62% הצביעו בעד הצעת שרון; "יום גדול לליכ...

62% הצביעו בעד הצעת שרון; "יום גדול לליכ...

62% הצביעו בעד הצעת שרון; "יום גדול לליכוד"
נכתב ע"י: רנית נחום-הלוי

"או שישראל מתקדמת, או שהיא נכנסת למערכת בחירות" - כך אמר רה"מ בהגיעו להצביע בגני התערוכה; מדובר באחת ההצבעות המכריעות בליכוד, כישלון בה יוביל לבחירות; המורדים, שהפסידו במחוזי, הודיעו: אנו פונים לבית המשפט העליון

"יום גדול לליכוד - ניצחון ענק לראש הממשלה" - כך הגדיר (ה´, 9.12.04) מנכ"ל הליכוד, אריק ברמי, את סיכום ספירת הקולות לאחר יום ארוך של הצבעות בהם השתתפו 2,240 צירי הליכוד.

משמעות תוצאות ההצבעה: שרון לא הולך לבחירות, אלא פותח במו"מ עם מפלגת העבודה ועם הסיעות החרדיות, לראשונה באישור ובהסכמת חברי מפלגתו.

מתוצאות ההצבעה עולה, כי 62.2% הצביעו בעד צירוף העבודה והם מהווים 1,410 צירים חברי מרכז התומכים בשרון. מנגד, 37% שהם 856 צירי ועידה הצביעו נגד ראש הממשלה.

"מי שלא מצביע לא משפיע"


מוקדם יותר אמר היום ראש הממשלה שרון, כי "או שישראל מתקדמת, או שהיא נכנסת למערכת בחירות. חשוב שכולם יגיעו הנה היום, יצביעו ויתרמו להתקדמותה של ישראל בכל התחומים. הנושא פשוט, מי שלא מצביע - מפריע. מה שחשוב זה לבוא הנה ולהצביע".

כ-3,000 צירים חברי מרכז הליכוד זכאים להצביע בבחירות אלה, ולהכריע בשאלת פתיחת מו"מ להרחבת הממשלה. ואולם, בניגוד להצבעה הקודמת שהיתה בחודש שעבר, הפעם נראה כי חלק מצירי הליכוד אינם מתכוונים לממש זכותם.

דבר זה גרם לפנות ערב לדאגה בקרב מחנה שרון - שהצליח להשיג בהצבעה הקודמת יתרון גדול בשל נהירת חברי המרכז לקלפי, אך עתה עלול היה להיפגע משיעור ההצבעה הנמוך. עד השעה 19:30 הצביעו כ-50% מצירי ועידת הליכוד. בסופו של דבר נרשם שיעור של 75% הצבעה המהווים 2,270 קולות.

יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד), לא יגיע להצבעה בוועידת הליכוד על הרחבת הממשלה וצירוף מפלגת העבודה והסיעות החרדיות. ריבלין מסר, כי הוא חולה. חברי הכנסת יחיאל חזן ונעמי בלומנטל טרם הגיעו להצביע, אך ההערכה כי יגיעו למקום עד תום מועד ההצבעה.

כך או כך, גם אם לא ישיג שרון ניצחון מוחץ, החלה ההיערכות מצד שרון ואנשיו למו"מ עם העבודה. במרכז כליכוד כבר עוסקים במבנה המרכבה - אילו תיקים יינתנו לעבודה ו/או לש"ס, ואילו יישארו בידי הליכוד.

"אין פיקוח על ההצבעה - קיימות הצבעות כפולות"


חברי המרכז והכנסת הנמנים עם המורדים, אשר מבחינתם תוצאות ההצבעה ידועות [לרעתם], המשיכו לעבוד חזק בשטח כדי לשכנע את המצביעים להטות את הכף נגד צירוף העבודה.

