5000 ש"ח לגן פרטי עבור שני ילדים..הגיוני???

coca0007

New member
5000 ש"ח לגן פרטי עבור שני ילדים..הגיוני???

שלום לכן
חייבת עזרתכן..
יש לי תינוקת בת 1.4 (שנמצאת בגן פרטי מגיל חצי שנה) ובספטמבר אני אמורה ללדת את הילד השני שלי.
כלומר שלקראת תחילת 2013 אני אצטרך לדאוג למסגרת לתינוקת בת שנתיים ולתינוק בן 3 וחצי חודשים.
בדקתי עם הגן של הבת והיא אמרה שאחרי ההנחות היא תקח לנו 5,000 ש"ח לחודש לשני ילדים!!!!!!
זה המון כסף....אני ממש לא חושבת שאני ובעלי נוכל לעמוד בסכום הזה..
מה אני אמורה לעשות?
להיחנק ולשלם כ"כ הרבה כסף?
האם יש טעם להתמקח עוד עם הגננת?
מה עם גנים של ויצו ונעמת? אני ובעלי מרווחים ביחד קרוב ל 15,000 נטו בחודש - האם יש טעם לפנות לויצו ונעמת?
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי אני ממש אובדת עצות התחלתי להיכנס לסטרס ועצבים
אני גרה בנס ציונה ואין לי בעיה להתנייד לראשון לציון - אם מישהי מכירה מסגרות יותר זולות באזור אשמח לקבל המלצות.
תודה לכן

חוץ מלמצא מסגרת פרטית זולה יותר

אין לך כל כך מה לעשות
גם אם תלכי לויצו נעמת תשלמי את הסכום המלא ללא כל הנחות בהסתמך על הנטו שלכם.

וסליחה על הטפת המוסר אבל עכשיו זה לא קצת מאוחר לגלות שלא תוכלו לעמוד בהוצאות של 2 תינוקות?

coca0007

New member
תודה, זה בסדר את לא מטיפה מוסר

פשוט יש דברים שהם לא מתוכננים ( גם אם משתמשים באמצעי מניעה ..) כנראה זה היה צריך לקרות

את צודקת מתנצלת על חוסר הרגישות בתגובה

שלי.
לפעמים היד שלי קלה על המקלדת
מאחלת לך הריון תקין והרבה אושר

lalimotek

New member
האמת? זה נשמע הגיוני ואפילו זול

יחסית למחירים שלוקחים ככל שאת מתקרבת לת"א.
דבר ראשון לא יזיק להתמקח עם המנהלת- זה עסק פרטי ולכן היא יכולה לשנות את המחירים.
דבר שני תחפשי משפחתונים של משרד התמ"ת הם בד"כ מופעלים דרך המתנ"סים. מדובר במשפחתונים של חמישה ילדים בבית הגננת והמחירים הם עפ"י משרד התמ"ת בערך 1700 ש"ח לחודש.
הבן שלי כבר שנתיים במשפחתון כזה ואני מרוצה עד הגג ממנו.
ועדיין זה לא פשוט העסק: הבכור בן 2.8 במשפחתון של 1700 ש"ח לחודש, וקטנתי בת 5 חודשים במשפחתון פרטי של 2300 ש"ח
שלא נדבר על המשכנתה ושאר התשלומים...
הבטיחו לי שאיפשהו בבית ספר זה הופך להיות יותר קל כלכלית

אמאמרבל

New member
תלוי מה תווך המחירים אצלכם באיזור

הייתי מחפשת משהו זול יותר לכל אחד בנפרד, או שנותן הנחה משמעותית עבור 2 ילדים ביחד.

אני באשדוד משלמת על שני ילדים אחרי כל החנות- 3245שח לחודש, אבל אצלי ילדים נכנסו לגן מגיל 1.5, ככה שאולי מחיר עם תינוקיה מ3חוד' קצת אחרים בעיר.

lend1

New member
תנסי להתמקח

לי יש הפרש דומה, אני משלמת על שני הילדים קרוב ל-4500, זה היה אמור להיות יותר אבל היו לי כמה אופציות והגננת של הקטנה ניסתה ככה ללחוץ שאני אביא אותה אליה. אמרתי לה שהבעיה היא כספית אז היא הלכה לקראתי. אבל אלו המחירים... בעיה.

מסוקסת

New member
תתווכחי על המחיר

אני תמיד מתווכחת
זה באמת יקר
גם לי יש 2 ילדים בגן (תאומים) ומי כמוני יודעת כמה ההוצאות גדולות

liatmend

New member
יחסית לת"א זה זול...

