AZURA SQL

GoodDav

New member
AZURA SQL

איך אני יכול לחשב כמה יעלה לי השימוש ב AZURA SQL ?
איך אני יודע איזה גודל דטה בייס אני צריך?
ניסיתי להבין את מנגנון החישוב שלהם ולא הצלחתי להבין כמה זה יעלה לי!!!
אשמח לכל תשובה

זו כנראה המטרה, שלא תוכל לחשב.

רק בסוף החודש תקבל חשבון ותדע.
במקום שעבדתי בו, למערכת בינונית שמשרתת תיאורטית 300 איש, ובפועל 20 - 30 משתמשים כל יום, דטהבייס של בערך300 מגהבייט, החשבון הוא סביב 350 עד 400 דולר לחודש. לי זה נשמע יקר, הם אמרו שזה בסדר, לא התרגשו מזה.
הבעיה היא שאתה משלם לא רק על נפח הדטהבייס, אלא גם על התעבורה. וזה משהו שמאד קשה לשלוט בו.
&nbsp

Admini

New member
יקר. במחיר הזה אפשר לקחת VPS מכובד

(אבל גם צריך לנהל ציוד)

נכון. התאוריה שלי היא שאנשים הולכים לכיוון הזה,

א. כי הם חוששים מלהתקין שרת.
ב. זה נראה להם מאד אמין
ג. כל אחד רוצה לכסות את חלקו האחורי, ולא להתמודד עם וירוסים, התקפות, וכו'. ובזה שבחרת בשירות חיצוני, כאילו האחריות יורדת ממך. אני בכלל לא בטוח בזה.
ד. יש את העניין של סקלאביליות, שבפתרונות הענן מאד קל (אם כי מאד יקר) לעבור לחוות שרתים גדולה. אם יש צורך. ושוב: אף אחד לא יוכל להגיד לך שהאתר שבנית לא עומד בעומס. פשוט תוסיף עוד משאבים (ודולרים) ויהיה בסדר.
זה תמיד מעודד לחשוב שאנחנו הולכים להיות הצלחה כזו כבירה בין לילה, שבוא ניקח פתרון שיכול להביא אותנו לגודל של פייסבוק בלחיצת כפתור!
&nbsp
היום בדקתי את הרוקו:
https://www.heroku.com/pricing
וגם כאן, תראה כמה מהר אתה מגיע למאות ואלפי דולרים לחודש. אולי יש פה משהו שאני לא יודע, בסך הכל אנשים לא טפשים, וזה שירות מאד פופולרי.

Admini

New member
הם דואגים לגיבויים ולהכל - זה לא רעיון רע כ"כ

בסיטואציות מסויימות.
&nbsp
זה לא שווה את הכסף בעיניי, אבל אני יכול להבין למה אנשים עושים את זה...

tenen

New member
הם לא חוששים, הם פשוט רוצים להתעסק בליבה של העסק

אם אני מרים מחר באופן עצמאי פרוייקט אפליקטיבי זה או אחר.
אני לא איש IT
אני לא רוצה להתעסק עם וירוסים / התקפות / איזון עומסים / רשיונות לשרתים / גיבויים / מקום בדיסק הקשיח / שרת מייל.
אני רוצה שהכל יהיה שקוף עבורי, ואני אקדיש כמה שיותר מהזמן שלי לליבה של העסק שזו האפליקצייה.
&nbsp
אם מחר אני אהפוך לפייסבוק ואתחיל לשלם הרבה כסף, אז יהיה לי מספיק כסף בין אם שלי לבין אם כספי משקיעים בשביל לעבור לארח את עצמי ולשלם לאיש IT שיעשה את כל אלו.

nocgod

New member
הכוונה לazure?

תיכנס לאתר ויש שם מחירים לא מבין מה התסבוכת
אם אתה שואל לגבי איזה גודל DB (מקום) אתה צריך -> כנראה שאתה לא צריך azure
מנגנון החישוב שלהם דיי פשוט לפי מה שאני מבין, יש לך תשלום לפי שעת עבודה
לפי מה שאני רואה הכי בסיסי עולה כ 5 דולר לחודש עבור DB בגודל של עד 2 גיגהבייטים,עם כ 17 אלף פעולות בשעה (אם הבנתי נכון את משמעות הDTU הזה שלהם

למעלה