2 שאלות בקשר לברצלונה וספרד

אתי@

New member
2 שאלות בקשר לברצלונה וספרד../images/Emo140.gif

מלון ברובע הגוטי ("ריאלטו" ליתר דיוק) זה טוב? כלומר, המיקום נוח לתיירים?
מהן אפשרויות הלינה בצפון ספרד (לא בברצלונה)? מה ההבדלים בין האפשרויות במחיר ובתנאים? אנא תתיחסו אלי כבורה בתחום
למשל, מה ההבדל בין B&B לבין מוטל? וכו'...

shapira meir

New member
קטלוניה ובתי מלון

בארי גוטיק הוא המרכז שבמרכז, רק לחלק הדרומי שלו יש שם לא טוב (גנבים, כייסים וכו) אינני יודע ספציפית היכן המלון שנקבת בשמו, אבל אם הוא צפונה מהקתדרללה או לפחות צפונה מככר העיריה העתיק, זה בסדר. ההבדל בלינה בין ברצלונה העיר לבין עיירות תיירותיות באיזור קוסטה בראווה למשל הוא גדול מאוד, השאלה אם המשקל נוטה לרוב הטיול בברצלונה העיר אזי יש מקום לחשוב על מלון בעיר, אבל אם מתוך שבוע רק יומיים בעיר, צריך לשקול טיול בעיר ביום ההגעה וביום היציאה ואז הלינות מחוץ לעיר והטיולים לא מחייבים היתקעות בפקקים העירוניים יום יום בכניסה וביציאה. יש בהחלט גם לשקול דילים ובחלק מהדיל לצאת לסיור פרטי וכך לשלב גם אירגון ע"י חברה וגם את הרצונות שלך. לשאלה מה ההבדל בין b&b לבין מוטל, התשובה היא שאין קשר. נושא המלונאות הוא מורכב ביותר והקודים במלונאות נראים כמו שפה זרה ומוזרה למי שלא מכיר, לכן אתמקד בשאלה. b&b הוא סוג של אירוח: RO אירוח ללא כלכלה B&B אירוח של לינה וארוחת בוקר (בד אנד ברקפסט) ולארוחת הבוקר יש 8 סוגים HB (האף-בורד) חצי פנסיון, משמע לינה וארוחות בוקר וערב. FB (פול בורד) פנסיון מלא, לינה וארוחות בוקר צהרים וערב. מוטל הוא סוג של מלון והתשובה היא הרצאה במלונאות, אבל אנסה בקיצור: מלון מסחרי= עיקרו לינה עם/בלי כלכלה בעיקר לאנשי עסקים, מיקומו לרוב במרכז העיר מלון נופש= מלון החייב להמציא לאורחיו סוגי עיסוקים ובידור , מיקומו לרוב מחוץ לעיר באיזורים תיירותיים, לחוף הים וכדומה מלון דירות= מיועד לאיכסון לתקופות ארוכות יותר ובעיקר למשפחות. מצב ביניים הוא מלון דירות חדר, המשמש במקום מלון נופש למשפחות. מלון דירות לעסקים= מלון סוויטות שלשם יכולים אנשי עסקים לזמן ישיבות קטנות, כולל ציוד מתקדם לחיבור לאינטרנט לווין וכו מלון דירות משותף= כולל דירות שאנשים קנו אותן לזמן קצוב בשנה, משמע, יש מספר אנשים השותפים לכל דירה מלון מעבר= משרת בעיקר נוסעים בשדות תעופה, תחנות רכבת,נמלים, זמני האיכסון הם קצרים ביותר, בין טיסות וכו, כולל צוותי העבודה של האתר הסמוך מוטל= היורש הישיר של הפונדק העתיק, לרוב מלון משפחתי קטן לעוברי אורח, בעיקר בצמתי דרכים ראשיות, אבל היום הם נמצאים גם בפרברים ובערים מלון כנסים= מקום בו יכולים להתנהל כנסים גדולים ומוכנים לקלוט כמויות גדולות של אנשים לעיתיק רובם אינם דיירי המלון אלא באו רק לכנס ולכן הם מצויידים באולמות גדולים על כל הציוד המשתמע להרצאות וכו פנסיון= מלון משפחתי קטן מאוד מוגבל בחדרים,אוירה משפחתית, לפעמים יש אפילו קלינטורה קבועה בית הבראה= מבנים גדולים,עממיים, הלינה על בסיס עיסקה, עד חמש ארוחות ביום, לרוב שייך לגוף גדול כפר נופש= מלון בסגנון כפרי פשוט וזרוק כביכול הוספיס= אכסניה צנועה ביותר המיועדת לעולי רגל אכסניית נוער= אכסניה זולה ופשוטה לגמרי ומיועדת למי שאיננו יכול להוציא ממון רב על לינה, בתחילה היה מיועד לנוער מטייל, וכלל לינה ומקלחת בלבד בחדרים עם לינה במיטות על קומות, היום ישנן אכסניות מודרניות ומגוררים בהם אנשים מרבדים שונים. חניון= שטח מיוחד לחניה של קרונועים או להקמת אוהלים, עם שירותים ומקלחות חדר= מחיר הלינה הנמוך ביותר, ללינה בחדר בבית פרטי, לפעמים כולל ארוחת בוקר. לא מאמין שהצלחתי לדחוס הרצאה שלמה לעמוד אחד. טיול נעים שפירא

