תשלום קנס בעת התפטרות ממקום העבודה

מצב
הנושא נעול.

א מ י ר ב

New member

שלום רב, בזמן עבודתי עברתי קורסים שונים והתחייבתי על 45000 ש"ח שלא אעזוב את העבודה בשלוש שנים הקרובות. לפני שבוע הודעתי על התפטרותי, ונדרשתי לשלם את הקנס. האם יש באפשרותי לערער על גובה התשלום הנ"ל? האם שינוי דרסטי במקום עבודתי ובתנאי העסקתי יכולים לשמש לי עילה לפטור מהקנס למרות שחתמתי על התחייבת? תודה מראש לעונים

א מ י ר ב

New member
../images/Emo208.gif

שלום רב, בזמן עבודתי עברתי קורסים שונים והתחייבתי על 45000 ש"ח שלא אעזוב את העבודה בשלוש שנים הקרובות. לפני שבוע הודעתי על התפטרותי, ונדרשתי לשלם את הקנס. האם יש באפשרותי לערער על גובה התשלום הנ"ל? האם שינוי דרסטי במקום עבודתי ובתנאי העסקתי יכולים לשמש לי עילה לפטור מהקנס למרות שחתמתי על התחייבת? תודה מראש לעונים

79mayah

New member
וואו, 45 אלף ש"ח?? נשמע מטורף

בכל מקרה, אין לך אולי עילה של חוק חופש העיסוק? שווה לנסות, בכל זאת זה סכום ממש גבוה...

א מ י ר ב

New member
האם חופש העיסוק זאת עילה מספיקה

בכל מקרה, אין לך אולי עילה של חוק חופש העיסוק? שווה לנסות, בכל זאת זה סכום ממש גבוה...
גם אם חתמתי על מסמך התחייבות?

שיר ורד

New member
לא

גם אם חתמתי על מסמך התחייבות?
לא
מה שקובע זה, האם ההתחיבות עליה חתמת משקפת פחות או יותר את העלויות של אותם קורסים ומהי יתרת התקופה שנותרה לך לעבוד מתוך תקופת ההתחיבות. במקרה של הרעת תנאים מהותית, זה יכול להשפיע על התוצאה הסופית. אם כי יתכן ובית הדין יקבע כי הרעת התנאים לא משחררת אותך מההתחיבות מאחר ויתה לך חלופה אחרת להתפטרות והיא להודיע למעביד כי אינך מסכים להרעת התנאים ולאחר מכן להגיש נגדו תביעה לשלם בהתאם לתנאים הקודמים. בהתחשב בסכום הגבוה שהתחייבת עליו ובמיוחד שכבר מסרת הודעת התפטרות, הייתי מציע לך לפנות מיידית לעו"ד לפגישת יעוץ שתעזור לך להחליט איך לנהל את הנושא מכאן ואילך כדי למזער את הנזק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה