תשלום עבור שעות נוספות

מצב
הנושא נעול.
תשלום עבור שעות נוספות

תשלום עבור שעות נוספות
שלום אני עובדת משרה מלאה 9.5 שעות 5 ימים. אני מועסקת חוזה שעתי. בדרך כלל אינני מגיע ל 100% משרה, אין למעביד תלונות על זה, ומורידים לי מהשכר שעות חסרות. לפעמים אני מתבקשת לעבוד ביום אחד עד 20 שעות ומסרבים להכיר בשעות אלה כשעות נוספות בטענה שקודם צריך להשלים את 100% משרה. אי לכך הנני מקבלת אותם בתעריף של 100% במקום 125%, 150%... בחוזה כתוב שמגיע לי: 125% על השעתיים הראשונות באותו יום 150% על השעה השלישית באותו יום 175% החל מהשעה הרביעית באותו יום ושיום עבודה הוא של 9.5 שעות ביום כמו כן אינני מקבלת תוספת גם על עבודה ביום שישי, גם במקרים בהם עבדתי מעל 45 שעות בשבוע אם באותו חודש לא הגעתי ל100%. האם מותר למעביד לא לשלם את התוספת של השעות הנוספות?

טענה מעניינת העלה מעבידך

תשלום עבור שעות נוספות
שלום אני עובדת משרה מלאה 9.5 שעות 5 ימים. אני מועסקת חוזה שעתי. בדרך כלל אינני מגיע ל 100% משרה, אין למעביד תלונות על זה, ומורידים לי מהשכר שעות חסרות. לפעמים אני מתבקשת לעבוד ביום אחד עד 20 שעות ומסרבים להכיר בשעות אלה כשעות נוספות בטענה שקודם צריך להשלים את 100% משרה. אי לכך הנני מקבלת אותם בתעריף של 100% במקום 125%, 150%... בחוזה כתוב שמגיע לי: 125% על השעתיים הראשונות באותו יום 150% על השעה השלישית באותו יום 175% החל מהשעה הרביעית באותו יום ושיום עבודה הוא של 9.5 שעות ביום כמו כן אינני מקבלת תוספת גם על עבודה ביום שישי, גם במקרים בהם עבדתי מעל 45 שעות בשבוע אם באותו חודש לא הגעתי ל100%. האם מותר למעביד לא לשלם את התוספת של השעות הנוספות?
טענה מעניינת העלה מעבידך
חישוב השעות הנוספות נעשה בחישוב יומי ולא בחישוב חדשי, כפי שעושה מעבידך, לכן אם ביום מסוים עבדת 4 שעות ולמחרת היום עבדת 12 שעות אין לקשור בין 2 הימים הללו אלא, לערוך חישוב נפרד לכל יום.

אולי יש פסק דין קודם

טענה מעניינת העלה מעבידך
חישוב השעות הנוספות נעשה בחישוב יומי ולא בחישוב חדשי, כפי שעושה מעבידך, לכן אם ביום מסוים עבדת 4 שעות ולמחרת היום עבדת 12 שעות אין לקשור בין 2 הימים הללו אלא, לערוך חישוב נפרד לכל יום.
אולי יש פסק דין קודם
הי תודה רבה על התשובה שלך האם תוכל להפנות אותי לפסק דין קיים בנושא? הייתי רוצה להביא למעשיק מסמך בכתב. תודה רבה

שיר ורד

New member
השאלה היא

תשלום עבור שעות נוספות
השאלה היא
מי קובע מה יהיו שעות העבודה בכל יום. העובד או המעביד. כאשר זה העובד, טענת המעסיק מוצדקת. כאשר זה המעביד, עליו לשלם שעות נוספות על פי חישוב יומי ולקזז את השעות החסרות מהשכר הבסיסי. שימי לב,שכאשר מפחיתים שעות מהמשרה הבסיסית, את מפסידה גם את כל הזכויות הסוציאליות הנלוות (ימי חופשה ומחלה, דמי הבראה, פצויים , הפרשות לקרן השתלמות וקופת גמל). כל התנאים הללו לא ניתנים בגין השעות הנוספות. כך יוצא שלמעשה העלות למעביד (והשווי האמיתי לעובד) של שעה רגילה כמעט שווה לעלות שעה נוספת של 125% (אך לא לעלות שעה נוספת של 150%).

מצב
הנושא נעול.
למעלה