תשלום שובר מס הכנסה

juck1

New member
תשלום שובר מס הכנסה

שלום, כשאני ממלא את שובר תשלום המקדמות של מס הכנסה, אני צריך לכתוב את המחזור העסקי בש"ח (מסומן ליד א' על רקע ורוד) האם אני כותב את כל המחזור העיסקי או שאני מוריד מהתקבולים את התשלומים (הוצאות עיסקיות) וכותב את הסכום שיצא? כלומר אם התקבולים הם: 10,000 והוצאות עיסקיות=1,000 ש"ח אז אני כותב במחזור העסקי 9,000? תודה מראש

SOLOMON5

New member
רושם רק תקבול

אם אתה עובד על בסיס מזומן אתה רושם רק מה שקיבלת (ללא מע"מ למשל קיבלת 116 ש"ח מתוך זה יש 16 ש"ח מע"מ אתה רושם רק 100 ש"ח, אם אתה עוסק פטור אתה רושם את כל הסכום שקיבלת מאחר ולא גבית מע"מ) מסכם את מה שקיבלת (בלי מע"מ) וזה המחזור , מכפיל בכמה שרשום לך שם שיהיה בהצלחה

juck1

New member
קודם כל תודה :) אני עוסק מורשה

ואני מבין שההוצאות אינן קשורות לנושא תשלום מס הכנסה. אלא רק התקבולים פחות המע"מ.

חידוד

הכל קשור למס הכנסה גם הוצאות וגם הכנסות
אבל, מקדמות מס הכנסה שמדווחים ומשלמים בפנקס, משלמים לפי המחזור=10 אלף בדוגמא שלך. מס הכנסה בסופו של דבר נקבע לפי הרווח= הכנסות בניכוי הוצאות. ז"א אחרי שיש לך רווח והפסד המורכב מהכנסות בניכוי הוצאות ושהתוצאה היא רווח , ע"פ הרווח תשלם מס הכנסה. במידה ושילמת יותר במהלך השנה כי הרי זה לא מדוייק, במהלך השנה אתה משלם לפי גובה הכנסות, אז תקבל החזר מס+ריבית+הפרשי הצמדה ובמידה ולא שילמת מספיק במהלך השנה, תצטרך להשלים.. לכן עושים בדיקה בדצמבר אם יש צורך להשלים מס בלי קנסות וריביות, יש זמן לשלם עד 1/12 עבור שנת 2011. לשאלתך, מע"מ לא קשור לפנקס מקדמות בכלל. הכנסות כולל מע"מ לחלק 1.16=הכנסות לדיווח בפנקס המקדמות.

SOLOMON5

New member
אל תתבלבל

שאלת לגבי מקדמות מה שרשמתי לך הוא נכון הקבלות פחות המע"מ אתה יכול לחשב פשוט ס"ה קבלות את התאצאה תחלק ב 1.16 מה שיצא לך זה סכום המחזור שעליו אתה צריך לשלם את המקדמה לפי שיעור הניכוי שרשום בפנקס . מה שמעבר לגבי הוצאות זה קשור למשהו אחר לא למקדמות . אם לוחץ לך המקדמות אז תבדוק מול ההוצאות איפה אתה עומד בחבות מס ותדע אם אפשר וכדאי להגיש בקשה להקטנת המקדמות או לא .

למעלה