2 בטטות גדולות...רעיונות???

יעל י

New member
2 בטטות גדולות...רעיונות???

משהו קל ולא מסובך רצוי שכבר נוסה וקצר מחמאות לא משנה אם מתוק או מלוח (ולא רק לתנור עם תבלינים-זה היה בשישי שבת) תודה
 

ווין תו

New member
בטטות אפויות על מלח גס וטחינה

4 בטטות מוארכות חצי ק"ג מלח גס טחינה גולמית שמן זית מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר. מפזרים את המלח בתבנית אפייה, מניחים את הבטטות בתבנית ואופים 40 דקות. חוצים את הבטטות לאורכן (לא עד הסוף), מכניסים לכל בטטה כפית טחינה, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים. חיים כהן
 

ווין תו

New member
בטטות מוקרמות בגבינת עיזים

500 גר' בטטות מקולפות פרוסות 1 חבילת פרומעז 3 שיני שום כתושות 2 כפות טימין טרי קצוץ 1/4 כןוס שמן זית 1/4 כוס מים מלח פלפל גרוס לסדר את הבטטות בתבנית. לערבב את השמן והמים ולצקת על הבטטות. לאפות בתנור 200 מעלות כ- 40 דק' עד שהבטטות רכות. מתבלים את הבטטות במלח, פלפל ושום. פורסים את הגבינה ומסדרים על הבטטות. מפזרים את הטימין ומקרימים בתנור. נרשם ע"י ווין תו
 
את יכולה להכין פירה או מרק קרמי

לפירה, תבשלי עד לריכוך, תמעכי ותוסיפי חמאה, חלב או שמנת מתוקה ותיבול לטעמך. למרק, תבשלי, שימי את הבטטות בבלנדר עם קצת מי בישול וחלב חם ותתבלי לטעמך. תחזירי לסיר ותחממי. כדאי להגיש עם גרעיני דלעת קלויים על מחבת יבשה או עירית קצוצה. אם רוצים להתפרע אפשר להוסיף שמנת מתוקה במקום חלק מהחלב או במקומו. מרק קרמי קל וטעים.
 
ועוד רעיון, רוטב לפסטה

שמאד אוהבים אצלי. לבשל את הבטטות עד לריכוך. לסנן ולמעוך. לטגן בסיר קטן בצל ו-2 שיני שום כתוש בחמאה עד להזהבה. להוסיף את הבטטות , לתבל במלח ים, פלפל שחור טחון טרי, מעט אגוז מוסקט ומעט כורכום. להוסיף 2 שמנת מתוקה לבישול ולבשל עוד מס' דקות עד להסמכה. אני מגישה את הרוטב הזה עם פטוצ'יני.
 

adidushim

New member
אם הבטטות בעיקר ארוכות ....

לחתוך לאורכן(להשאיר בקליפתן), לחמם מראש תנור ל 180 מ"צ, לתבל את הבטטות ב:שמן זית,מלח,פלפל גרוס,קינמון,אגוז מוסקט..-כל אלו ע"פ טעמך האישי,ולהכניס לתנור (בערך לשעה),להוציא ולתקוע ענפי רוזמרין בבשר הבטטות. להכניס שוב לתנור ולאפות עד לריכוך הבטטות.
 

adidushim

New member
נכון!

אז יש לזה המשך
... מוציאים את הבטטות מהתנור,ושולפים החוצה את הרוזמרין. מקלפים בעדינות את הקליפה (היא יוצאת בקלות רבה!) ומועכים בקערה נפרדת. מוסיפים חמאה וכף טימין טרי ומתקנים תיבול. וזה קוצר תשבוחות...
 

adidushim

New member
טעים טעים . הכנתי אותו מלא פעמים

עד שכבר יצא מהחורים. שכחתי להוסיף שגם עם שמן זית בלבד יוצא אחלה פירה.
 
בטטה מוקרמת קלי קלות

2 בטטות 2 בצלים חתוכים לקוביות 1/2 קופסא פטריות 2 כפיות מלאות אבקת מרק זהב שאריות של גבינות (מלוחה+צהובה מגוררות בערך 50 גר' כל גבינה) 1 קופסא שמנת לבישול, או מתוקה לטגן אך הבצל עד שמתרכך (לא להזהיב עד שמתרכך)להוסיף את הפטריות לטגן עוד 1-2 דק', לחתוך את הבטטות עם מנדולינה או חתיכות דקות מאוד עגולות להפריד בין החתיכות כדי התבלינים או הגבינות יחדרו להסיף את הבצל עם הפטריות על תבנית לצקת מעל את השמנת ולאפות 40 דק' חום בינוני.
 

PSI

New member
אולי לביבות בטטה?

מבשלים את הבטטות עד לריכוך מלא.מסננים,מועכים ונותנים לזה קצת להתקרר. מוסיפים לעיסה: (2 בטטות) 1/2 כוס קמח תופח 2 כפיות רוטב סויה מלח ופלפל צרים לביבות מהעיסה ומטגנים בחמאה. לרוטב: 1 גביע שמנת חמוצה 3/4 כפית מיונז מעט מיץ לימון עירית קצוצה מלח,פלפל מקור-"אורנה ואלה"
 

אהובה.א

New member
בטטה אפויה

פשוט וקל הכנה. חותכים את הבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים על תבנית אפיה. חותכים חמאה (למי ששומר כשרות - מחמאה לא פחות טובה) לריבועים גדולים ומניחים על הבטטות . אופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 3/4 שעה. לא להוסיף שום תבלין כי זה פוגם במרקם ובטעם של החמאה.
 
למעלה