3 שאלות על אורז

3 שאלות על אורז

האם אורז יכול להיחשב מוצר בריאות עבור צמחונים/טבעונים? האם ככזה יש לו יתרון על תחליפים כגון כוסמת, בורגול ודומיהם? האם אורז פרסי אותנטי (בהנחה שאפשר היה להשיג כזה) עדיף על אורז ממקור אחר? תודה!
 

doronimous

New member
עד כמה שאני מבין (לא הרבה)

אורז בריא מאוד,מזין וטעים לכל אחד אורז מלא ואורגני עדיף כמובן על לבן ותעשייתי. פרסי, הודי, סיני או אוזבקי - לא חושב שזה משנה הרבה. יש אגב המון זנים של אורז
 

tombenarye1234

New member
אורז=דגן

שילוב של דגן מלא עם קטניה מביא חלבון מלא...כך שאורז זה סוג של מוצר בריאותי...
 

menl

New member
יש דגנים הרבה יותר מוצלחים

אך, אם כבר אז אורז מלא ורצוי אורגני. לא נראה לי שלפרסי יש יתרון תזונתי. עדיפים: קינואה, דוחן, אמרנט ואף כוסמת. בורגול אינו באותה דרגה של דגנים אלו, ודומה באיכותו לאורז מלא. בברכה, מנשה
 

falling leaves

New member
בורגול זו חיטה טחונה...הוא בריא

מאוד מאוד מאוד. (איזבל, שוב מנסה להידחף
)
 

falling leaves

New member
לא מדויק...

זה תלוי בטחינה - בורגול הוא יותר גרוס, והוא גם קלוי, לדעתי, וקמח הוא תהליך שונה לחלוין...נראה לי...
 

menl

New member
לא מדויק...

בורגול הוא בעצם חיטה שבורה (לא טחונה) והוא אינו קלוי. בורגול רגיל אינו מחיטה מלאה ולכן אינו להיט תזונתי. יש בורגול דק ובורגול עבה. אין לכך קשר לסוג החיטה. לסיכום: עדיף בורגול מחיטה מלאה. דרך אגב, עדיף גם קוסקוס (סולת) מחיטה מלאה. בברכה, מנשה
 

munge88

New member
הייתה עכשיו תוכנית שלמה על אורז

בערוץ 10, מדריך הבישול או משהו כזה, אולי יש לזה שידור חוזר..
 

dharmax

New member
אורז לבן...

- אם כבר אורז לבן, אז רצוי בשמתי. הוא עשיר יותר מבחינה תזונתית. והוא גם מאוד טעים. ובשמתי מלא, הוא מהבריאים ביותר, אבל לא הכי טעים. ברכות
 
למעלה