ת'שמעו קטע: המטפלת שלנו מחפשת

מאי26

New member
ת'שמעו קטע: המטפלת שלנו מחפשת

עכשיו עבודה (אגב, זה לא נושא ההודעה, אבל אם מישהי מחפשת מטפלת באזור הרצליה באזור ספטמבר - מומלץ, אפשר לפנות אלי לפרטים). היא סיפרה לנו שאתמול היא הלכה לראיון אצל מישהי שהיא רוצה שתתחיל אצלה באמצע יולי. בתקופה הזו היא עוד תהיה עם עילם, אז תהיתי באיזה גיל הילד של האמא השניה (אין לי התנגדות עקרונית שהוא יהיה עם עוד תינוק, אבל השאלה באיזה גיל כמובן) ואז התברר שמדובר במישהי שנמצאת על סף לידה, כלומר עומדת ללדת בשבוע - שבועיים הקרובים ומחפשת מטפלת להפקיד אצלה את התינוק שיהיה בן שבועיים
. WTF? אני לא מצליחה להבין איך אמא, תהיה וורקוהוליקית ככל שתהיה יכולה לעזוב את התינוק שלה בגיל שבועיים כשהוא בעיצומה של תקופת הגזים והצורך להיות על הידיים כל הזמן? ביזארי לחלוטין...

פ א ב

New member
את בטוחה שהיא מתחילה איתו בגיל הזה?

אולי היא רוצה שהיא תלווה אותה כי יש עוד ילד? זה לא נשמע הגיוני וגם אמא שאני מכירה שחזרה אחרי חודשיים (ובילד השני פיצתה על זה בגדול), לא תכננה את זה מראש. בטח עו"ד עצמאית עם משרד גדול

gmgy

New member
אולי זה תינוק ראשון

ולאמא לעתיד אין מושג מהחיים? אולי יש לה כבר ארבעה ילדים, והיא יודעת איך להתארגן על עצמה? אולי, היא רוצה שיהיה איתה עוד מישהו בבית? סתם, השערות. (אני אעשה הכל כדי לא לכתוב את העבודה הזאת)

7יעלה

New member
תתפלאי , אבל יש כאלה

אולי היא חד הורית שחייבת לעבוד , אולי בעלה לא מרוויח מספיק . אולי היא מנהלת עסק או עצמאית שלא זכאית לחופשת לידה ? " אל תדון אדם עד שתגיע למקומו "

7יעלה

New member
לא תמיד

זה תלוי כמה חודשים עבדה לפני , יש לי חברה שעבדה גם בתור שכירה וגם בתור עצמאית במקביל ועל המשכורות של עבודתה כעצמאית היא לא קבלה כסף.

מאי26

New member
לפי מה שנאמר לי זו אם לילד ראשון.

כמו כן אני הבנתי שהיא רוצה את המטפלת כדי שתשמור על הילד ולא כדי שתלווה אותה.קשה לי להאמין שהסיבה לחיפוש המטפלת היא שאין לה דרך להתפרנס בלי לעבוד, כי אמהות חד הוריות שאין להן דרך להתפרנס בדרך כלל לא לוקחות מטפלת ב-4,000 ש"ח, אלא מכניסות ילדים למשפחתונים שהם זולים יותר. נראה לי יותר שאולי היא לא קולטת מה הולך ליפול עליה אחרי הלידה, אם היא חושבת שאחרי שבועיים היא כבר חושבת שתהיה בשלה ומוכנה לחזור לעבודה ולעזוב את הילד (אגב, אני לא אומרת שמחשבות כאלה לא מתרוצצות בראש בשבועות הראשונים והמסוייטים, אבל כמובן שזה לא מעשי בכלל...).

שמש א

New member
כזו אני אהיה. הקטע הוא שכן אקבל

כשכירה, כי שם שילמתי ביטוח לאומי ולא אקבל ביטוח לאומי, כי לא שילמתי להם כעצמאית (אל דאגה, כחוק).

אבל יש בעיות אחרות, והרבה.

