12 נראה יותר טוב ליום ראשון בצורה

פדי

New member
12 נראה יותר טוב ליום ראשון בצורה

משמעותית.איך שתחזית לטווח כל כך קרוב משתנה אפילו... יש מצב שזה ידפוק את ה"שלג הגדול" של רביעי...

yariv71

New member
אני דווקא מריח הקצנה למערכת השניה

פדי

New member
אני רואה התמתנות... סתכל על שלישי

בוקר... זה פשוט שהמודל עדיין לא יכול להיות סגור על מיקום השקע במאות קילומטרים... 300 ק"מ צפונה והפסדנו, 300 ק"מ דרומה הרווחנו, 1000 ק"מ דרומה - גם הפסדנו....

פדי

New member
אם בעדכון אחד, של 80 שעות בערך

משתנה מיקום האפיק (הפעם לטובתינו), זה יכול לשחק גם לרעתינו ב80-100 שעות הבאות...

התמתנות אדירה לצפון....

עפ"י עדכון 12Z המון גשם בחוף המרכזי והדרומי, המון שלג בהרי המרכז ובצפון הרבה פחות, גם שלג מגבהים יותר גבוהים. כרגע נראה שהרום התמתן בצורה משמעותית והאפיק הדרים יותר מדי, דבר נוסף הוא שקע בקרקע מדרום לקפריסין, מה שלא טוב בכלל לצפון!

מאט 2

New member
בתכלס ההדרמה המאסיבית הזו

פוגעת גם באזורים הצפוניים יותר של המרכז, בערך מת"א צפונה.. כל הגשם באזור אשדוד אשקלון, ממש לא טוב כל השקעים הדרומיים האלו.

1אברהם

New member
אני לא מבין על מה הבכי

המפה הזו נראית פיצוץ. אז אולי יש התחממות קטנה בקרקע ולא יהיה שלג בירושלים אבל זה יגביר את כמות המשקעים .

yariv71

New member
ברור לי שלמודלים קשה להעריך...

את מיקומה המדוייק של התעמקות האפיק, אבל העובדה שזברה אחר זברה ניראית ההתעמקות הזו בכל עוצמתה (כלומר, כולל האיזותרמה הקלאסית של 30- ב- 500 מ"ב) מאוד מעודדת. אני מניח שבמוצאי שבת, גפ"ס וגם האחרים כבר יתחילו להתכנס לגבי מיקום ועיתוי המערכת.

שי אגם

New member
סיכום-המערכת מדרימה מעט ונחלשת...

המערכת (של שלישי רביעי) מדרימה ב-100-150 ק"מ אז נחלשת מעט. לפי דעתי צפוייה עוד התמתנות בעידכונים הבאים...

yariv71

New member
אני קורא את גפ"ס בטופ-קארטן (בפנים)

קישור
יש גם מקורות אחרים, מפורטים ואינטראקטיביים כמו Ready שם אפשר לקבל כמעט כל פרמטר שתרצה במפות לפי בקשתך (אם כי דורש קצת יותר התמצאות בחומר).

למעלה