3 שאלות: האם אפשר לאדות עם מסננת נירוסטה רגילה?שהיא לא מסננת

nikki7

New member
3 שאלות: האם אפשר לאדות עם מסננת נירוסטה רגילה?שהיא לא מסננת

שהיא לא מסננת אידוי? אם כן, למה הם נקראות מסננת נירוסטה, ומסננות אחרות נקראות מסננת אידוי? אם זה אותו חומר.

שאלה שניה: כמה זמן מפתיחת הבקבוק, אפשר להשאיר יין במקרר? עד התקלקלות הכוונה, לא משנה לי שינוי טעם, רק לא לשתות משהו שנקרא מקולקל.
האם זה שונה בין יין לבן, לאדום?

שאלה שלישית: אם אני עושה חמין עם מעט שומן בקר, ורק שומן, ללא בשר בקר, האם זה יתן אותו טעם כמו ששמים בשר בקר?

תודה.
 
תשובות

1. שני המסננים שונים:
מסננת אידוי מגיע עם סיר אידוי, יש התאמה ביניהם והאדים לא בורחים מכל הכיוונים וחלקם "גם" מאדים את התבשיל.
מסננת נירוסטה היא מסננת לכל דבר, רשת שאמורה להותיר את חומר הגלם במסננת ואת הנוזל להגיר.

2. לא מבין למה יין שטעמו נורא אבל הוא לא "מקולקל" ישמש למשהו מלבד לשפוך לכיור או לזרוק לפח. בד"כ 4 ימים עד שבוע. יין לבן קצת יותר רגיש מאדום. כמובן שמדובר על אחסנה בקירור.

3. לשומן טעם אחד, לבשר טעם שני, לעצם טעם שלישי. לצערי בשבועיים האחרונים אין למצוא עצם במחוזותי! אני מניח שמדובר על מצב שזה מה שיש בבית ואת לא רוצה או יכולה לצאת...אז באין ציפור שיר, גם הת_ת זמיר
 

nikki7

New member
חחחח. וכן, ניסיתי להסתפק במועט ומה שיש. תודה! חג שמייח

 
למעלה