לאחר שהפסידו בבית המשפט המחוזי, כאשר השופט אורי גורן דחה את העתירות שהגישו שני חברי מרכז הליכוד [נתן הנגלסמן ושבח שטרן], טוענים כעת המורדים, כי למפקח על הבחירות, השופט [בדימ.] צבי כהן, הוגשו תלונות רבות מחברי מרכז על כך שניתן להצביע הצבעות כפולות מאחר והמחשב אינו מוחק את שמות המצביעים שהצביעו.

בגני התערוכה הוצבו 25 קלפיות. לדברי חבר המרכז, אביעד ויסולי: "מתברר, שתוכנת מערכת המחשב לא מוחקת אנשים שכבר הצביעו. כך יוצא שאדם יכול, בפועל להצביע 25 פעמים, כמספר הקלפיות במקום. אנחנו ראינו כיצד דברים מתנהלים, אדם הציג תעודת זהות, הצביע, ואחר כך הלך להצביע בקלפי נוספת, וראה שלא מונעים זאת ממנו".

במקביל, הודיעו המורדים, כי בכוונתם לעתור לבית המשפט העליון נגד פסיקת השופט גורן במחוזי. לטענתם, החלטת השופט גורן מושפעת ממניעים פוליטיים ומפלגתיים, זאת לאור פסיקתו בה ציין, כי הדבר הוכרע מפאת "לחץ הזמן". לדברי הנגלסמן, מגיש העתירה, "אנו סבורים שפסיקת המחוזי ניתנה שלא בצדק. השופט טען שהוא מקבל את הטענות, אך סבור שמפאת קוצר הזמן נכנסנו להליך האל-חזור, ולעזאזל הדמוקרטיה וכל השאר". הנגלסמן ושטרן לא קיבלו, כאמור, את פסק דינו של השופט גורן. בהמשך היום הם עתרו לבית המשפט העליון, ולפנות ערב נדחתה עתירתם.

גם המורדים מאמינים: הכישלון בידינו


הקלפיות נפתחו הבוקר כמתוכנן בשעה 10:00 ויינעלו בשעה 22:00 בלילה. מיד אחר כך תחל מלאכת ספירת הקולות, שתימשך, על-פי המשוער, עד חצות. בינתיים, המתח בליכוד גובר. על אף שרבים צופים ניצחון לשרון גם במערכה זו, שונה הצבעה זו מהצבעת הצירים על מוסדות התנועה שהתקיימה לפני כחודש (21.11.04).

קודם לבחירת מועד כינוס הוועידה נועץ ראש הממשלה עם השירות המטאורולוגי, אשר הבטיחו לו כי "צפוי יום אביבי". עם זאת, עדיין נמוך שיעור ההצבעה היום מההצבעה על מוסדות התנועה. כאמור, שיעור הצבעה גבוה יהווה ניצחון לשרון, לעומת שיעור הצבעה נמוך, אשר יסמן מהפך - ניצחון למורדים ובחירות. זו כידוע הסיבה שבמהלך השבוע קרא ראש הממשלה עשרות פעמים "לבוא ולהצביע".

גם חברי מרכז וכנסת הנמנים על קבוצת "מתנגדי ההינתקות" סבורים, כי יש לתת גיבוי לשרון ולהצביע בעד צירוף מפלגת העבודה. לצד ראש הממשלה התייצבה בשבוע האחרון ח"כ גילה גמליאל, שהודיעה בישיבת סיעת הליכוד שהתקיימה השבוע, כי פעילים רבים המקורבים אליה המתנגדים לתוכנית ההינתקות, מתכוונים להצביע בעד.

כמו-כן, היה קשה להתעלם בשבוע האחרון מחבר המרכז ופעיל הליכוד המרכזי, עוזי כהן, אשר הצטרף לשורות שרון. כהן, סגן ראש עיריית רעננה, קרא לצירוף מפלגת העבודה ואף הודיע פומבית כי הוא מבקש מאנשיו לבוא ולהצביע בעד האיחוד. לדבריו, "הפעלתי את מנהל הכור הגרעיני שלי בבת ים ואת מנהל הכור האטומי שלי מדמון, שניהם פועלים בנושא".

עודכן ב- 10/12/2004 07:28:00
 
למעלה