Lhuna3
Well-known member
אכן שתיהן איומות ומרגיזות בפרק ההוא.עוד על הפרק - וואו ג'ואן הייתה נוראית שהיא באה איתו לאירוע הזה שכל כך חשוב לו כשהיא יודעת שהיא תבקר את האישה הזאת.
ואז היא עוד מזמינה את מורגן!?! כאילו נכון שטכנית האישה אמרה לה להזמין את מורגן, אבל היא יכלה לדעת שזה דבר נוראי לעשות כי מורגן תהיה נוראית.
כשמורגן שמה את המגפיים שלה על העריסה של התינוקת אני רציתי להרביץ לה.
חחח כנראה. לא חשבתי על זה אבל היא באמת נעלמה.אגב, אני די בטוח שהבת שלהם ברחה מהבית כי אנחנו אף פעם לא רואים אותה.
לא יודעת... להיוולד לתוך זה בלי שזה יגיד לך שום דבר, זה דבר אחד, אבל לזייף שזה אומר לך משהו בשביל להתגייר, ירגיש לה (אני מניחה) כמו להונות את נואה, שזה חשוב לו באמת.והיה נחמד שהיא אמרה לג'ואן שהיא יכולה פשוט לזייף את זה בעניין היהדות. כלומר אני לא אתפלא אם מבחינת אסתר היא בעצמה די מזייפת את זה. כלומר שזה לא אומר לה שום דבר היא פשוט נולדה לזה, כמו רבים.
אממממ... לא, זה לא מרגיש לי דומה בכלל, האמת.אולי תתחברי לזה יותר אם תחשבי על זה כמו החיבור שיש לעדיעם טיילור סוויפט. או החיבור שלי עם באפי. (אני אפילו לא ממש צוחק, אולי זה דומה לזה, אולי לא, אני לא יודע).
אני כן שמתי לב שהוא אמר ט"ו בשבט, ושאין לזה קשר הגיוני במיוחד ל"שינה את הדרך שבה אני מתאבל", אבל פשוט דמיינתי לעצמי שהוא במקרה דיבר בדרשה שלו על אבל בלי קשר לטו בשבט, בכלל לא העלתי בדעתי שזו פשוט טעות והיה אמור להיות ט' באב.וואי ממש לא שמתי לב לזה ואני דווקא זכרתי שדיברתם על זה שיש פישול בפרק הזה אז ניסיתי לשים לב. חשבתי שיהיה משהו לגבי פורים.
אבל תכלס זה נראה לי לא הגיוני ששני רבים יתבלבלו, אבל לא נראה לי מוזר ששני שחקנים יהודים יתבלבלו. הרי המילים האלו לא אומרות להם שום דבר באמת.
זה כמו לטינית בשביל קתולים.
חחח אוי זה באמת קצת מוזר.לא נראה לי שאי פעם ראיתי מישהו שמתחפש להמן הרשע. האם זה דבר שעושים?
אתה מבין שכל פעם שאתה עושה את זה אתה רק מוריד מהאמינות שלך?כמובן שאני יודע. זה לא ברור ממה שכתבתי? (תבדקי)
זה גם אני.ברצינות. אני מעדיף פי אלף את חירטוטי היהדות של הרפורמים האמריקאים מאשר חרטוטי היהדות שיש לדתיים בישראל.
זה תלוי מה זה יהדות בעינייך, ואני חושבת שבעיני רבנים, אפילו רפורמים מאוד מתקדמים כמו נואה, אמונה כנה ואמיתית באלוהים ובקיום מצוותיו, זה חלק מאוד מהותי מהעניין. (אמנם אני לא בטוחה לגבי הרב ההזוי של "אהבה"...)דווקא אני די התחברתי לזה. כי היא מתחברת כבר למסורות השונות כמו שבת ודברים שאומרים ומה ממש צריך עוד מזה.
יהודים זה גם דת אבל גם עם, ואני מחשיבה את עצמי כיהודיה רק במובן של שייכות לעם היהודי, לא במובן של הדת (אין לי דת, אלא אם הארי פוטר נחשב).זה מתחבר למה שאת ו/או לונה כתבתן על כך שמה זה "להרגיש" את היהדות שכתבתי שזה כמו חזרה בתשובה.
אני לחלוטין מגדיר את עצמי כיהודי למרות שאני בכלל לא מאמין בתנ"ך ובהלכותיו. ג'ואן בשלב הזה יכולה להגדיר את עצמה כיהודית באותה מידה.
האם אתה מגדיר את עצמך כמשתייך לדת היהודית? או גם כן רק כיהודי במובן של חלק מהעם הזה?
כי עבור ג'ואן כמי שלא נולדה לעם הזה, זה נראה לי די מוזר להגדיר את עצמה כיהודיה במובן הזה בלי האמונה הדתית.
לגבי ההחלטה של נואה שהוא רוצה להיות עם ג'ואן גם אם היא לא תתגייר - וואו תודה באמת. טוב שזה לקח לך מיליון שנה באמת? אם כי גם יכלתי להבין אם הוא לא היה מקבל את ההחלטה הזאת כי בסדר אני יכול לקבל את זה אם מישהו זה חשוב לו ברמה כזאת. אבל כל הקטע שהוא משך את ג'ואן כל כך הרבה זמן עם זה היה ממש מעצבן.
וממש הייתי מתעצבן אם בסוף הם היו חוזרים להיות יחד רק כי ג'ואן בסוף החליטה כן להתגייר בלי שהוא יגיד שהוא מוכן להיות איתה גם אם היא לא יהודייה. זה פשוט היה גורם לי להיות אנטי נואה.
לא ככה. כי בסוף עונה 1 נתנו לנו לחשוב שהיתה התקדמות לסטטוס אחר (נואה מקבל את ג'ואן גם בלי שהיא מחליטה אם להתגייר).אבל בהמון סדרות העלילות הם שידור חוזר, זה לא משהו ייחדוי בכלל.
לפחות היא לא צריכה לעשות ברית מילה.כן. אלא אם כן יהיו לה ספקות תוך כדי הליך הגיור (שהולך להיות לפחות שנה - אני מניח שאצל הרפורמים הוא לא כל כך נוראי כמו אצלנו, אבל עדיין אולי לא יהיה כיף)
ממש!*הולי שיט הפסיכולוגית של דוקטור אנדי הזויה לחלוטין.