תשלום עבור ימי חג

מצב
הנושא נעול.

avihayk

New member
תשלום עבור ימי חג

תשלום עבור ימי חג
הנני עובד חברת שמירה כ3.5 שנים והשנה לראשונה לא קיבלתיתשלום עבור ימי חג ֵ אני עובד מ1600-2400בחצי שנה האחרונה יום ביומו כאשר ביררתי את הנושא אמרו לי שמכיון שעבדתי בחגים לא מגיע לי ,וכן משהוא בקשר לעבודה בערב חג 0תשלום עבור שבתות וחגים משלמים אצלנו מ1800 ערב החג עד 1800 מוצאי החג .עקב המשמרת בהן אני עובד האם לא מגיע לי תשום עבור ימי ה

אם אכן עבדת במהלך החג לא

תשלום עבור ימי חג
הנני עובד חברת שמירה כ3.5 שנים והשנה לראשונה לא קיבלתיתשלום עבור ימי חג ֵ אני עובד מ1600-2400בחצי שנה האחרונה יום ביומו כאשר ביררתי את הנושא אמרו לי שמכיון שעבדתי בחגים לא מגיע לי ,וכן משהוא בקשר לעבודה בערב חג 0תשלום עבור שבתות וחגים משלמים אצלנו מ1800 ערב החג עד 1800 מוצאי החג .עקב המשמרת בהן אני עובד האם לא מגיע לי תשום עבור ימי ה
אם אכן עבדת במהלך החג לא
מגיע לך תשלום כפול אלא תשלום בגין העבודה. יש לציין שביום החג אתה זכאי לגמול נוסף - 150% החל מהשעה הראשונה והחל מהשעה השמינית עד העשירית 175% והחל מהשעה העשירית 200%.

שיר ורד

New member
מה קורה אם העובד עבד

אם אכן עבדת במהלך החג לא
מגיע לך תשלום כפול אלא תשלום בגין העבודה. יש לציין שביום החג אתה זכאי לגמול נוסף - 150% החל מהשעה הראשונה והחל מהשעה השמינית עד העשירית 175% והחל מהשעה העשירית 200%.
מה קורה אם העובד עבד
במשמרת לילה שמסתיימת בבוקר ערב החג ולאחר מכן במשמרת של מוצאי החג. האם העובד לא יקבל כל פיצוי על החג? העובד קיבל מצד אחד מנוחה של 36 שעות הכוללת את יום החג, ולכן איננו זכאי לשכר של 150% , אך מצד שני העבודה במוצאי החג נחשבת כעבודה ביום החג מבחינה קלנדרית.

לדעתי, העובד לא יהיה זכאי לתשלום

מה קורה אם העובד עבד
במשמרת לילה שמסתיימת בבוקר ערב החג ולאחר מכן במשמרת של מוצאי החג. האם העובד לא יקבל כל פיצוי על החג? העובד קיבל מצד אחד מנוחה של 36 שעות הכוללת את יום החג, ולכן איננו זכאי לשכר של 150% , אך מצד שני העבודה במוצאי החג נחשבת כעבודה ביום החג מבחינה קלנדרית.
לדעתי, העובד לא יהיה זכאי לתשלום
דמי חגים במקרה כזה שבדוגמא שלך. אני חושבת שמטרתו של צו ההרחבה בעניין דמי חגים היא לפצות עובד יומי שעקב החגים נפגע שכרו. כאשר הוא עבד, בין אם בחג ובין אם במוצאי החג, הרי ששכרו לא נפגע (הוא לא הפסיד יום עבודה) ולכן אין מקום לפצות אותו ע"י תשלום מיוחד של דמי חג. דמי החגים לא נועדו כדי להעשיר את העובד הם נועדו כדי לשמור על מצבו. לכן, הטיעון של "לא הרויח 150%" איננו קשור למטרת הצו. זו דעתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה