151831: המשך פריקה:

מצב
הנושא נעול.

והנה לוח המכוונים שבתוך הקטרים. לצערי הרב, זו התוצאה האופטימלית שניתן היה להשיג. השמש הרגה לי את החלק הימני של התמונה ואם יש פה מישהו שיודע לתקן את צד ימין ולהכהות אותו בפוטושופ: הוא מוזמן לעשות כן, כי זו תמונה מאוד חשובה.

151844:

והנה לוח המכוונים שבתוך הקטרים. לצערי הרב, זו התוצאה האופטימלית שניתן היה להשיג. השמש הרגה לי את החלק הימני של התמונה ואם יש פה מישהו שיודע לתקן את צד ימין ולהכהות אותו בפוטושופ: הוא מוזמן לעשות כן, כי זו תמונה מאוד חשובה.
151844:
לוח היצרן של קטר מס' 762:

151849:

151849:
לוח היצרן של קטר מס' 763:

מעניין לציין שדילגו על מס' 2124 !!!

151849:
לוח היצרן של קטר מס' 763:
מעניין לציין שדילגו על מס' 2124 !!!
ההסבר שקיבלתי באופן אישי מספרד הוא שקטר שמס' היצרן שלו הינו 2124 הוא קטר שיוצר לארה"ב או למצריים. חבל כי זה שובר את הרצף. קטר מס' 760 = מס' יצרן 2122 קטר מס' 761 = מס' יצרן 2123 קטר מס' 762 = מס' יצרן 2125 קטר מס' 763 = מס' יצרן 2126 אני הזמנתי מהחבר שאיתו אני בקשרים טובים ושהוא אחד ממנהליה הבכירים של "אלסטום" את חוברת כל מספרי היצרן שלהם ממס' 1 ועד היום. כך אקבל תמונה ברורה יותר על היצור של "אלסטום".

לקראת הנחת 762: 151851:

לקראת הנחת 762: 151851:

151853:

151853:

151856: על אדמת ארץ הקודש:

אחות חדשה מגיעה אלינו. (קטר באנגלית זה נקבה וחובבים רציניים ביותר מכנים בעולם המודרני כל קטר בשם: OUR SISTER אז זה לידיעה כללית). וזו תמונה אחרונה להיום. לילה טוב לכל החברים הדו-מפרקיים שכאן !!!

Shadocan

New member
אתה יכול לפרסם תמונות מתוך הקטר?

אחות חדשה מגיעה אלינו. (קטר באנגלית זה נקבה וחובבים רציניים ביותר מכנים בעולם המודרני כל קטר בשם: OUR SISTER אז זה לידיעה כללית). וזו תמונה אחרונה להיום. לילה טוב לכל החברים הדו-מפרקיים שכאן !!!
אתה יכול לפרסם תמונות מתוך הקטר?
זה מותר? יש לך תמונות?

A r i e T

New member
מכוונים=מחוונים

מכוונים=מחוונים
התמונות מרשימות, כרגיל
מהו הDistributor? מה עושה שסתום מחליף מצב נוסעים\מטען?

fireman

New member
השערתי לגבי מצב נוסעים\מטען

מכוונים=מחוונים
התמונות מרשימות, כרגיל
השערתי לגבי מצב נוסעים\מטען
לדעתי מדובר בשסתום שמאפשר הפעלה מרחוק של הקטר באמצעות תא ניהוג (דבר שלא קיים ברכבת מטען)

חלקי מערכת הבילום בקטר

מכוונים=מחוונים
התמונות מרשימות, כרגיל
חלקי מערכת הבילום בקטר
האיור שמופיע בתאי הנהג של הקטרים מדגם JT42BW (לפחות מהסדרה השנייה ואילך) מתאר את כל ברזי ושסתומי מערכת הבילום באוויר דחוס (לא מחוונים) על רקע תיאור כללי של הקטר. 'דיסטריביוטר' (אני מניח שהתרגום הנכון לעברית הוא 'מחלק') הוא שסתום משוכלל למדי ששולט על הפעלת הבלמים בקטר. יש שסתום כזה בכל קרון מבולם ברכבת, כלומר בכל הקרונות של רכבת ישראל כיום. הוא ה-'אחראי' להזרמת האוויר הדחוס מ-'קו הבלם' אל 'המיכל הראשי' וממנו אל גלילי הבלמים עצמם. הסבר מצוין על איך מערכות בילום עם אוויר דחוס עובדות מופיע באחד ממאמרי האתר המרתק Railway Technical Web Pages. באתר יש גם הסברים מתקדמים על מערכות דומות אחרות. דרישות הבלימה של רכבת משתנות בהתאם למאפייני הנסיעה שלה, ולכן רכבות נוסעים מהירות דורשות ביצועים שונים של מערכת הבלימה מרכבות משא איטיות וכבדות. מכיוון שקרונות נוסעים משולבים גם הם לעיתים ברכבות משא (לצורך העברה למוסכים וכיו"ב), מותקנים בהם, בקרונות המשא ובקטרים אותם 'מחליפי מצב'.

דיסטריביוטור = מפלג בעברית.

חלקי מערכת הבילום בקטר
האיור שמופיע בתאי הנהג של הקטרים מדגם JT42BW (לפחות מהסדרה השנייה ואילך) מתאר את כל ברזי ושסתומי מערכת הבילום באוויר דחוס (לא מחוונים) על רקע תיאור כללי של הקטר. 'דיסטריביוטר' (אני מניח שהתרגום הנכון לעברית הוא 'מחלק') הוא שסתום משוכלל למדי ששולט על הפעלת הבלמים בקטר. יש שסתום כזה בכל קרון מבולם ברכבת, כלומר בכל הקרונות של רכבת ישראל כיום. הוא ה-'אחראי' להזרמת האוויר הדחוס מ-'קו הבלם' אל 'המיכל הראשי' וממנו אל גלילי הבלמים עצמם. הסבר מצוין על איך מערכות בילום עם אוויר דחוס עובדות מופיע באחד ממאמרי האתר המרתק Railway Technical Web Pages. באתר יש גם הסברים מתקדמים על מערכות דומות אחרות. דרישות הבלימה של רכבת משתנות בהתאם למאפייני הנסיעה שלה, ולכן רכבות נוסעים מהירות דורשות ביצועים שונים של מערכת הבלימה מרכבות משא איטיות וכבדות. מכיוון שקרונות נוסעים משולבים גם הם לעיתים ברכבות משא (לצורך העברה למוסכים וכיו"ב), מותקנים בהם, בקרונות המשא ובקטרים אותם 'מחליפי מצב'.
דיסטריביוטור = מפלג בעברית.

go around

New member
שאלה

שאלה
האם הקטרים עוזבים את הנמל בנסיעה עצמית? או נגררים על המסילה או בדרך אחרת?

yblumann

New member
Photoshop

Photoshop
Evyatar, The filesize here is less than 250kb; if you send me a large [700kb] file photo size 800*600, I will do it for you. regards Yoram

תודה רבה. אני אשלח לך את התמונה

Photoshop
Evyatar, The filesize here is less than 250kb; if you send me a large [700kb] file photo size 800*600, I will do it for you. regards Yoram
תודה רבה. אני אשלח לך את התמונה
יותר מאוחר בקובץ גדול יותר מ- 700 קילובייט לתיקון. אני מודה לך מאוד. זה יסייע לי ולנו מאוד. יום טוב יורם יקר ! שלך, הדוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה