15 אלף ישראלי סובלים מהפרעות אכילה

החנון

New member
15 אלף ישראלי סובלים מהפרעות אכילה

http://images.maariv.co.il/cache/ART123622.html 15 אלף ישראלים סובלים מהפרעות אכילה קשות ======================================= מאת גולן יוסיפון אנורקסיה * בולמיה * אכילה אובססיבית -------------------------------------------- כ-15 אלף ישראלים בגילאים 11-20 סובלים מהפרעות אכילה קשות, הכוללות אנורקסיה, בולמיה ואכילה אובססיבית. נתונים מדאיגים אלה הוצגו אתמול בכנס בינלאומי, ראשון מסוגו בישראל, שנערך באוניברסיטה העברית בירושלים. נתונים עולמיים מראים, כי יותר מ-90% מהסובלים מהפרעות אכילה הן נשים. הגיל הממוצע של החולים באנורקסיה נע בין 11 ל-16, בעוד שהגיל הממוצע של חולי הבולמיה נע בין 18 ל-22. ידוע כי למעלה מ-50 אחוז מבני העשרה סובלים מהפרעות אכילה במהלך שנות ההתבגרות. ``הדרישות החברתיות יכולות לדרדר את הנערות מדיאטה רגילה לאנורקסיה``, מזהירים המומחים. פרופ` אליוט בארי, מהמחלקה למטבוליזם ותזונת האדם של האוניברסיטה העברית ובית החולים הדסה, מסר כי ``שיעור הנערות בישראל הסובלות מהפרעות אכילה נמצא בעלייה, והטיפול בהן אינו מפותח בהשוואה למדינות צפון אמריקה``. לאור זאת קרא פרופ` בארי להקמת איגוד ישראלי רב תחומי לטיפול בהפרעות אכילה ובעיות משקל. האיגוד יכלול רופאים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים ותזונאים.

t@gel

New member
תקראו - אסור לפספס H-)

תודה גילוש... אוהבת הכי הכי, אני

החנון

New member
גם אני! ונ.ב.:

אל תתביישי להרים שפופ, או לפחות לשלוח הודעת SMS מתי שרק בא לך. אם טוב לך, אם רע לך, אם את חייבת לשתף מישהו במשהו שקרה, או אם לא, אם הנטל כבד ואת רוצה לחלוק אותו עם אחרים כך שהמשקל על כל אחד ייקל, וגם אם מדובר בדברים נטולי ערך לכאורה. תזכרי: את לא תוכלי להקל על אחרים, אם לא תתני לאחרים גם להקל עלייך. אני אמנם לא מבטיח שזה יעזור, אבל זה בטח לא יזיק. ובכל מקרה, אני נושא תפילה להצלחתך. מהמעריץ ;-)

וואו, זה המון

כמות ממש אדירה יחסית לגודל המדינה שלנו. צריך להתחיל להעלות את זה למודעות, זו גם בעיה חברתית.. מה עושים?? טוב, זהו. אז בבקשה, כולם שם בחוץ, נא להתחיל להזהר ולשמור על עצמכם!! ניב

למעלה