BALI- אני אשמח לייעוץ

BALI- אני אשמח לייעוץ ../images/Emo3.gif

ניסיתי להכין את העוגה שבקישור (מהבלוג בצק אלים) הקרמתי חמאה בטמפ' החדר כמו שקראתי פה לפני כמה ימים שהמלצת לבחור ששאל אריך עושים בצק פריך במיקסר, נוספתי סוכר, ביצה שנטמעה טוב ואז קמח בהדרגה יצא לי סמטוחה אחת גדולה, הצק היה בצקי לאללה ובכלל לא פירורי, הזבלתי בצער רב והכנתי עוגה אחרת (שווה לא פחות אבל...) מה עשיתי לא נכון? העוגה הזו נראית שווה ממש ובכלל טיפים איך למרוח את הבצק הפירורי על התבנית כדי שתצא עוגה יפה כמו בתמונה יתקבלו בברכה המון תודה מתוקה שרית
 

bali

New member
מנהל
קראתי את המתכון בקישור

והעניין הוא כזה - במקרה הזה צריך בצק פירורי. בצק פירורי לגמרי עושים או במעבד מזון (פוד פרוססור, מג'ימיקס) או ידנית. בצק שצריך להישאר פירורים פירורים לא מומלץ להכין במיקסר. אם זה בצק שצריך בסוף לגבש לגוש אז זה אפשרי (ובכל זאת אני ממש מעדיפה להכין בצק כזה במעבד מזון ולא במיקסר). זה לא המקרה פה ולכן לא הצליח. אם אין לך מעבד מזון עדיף להכין בצק כזה ידנית ובבלוג היא מסבירה איך. לגבי יצירת הדפנות, זה לא בדיוק מריחה של הבצק, כי הוא פירורי, אלא הידוק של הפירורים לדופן ולחיצה עליהם בעזרת האצבעות (או בעזרת כף), כל פעם חלק אחד של הדופן ולדאוג שהעובי יהיה בערך אותו דבר בכל הדופן. יש תמונה של יצירת הדופן הזו בבלוג. מקווהשההסברים שלי ברורים, כי קשה קצת להסביר במילים אבל בבלוג יש תמונות שממחישות את העניין.
 
אהה, הבנתי אותך

דווקא יש לי מעבד מזון אבל הוא לא כזה גדול אז לא חשבתי שיתאים אני אשמור את התגובה שלך להזדמנות אחרת שתיקרה בקרוב בע"ה, חחחחח המון תודה, את מקסימה כמו תמיד
 

bali

New member
מנהל
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

שמחה שהבנת את ההסברים שלי ובטוחה שתהיה לך הזדמנות לנסות שוב. רק את הבצק הפירורי את צריכה להכין במעבד מזון. את המלית ראיתי שמכינים במיקסר.
 
כן בגלל זה לא הבנת אותה כי

היא רושמת שאין צורך לנקות את הקערה אבל בעצם ממה יש לנקות אותה אם מכינים את הבצק במעבד מזון? לא משנה, העיקר הבנתי את הטעות ואני אנסה בפעם אחרת- בטוח!
 

bali

New member
מנהל
אכן יש שם בילבול בניסוח בבלוג

העיקר שעכשיו הכל ברור וחבל על הבצק שנזרק לפח, אבל מטעויות לומדים.
 

bali

New member
מנהל
חמאה אכן מצרך נדיר בימינו

אבל יש איפה להשיג (מכולות רוסיות מחזיקות הרבה חמאה במשקל) ואיך להכין לבד בקלות (הקצפת יתר של שמנת מתוקה עד שהיא נפרדת לשומן ונוזל. השומן הוא חמאה טהורה). שיהיה לילה טוב ושקט ושבוע נפלא
 
למעלה