אתי@

New member
WOW תודה רבה על התשובה ../images/Emo47.gif

(ראוי להיכנס לקישורי הפורום, לא?
) עכשיו שאני יודעת את ההבדלים, האם תוכל לומר לי באיזה סוגי ארוח בצפון כדאי ללון (מחוץ לברצלונה)
המון תודה וערב נעים
אתי

shapira meir

New member
בתי מלון בקוסטה בראווה

לא עשיתי בדיקה אם יש בעיירות הנופש גם חדרים ופנסיונים, אני מאמין שכן, אבל נראה לי שהטוב ביותר הוא מלון רגיל שהוא גם לא יקר (בחורף בברצלונה חדר במלון 100-120 אירו ובקוסטה בראווה 30) כולל ארוחת בוקר. ואז יש גם תירוץ לצאת בערב להיות בין אנשים ולאכול ממאכלי המקום, וביום מטיילים באיזור ראיתי את השאלה על דרום ספרד, לא יכול לעזור, כיוון שהתמחיתי רק במחוז קטלוניה טיול נעים

אתי@

New member
תודה רבה, תוכל להסביר לי איפה בדיוק

קוסטה ברווה? האם זה קטלוניה, כלומר סביבות ברצלונה?

אתי@

New member
וגם- למה התכוונת כשכתבת "עיירות

נופש"? הערים בצפון לאורך החוף נחשבות עיירות נופש?

shapira meir

New member
קוסטה בראווה

מברצלונה צפונה עד לגבול הצרפתי חוף ארוך. החוף מחולק לשתי גזרות כלליות, כאשר הגיזרה הצפונית נקראת קוסטה בראווה (החוף הפראי). לא כל הערים/עיירות הן עיירות נופש, יש ערים רגילות ויש עיירות נופש לאורך החוף.

אתי@

New member
ועוד שאלה בבקשה...../images/Emo140.gif

הטיול עדיין לא סגור מבחינתינו, עדיין מתלבטים בין דרום ספרד לצפון ספרד. בהנחה שנחליט לטייל בדרום - האם עדיף להזמין מלון במלגה לכל הימים, או לישון בכל לילה במקום אחר בדרום? מהם המחירים ללינה בדרום ספרד? וגם - מאיפה יותר כדאי להזמין רכב - מכאן או משם?
תודה רבה מראש
אתי

דניאלה1311

Active member
מנהל
דרום ספרד אפשר לטייל ממלגה לכל כיוון במקום ללון כל לילה במקום אחר המרחק לסיוויליה הוא כ-200 ק"מ לכל כיוון לקורדובה 170 ק"מ לכל כיוון ולגרנדה 130 ק"מ לכל כיוון. מצד שני אפשר לטייל ולהתקדם ללון בגרנדה משם למלגה וללון יותר קרוב לצומת שבין קורדובה וסוויליה שלדעתי הכי שווה מכל הערים בדרום. אני בכלל בעד דרום ספרד יותר מאשר הצפון. אבל הכל ענין של טעם. לגבי רכב, מצאתי שתמיד עדיף מכאן מאשר שם.

אתי@

New member
תודה על התשובה, את יכולה לתת לי

הערכה של מחירי חדרים בדרום?

דניאלה1311

Active member
מנהל
לצערי לא שמרתי לעצמי מידע זה מה שאני יכולה לומר לך שבסיווילה קבלתי מלשכת התיירות המקומית מפת העיר עם סימונים של בתי המלון, לקחתי אזור שבו היו מרוכזים כמה בתי מלון והלכתי מאחד לשני לבדוק חדרים ומחירים וכך מצאנו מלון מקסים במחיר מאד סביר אבל ממש לא זוכרת כמה שלמנו.

אתי@

New member
דניאלה ../images/Emo51.gif למעשה (ובכנות)

ההתלבטות נובעת מהשיקול הוא הכלכלי! ההתלבטות היא בין שבוע בדרום ספרד או 12 יום בצפון ספרד. לכן אני מנסה לברר את טווח המחירים כדי שאוכל להחליט. אז אם יש מישהו שיודע ויכול לעזור...

למעלה