

הבדל ביצועים אחד בולט בין המצלמות. נתון ה 'FRAME PER SEC. ה620 עושה 1.9 ה630 1.8 וה640 1.5 בין ה630 ל620 זה לטעמי עוד זניח, אבל ה640 כבר איטית. לי אישית זה חשוב, אני מאמין שלאחרים שלא זקוקים לזה כל כך זה יפריע פחות. מה שמעניין אותי, ואני מחכה שתצא הביקורות. התמודדות המצלמות החדשות עם הרעש הדיגטלי. טווח הISO השתנה ל: 80-800 ובישנה יותר 50-400. לי יש את ה620 וISO 400 רועש למדי ולא מאוד שימושי (רק אם מוכרחים). 200 נותן תוצאה טובה יחסית.

../images/Emo207.gif משהו מאוד לא ברור לי

בהשוואות מחירים של ה- A620 יש טווח מחירים של 1300 ועד 3700 אני בטוח מפספסת משהו... איך זה יתכן שיש הבדל של 2400 ש"ח במחירים? תודה רבה

moryoav

New member
יש הרבה הסברים

א. החנויות לא עדכנו את מנוע השוואת המחירים במחירים החדשים כבר הרבה זמן. ב. בחנויות היקרות אולי את מקבלת גם משהו נוסף, למשל ב"דוגית" - מועדון הצלילה - מוכרים את המצלמה גם עם מארז צלילה שהוא נורא יקר, אז זה מייקר את כל הסיפור. ג. סתם יקרנים. ד. אחריות של יבואן רשמי מול יבואן "אפור", שאינו רשמי. מייקרת את הסיפור. יואב.

תודה ועוד שאלה בבקשה...

ראיתי שיש הבדלים באחריות, וגם בכרטיס זכרון מאחר ואני לא מבינה גדולה בזה.. כמה תמונות בערך נכנסות ב-512 MB ברזולוציה טובה? ועוד שאלה... זום X4 זה נחשב זום טוב? נראה לי מעט... לא? תודה רבה

moryoav

New member
תשובות לשאלות

1. על כרטיס של 512 מגה ב- A620 באיכות הטובה ביותר נכנסים 322 תמונות. בערך. 2. זום x4... טוב למי? ויותר חשוב, פי 4 ממה? יואב.

moryoav

New member
טעות שלי, צודק. מדובר בכרטיס 1GB.

יש טעות ב- dpreview. מי שיש לו זמן מוזמן להרים את הכפפה ולדווח להם על הטעות. יואב.

GOSFRABA

New member
../images/Emo45.gif אכן יש שם הטעיה.

הם כותבים שהמבחן נערך עם כרטיס 1GB אבל בטבלה רשום כרטיס 512.. קורה

שאלה טובה...

אין לי מושג פי 4 ממה... אני יודעת שבמצלמה שיש לי היום יש לי אופציה להגדלה פי 3 וזה לא מספיק בכלל.. כל תמונה של יום הולדת בגן או הופעה בבית ספר יוצאת רחוק מדי. תודה על ההסברים

למעלה