למשל, מה בדבר נאמנות של לקוחות? בזמן האחרון, מטבע הדברים, אני שוברת את הראש לא מעט על העניינים האלה. הלקוחות שלי מרוצים מהעבודה שלי. הם רוצים אותי, ונלחמים לקבל סלוטים מהזמן שלי. אבל הם גם אנשי עסקים, שלא רוצים שהתפוקה שלהם תיפגע בגלל הפסקה בתפוקה שלי. בנוסף, במקרה שלי אני גם המפרנסת העיקרית בבית, מה שאומר שאם אני מאבדת לקוחות, מצבנו הכלכלי מידרדר במידה ניכרת. אני לא בטוחה בכלל שבהתחשב בגורמים האלה, אני אקח חופשת לידה של 12 שבועות, עם כל הכבוד לביטוח לאומי. אני מעריכה את סבלנותם של הלקוחות שלי ב-6 שבועות לכל היותר, ואנסה למשוך את זה גם ל-8, אבל עם כל הצער, קשה לי להאמין שאני אוכל לצאת לחופשה ארוכה יותר.

מנסה לעודד במחשבה שאולי

כעצמאית יש אפשרות לחזרה הדרגתית לעבודה ולא לתפוקה מלאה. ובנוסף, אני חושבת שיש לך גמישות בשעות העבודה (תיאורטית, רק הדד ליין חשוב, לא?) אז אולי זה יכול דווקא להיות יותר מתאים מלחזור ל9 עד 18:00 הרגיל ואולי זה יעבוד טוב. (מקווה של עצבנתי, רק מנסה לחשוב אולי זה כן טוב)

מה פתאום עצבנת? ../images/Emo13.gif

זאת חידת היגיון שאני לא מפסיקה לנסות לפצח בראש שלי כבר כמה חודשים: 1 אבא 1 אמא 1 תינוק 24 שעות ביממה ועכשיו, לכי תדעי איך מסדרים את כל המרכיבים האלה בצורה האופטימלית...

t a l i t u

New member
לא נראה לי הגיוני שהיא מתכננת לעזוב

אותו כבר בגיל שבועיים ייתכן שהיא עצמאית שעובדת מהבית והיא צריכה את המטפלת שתעזור לה במהלך היום. עצוב לי לחשוב שכבר שבועיים אחרי הלידה יש לה משהו שיותר חשוב מהילד שלה (שלא לדבר על ההתאוששות שהיא צריכה לעבור אחרי לידה ראשונה...)

מפנה גם אותך לתגובה שלי -

לא תמיד זה "משהו שיותר חשוב מהילד", והנימה הזאת, בתור מישהי שכנראה תיאלץ לקצר את החופשה שלה - ובהרבה - קצת מכאיבה.

7יעלה

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם חיפושית , לא כל הנשים נשואות לאנשי הייטק ויכולות להרשות לעצמן חופשת לידה , גם אצלנו בעזרת השם כשנצטרך בעלי יהיה זה שייקח חופשת לידה היות ואני עצמאית ולא יכולה לעזוב ואני המפרנסת העיקרית בבית, אז ברור שאוריד הילוך בעבודה אבל לא אוכל להשתמש בחופשת הלידה כי הלקחוחות שלי ימצאו מקום אחר . ושוב , לא שופטים בן אדם עד שמגיעים למצבו .

t a l i t u

New member
מצטערת אם נשמעתי "שופטת", ודרך-אגב

אבא בעיניי שווה ערך לאמא

7יעלה

New member
נכון ! וגם סבתא זה אחלה

אפרופו אבא , אני עדיין נפעמת מהתמונה של shno עם המינשארי והקטנה .....

t a l i t u

New member
אני מסכימה איתך וחייבת לציין שיש

הבדל מאד (מאד) משמעותי בין שבועיים אחרי לידה לבין 6 שבועות אחרי לידה. את יודעת מה, עזבי עכשיו את מה שהתינוק צריך אשה אחרי לידה לא יכולה להחליט מראש שהיא חוזרת לעבוד אחרי שבועיים. לא כולן יולדות וקופצות מהמיטה עם אנרגיה לעבוד הגוף צריך להתאושש, יש התקפת הורמונים, יש לילות ללא שינה, יש תקופת הסתגלות לכולם. אני מאחלת לך שזה יסתדר שלפחות 6 שבועות תוכלי להשאר בבית (דרך אגב, גם בקיבוץ של בעלי "נותנים רק 6 שבועות של חל"ד)

למעלה