2 שאלות

2 שאלות

1.אם אפשר לסכם פעם אחת ולתמיד האם ה R מתוקנן יכול לעלות/לרדת /לא להשתנות ובאיזה מקרים כנ"ל לגבי ה R בריבוע שלדעתי הוא יכול רק לעלות או להשאר קבוע וכמובן מה המשמעות של כל שינוי 2.איך אני קובע אם אומד הוא לינארי? תודה מראש.

YuviDeus

New member
תשובה אחת

1. נראה לי שאלה שכדאי לשאול את רוזנואסר... 2. לפי השיפוע של Y. אם זה במעלה כלשהי אז זה לא ליניארי...

susu888

New member
תראה..

לגבי R מתוקנן אני בניגוד לדעת חבריי המלומדים חושב ש-ה-R המתוקנן אין לו שום קשר למשתנה רלוונטי או לא , R מתוקנן הוא פשוט פרמטר שממנו אתה לומד האם להוסיף משתנים או לא. לרוב במבחנים נותנים לך השוואה ואומרים לך האם ה-R מתוקנן גדול או קטן בין מודלים אבל העניין שלרוב אין לך מספיק מידע לכך, ה-R המתוקנן הוא אינו בר השוואה ל-R הרגיל לכן הן קרוטקין והן שרה אמרו שלא ניתן ל"דרג" או לדעת מי גדול ממה ללא אינפורמציה ברורה או לפי ההשפעות איזו השפעה חזקה יותר דרגות החופש או מקדם ההסבר. זה שתי פעולות מנוגדות אחת לשנייה. לגבי שאלה שנייה

susu888

New member
לגבי R בריבוע

זה מאד פשוט ברגע שיש לך משתנה רלוונטי (מסביר נוסף) ואתה מוסיף אותו למודל ההסבר יגדל כלומר ה-R^2 יגדל. ברגע שהוא לא רלוונטי ואתה מוסיף אותו, הוא פשוט מיותר ולכן ה-R^2 ישאר אותו דבר. אותו הסקה תעשה כאשר אתה משמיט משתנה. לגבי אומד לינארי---> בכיתה הביאו לנו המון דוגמאות של מודלים ואנו עשינו עליהם טרנספורמציה והפכנו אותם ממודל לא לינארי למודל לינארי. מודל לינארי הוא מודל שהוא לא בריבוע , הוא לא 1 חלקי X , הוא לא בחזקה וכדו' אני פשוט למה התכוונת בשאלה... וכאן נעשה טרנספורמציה.

tuna234

New member
זאת טעות של ז'ק שהR המתוקנן ישאר ללא שינוי

כשאתה מוסיף משתנה מסביר לא רלוונטי- כי יש שינוי ב-N-K וגם יש שינוי בשונויות ואז ESS משתנה וכשאתה משמיט משתנה רלוונטי R מתוקנן לא בהכרח יורד כי ESS גדל וגם N-K גדל ואז יכול להיות שהוא יגדל גם אני לומד מאלטמן בקטע הזה.

למעלה