2 שאלות נוספת על קלייה

TheLittlePrince

New member
2 שאלות נוספת על קלייה

1. כשב sweet maria בהערות על זן של קפה ממליצים על קלייה של city, city+ הם מכוונים לשימוש של אותה קלייה לאספרסו ? 2. אחרי הקלייה אנחנו מחכים כיומיים או יותר (או פחות) עד לשתיית הקפה. האם הזמן הזה שונה עבור רמות קלייה שונות ? ז"א, האם קפה קלוי FC 'מבשיל' למשל יותר מהר מ city ? או שאין קשר בכלל ? שוב תודה
 

knappertsbusch

New member
2 תשובות

1. בדרך כלל ההמלצות הן בשימוש חד-זני. שים לב, לא פעם ולא פעמיים הוא ממליץ על דרגות שונות, בהתאם לטעם או למטרה: אספרסו/פילטר. 2. מהניסיון שלי, קפה "מבשיל" (אם נקרא לזה כך) מהר יותר ככל שהוא קלוי בהיר יותר, לפחות בזנים שניסיתי.
 

dpascal2

New member
איך אתה נותן לקפה ל"הבשיל"

באותם 3 ימים שבסופם הוא מגיע לשיאו ? אטוּם או דווקא מאוורר ?
 

knappertsbusch

New member
מכיוון שאצלי הקפה מתחסל ב-10 ימים

הרי שהוא פשוט נשאר במיכל המטחנה של דלונגי. אני מניח שדי מאוורר שם, בטח שלא אטום.
 

TheLittlePrince

New member
בזנים עליהם קראתי לא ראיתי הבחנה

באופן השימוש. ראיתי שלעיתים הוא נותן טווח רחב של סיטי עד פול סיטי פלוס. פשוט נמאס לי קצת מניסויים והייתי רוצה להיות יותר ממוקד לגבי רמת קלייה עבור זן עבור שימוש. אולי נארגן פה איזה טבלת המלצות ?
 
למעלה