אנחנו השנה נשלם יותר עבור שניים...

kmiki

New member
יש הרבה פתרונות

1. גן תמ"ת לגדולה (לא בטוחה שתקבלו הנחה, שווה בדיקה).
2. מטפלת לשניהם בבית, אולי תצליחו מעט למזער לכיוון של 4500 ש"ח.
3. להצטמצם בהוצאות מחייה שלכם.
15000 ש"ח זה לא מעט כסף כהכנסה, ואם 5000 הולכים לגן, אז נשאר 10000, וזה לא מעט כסף, אז לחפש איפה מורידים בעלויות החיים, לפחות לשנה וחצי הקרובות, עד שהגדולה תוכל ללכת לגן עירייה שלא יעלה כסף.
אני לא יודעת אם את עובדת, וכמה את מרוויחה, אבל אם את מרוויחה פחות מ5000 ש"ח, תשקלי להשאר עם שניהם בבית במקום לצאת לעבוד, ואולי לקחת ילד שלישי ולייצר הכנסה נוספת.

pilpilonettt

New member
היי

אם ההכנסה שלך ושל בעלך בברוטו --- כן בברוטו!! לחלק למספר הנפשות בבית - ז"א 4 יוצא מעל 5000 - את תשלמי פחות או יותר אותו הדבר לויצו או לנעמת ...
זה מה שהיה לי.
נורא מעצבן - זה בול מה שמדברים על זה שמעמד הביניים הוא זה שמממן את כל ההוצאות של הממשלות שלנו ולא מקבל כלום מהמדינה - כלום!

coca0007

New member
כ"כ צודקת...

וזה כ"כ מתסכל..
כמו שאבא שלי אומר כשאנחנו משלמים מסים מהמשכורת מתייחסים אלינו כמו למדינה סוציאליסטית - שותים ושותים לנו את הדם
וכשאנחנו צריכים לקבל בתמורה קצת אז מתייחסים אלינו כמו מדינה קפיטליסטית - יורקים וזורקים אותנו לאלף עזאזל...

השאלה אם מחשיבים בונוסים, כי לפעמים בעלי עובד יותר שעות ואז הברוטו שלנו עובר את ה 20,000 (ואז יוצא מעל 5,000 ש"ח לנפש..)
מנסה להתקשר לתמת אבל יש להם עומס...

shilor1

New member
אנחנו מרוויחים יחד שכר דומה לשלכם

ושני הילדים נמצאים במעון ויצו ואנחנו לא מקבלים הנחה.
על תינוק משלמים יחסית הרבה. אנחנו משלמים כ-2600 עבור התינוק וכ-1800 עבור הגדולה.
התשלום יחסית גבוה, כי מדובר ב"ויצו ועוד", אז התשלום כולל בשר, חוגים...
למרות המחיר הגבוה, זה עדיין יוצא נמוך מ-5000 ש"ח
לדעתי כדאי לך לחפש מעון ויצו טוב - אנחנו נמצאים במעון מעולה בראשון לציון. אם תרצי פרטים, אשמח לתת לך (אבל צריך להזדרז, כי הרישום כבר נגמר...)

coca0007

New member
אשמח אם תעבירי לי פרטי הגן במסר

אני רשלצית במקור ועדיין רשומה בת.ז כרשלצית

תודה

אניס7

New member
נשמע הגיוני

ממה שאני שומעת מאנשים סביבי על עלויות מסגרות לגילאים האלה. אבל את תמיד יכולה לבדוק במסגרות אחרות בסביבתך ולראות אם תמצאי מישהו שעושה הנחה יותר משמעותית על שניים ביחד או שבאופן כללי יותר זול מהגן שלך היום. אף פעם לא מזיק לבדוק.

bachshi

New member
בהתחשב בכך שאנו על ילד בודד משלמים

2600 ש"ח בנס ציונה זה הגיוני, ההרשמה לתמ"ת הסתיימה

kmiki

New member
ברמת העקרון כן

אבל אם רצית גן לשנה הבאה, אל ייאוש, לכי ובדקי בגן המבוקש, כמה שיותר מהר, אולי תצליחי למצוא מקום או להכנס לרשימת סטנד ביי ואם ילד יבטל, יהיה לך סיכוי.
בעקרון ההרשמה מתחילה במרץ, ובסביבות מאי הם מודיעים למי יש מקום לשנה הבאה ולמי לא, אבל אחר כך יש מקרים של אנשים שמסיבות אלו ואחרות מבטלים או לא מאושרים לגן (למשל האמא לא עובדת)

למעלה